15 / 05 / 2024

yeni malik ihtarname örnek

yeni malik ihtarname örnek

Yeni malik, kiraya konu olan evi barınma ihtiyacı için almış ve aynı belediye sınırları içerisinde başka meskeni yoksa kiracıdan bit ihtarname ile tahliyesini isteyebiliyor. İşte yeni malik sıfatıyla ihtarname örneği...

Kanal İstanbul güzergahındaki Yenişehir'in tapu malikleri gizlendi iddiası!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul projesinin etrafında inşa edilecek Yenişehir, tapu aşamasında. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, tapu sürecine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulunarak kadastro cetvellerinde “Malik” yani mülkiyet sahipleri bilgisinin gizlendiğine vurgu yaptı. 

Kira artışı ihtarname örneği 2021!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşme süresinin uzamatılmasıyla taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme süresinin uzaması halinde yeni kira dönemi için belli oranlarda zam uygulanıyor. Yapılacak bu zam ile kiracıya ihtarname gönderiliyor. İşte kira artışı ihtarnamesi örneği 2021...

Noterde yapılan gayrimenkul satışı geçerli olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper 'Akrabam iki katlı evinin üzerine ev yapmam için bana izin verdi. Noterde tasdik ettirdi. Katı yaptım, oturmaya başladım. Bina ruhsatsız olduğu için arsa olarak sattı. Yeni malik beni çıkartmak istiyor. Bu yeri kendi adıma tescil ettirebilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Binalarda ortak alanlar mülke katılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Üç katlı binanın giriş katında oturuyorum. Katta karşılıklı iki daire, bir işyeri var. İşyeri satıldı. Yeni malik dükkanın önünü kendisine katmak istiyor. Bu yerin kendine ait olduğu iddiasında. Ortak alan işyerine katabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Koronavirüs sürecinde kiracıya tahliye davası açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kirada oturduğumuz ev satıldı. Yeni malik ihtarname gönderdi, tahliyemizi istedi, kira zammı yaptı. Ancak salgın nedeni ile evi tahliye edemedik. Bizim tahliyemiz için dava açacak. Böyle bir durumda haklarımız ne olabilir?' sorusunu yanıtladı.

Kira artışı ihtarname örneği 2020!

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşme süresinin uzaması durumunda yeni kira dönemi için belli oranlarda zam yapılıyor. Yapılacak bu zam ile kiracıya ihtarname gönderiliyor. İşte kira artışı ihtarnamesi örneği 2020...

Yeni malik eski kira sözleşmesi ile bağlı mıdır?

İçerisinde kiracısı olan ev veya işyerini satın alan yeni malik de bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Peki, yeni malik eski kira sözleşmesi ile bağlı mıdır?

Michael Phelps’in yeni evi görenleri büyülüyor!

31 yaşındaki ABD’li yüzücü Michael Phelps’in yeni aldığı Arizona’daki 2.5 milyon dolarlık (yaklaşık 7,5 milyon TL) malikânesinin fotoğrafları ortaya çıktı.

Ev sahibi evi satmak isterse ne olur?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kira sözleşmesini ancak haklı gerekçesi olması halinde feshedebiliyor. Peki, ev sahibi evi satmak isterse ne olur? Yeni malik kira sözleşmesini sonlandırabilir mi?

Çevre temizlik vergisinin kaldırılması için dilekçe örneği!

Taşınmaz malların satılması halinde yeni malik, belediyeye beyanname verirken, eski malik de çevre temizlik vergisinin kaldırılması için dilekçe verebiliyor. İşte çevre temizlik vergisinin kaldırılması için dilekçe örneği..

Yeni malik kira bedelini artırabilir mi?

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde; yeni dönemde uygulanacak kira bedeline zam yapılabiliyor. Peki, taşınmaz malın satılması halinde yeni malik kira bedelini artırabilir mi? Yeni malik zam yapabilir mi?

Kira artışı için ihtarname örneği!

Taşınmaz kiralamalarında sözleşmenin uzatılması halinde yeni kira döneminde kiraya belli oranlarda zam yapılıyor. Yeni kira bedelinin kiracıya bildirilmesi için ihtar gönderilebiliyor. İşte kira artışı için ihtarname örneği..

Kapıcı tazminatı yeni malik mi öder?

Kapıcılar kıdem Tazminatı şartlarını yerine getirmesi durumunda apartman yönetimine müracaat ederse; 1475 sayılı Kanunun 14. maddesine göre kapıcıya Kıdem Tazminatı almaya hak kazanıyor. Peki, evin satılması haline kapıcı tazminatı yeni malik mi öder?

yeni malik ihtarname örnek Haberi

yeni malik ihtarname örnek

Yeni malik sıfatıyla ihtarname örneği!

Kiracılık hukuku gereğince, kiraya konu olan bir taşınmazın satışı sonrasında kira sözleşmesinin tarafı yeni malik oluyor. Eğer yeni malik bu evi barınma ihtiyacı için almış ise ve aynı belediye sınırları içerisinde başka meskeni yoksa kiracıdan tahliyesini isteyebiliyor.


Yeni malik, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebiliyor. Yeni malik sıfatıyla ihtarname örneği aşağıda yer alıyor.


Yeni malik tahliye ihtarnamesi:


İ H T A R N A M E

.......



İHTAR EDEN :.......

VEKİLİ :.......

KARŞI TARAF :.......

KONU : Yeni Malik Sıfatı ile Tahliye İhtarıdır.



AÇIKLAMALAR :


1-Müvekkilimiz halen kiracı olarak oturmakta olduğunuz, ....... adresinde bulunan apartman dairesini ......... Tapu müdürlüğünün, ............. tarih ve ......... yevmiye nolu işlemi ile ev sahibinizden...