23 / 12 / 2024

yeni noterlik kanunu detayları

yeni noterlik kanunu detayları

AB'ye entegrasyon için 'Değişim Projesi' yürüten Türkiye Noterler Birliği, AB'de olduğu gibi noterlerin hukukçu kimlikleriyle daha fazla sorumluluk üstlenmesi ve bu yetkilerinin kanuna yansıtılması için çalışma yapıyor.

Noterlik Kanunu değişti, Resmi Gazete'de yayımlandı: Noterlik Ücret Tarifesi her senenin Ocak ayında düzenlenecek! 

Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe alındı. Peki Noterlik Kanunu'nda neler değişti? İşte ayrıntılar...

Noterlik Kanunu yasalaştı: El yazısıyla hazırlanan noterlik işlemleri bilişim sistemine kaydedilecek! 

Noterlik Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına daire kanun teklifis Meclis'te kabul edildi ve yaşalaştı. İşte kanunla birlikte gelen yeni düzenlemelerin detayları...

1941 yılında eski ve yeni binaların kirası için yeni korunma kanunu hazırlanmış! 

1941 yılında eski ve yeni binaların kiraları için yeni korunma kanunu hazırlanarak kiraların yeniden hesaplanması için çalışmalar başlatılmış.

Noterlik Kanunu değişiyor: Noterlik Tarifesi Ocak'ta belirlenecek, el yazısıyla imzalanan işlemler sisteme kaydedilecek!

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, yargı ile ilgili düzenlemelei kapsayan kanun teklifinin 22 Ekim'de komisyon görüşmelerine başlayacağını açıkladı ve Noterlik Kanunu'nda yapılacak düzenlemelere değindi. İşte o açıklama...

1933 yeni bina kanunu! Binaların kat sayısına Belediye karar verecek!

1933 yılında yeni bina kanununa göre her caddedeki binaların kat adedinin belediye tarafından belirleneceği belirtilmiş.

1940 yılında İstimlak Kanunu'nda değişiklik! Yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek!

1940 yılında, İstimlak Kanunu'nun 11. maddesinde değişiklik yapıldı. Buna göre yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek. 

 Sipariş iptalinden kampanyalı mal satışına pek çok alanı kapsıyor! İşte yeni Perakende Kanunu!

Perakende Ticaret Kanunu’nda değişiklik içereren düzenleme, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ilişkileri yeniden tanımlıyor. Haksız ticari uygulama tanımını getiren değişiklik, sipariş iptalinden, kampanyalı mal ve hizmete, maliyet ve giderlere kadar geniş bir alanı kapsıyor.

E-ticarette şok gelişmeler! Yeni kanun ile sektörde neler değişecek? İşte, yeni E-Ticaret Kanunu!

Pandemi döneminde artan dijitalleşme ile birlikte artık hemen hemen bütün ihtiyaçlarımızı e-ticaret kanallarından karşılar olduk. E-ticaret hacmindeki artış şirketlere yeni bir pazarlama ve dağıtım kanalı açarken, şimdi gündemde yeni E-Ticaret Kanunu var.

1512 Sayılı Noterlik Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi!

1512 Sayılı Noterlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında şehit yakınlarının ve gazilerin noterlerde gerçekleştirdikleri işlemlerden ücret alınmaması amaçlanıyor.

İmar planı değişecek, değer artışı tespit edilebilecek!

ÇEBİ Hukuk Danışmanlık Avukatı Taha Hüseyin ÇEBİ, İmar Planı Değişikliği ile Meydana Gelecek Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik Taslağı hakkında görüşlerini paylaştı. İşte 8 madde de yeni imar kanunu değişikliği...

Köylerde ve mezralardaki konut projelerine valilik onayı!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yeni İmar Kanunu kapsamında köylerde ve mezralarda konut inşa etmek için valilik onayı gerekiyor.

Adıyaman'da yeni İmar Kanunu anlatıldı!

7221 sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Resmi Gazetede yayımlandı. Adıyaman Belediyesi yetkilileri vatandaşları yeni kanundaki değişikliklerle ilgili bilgilendirdi.

Yeni İmar Kanunu neler getirdi? 

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa, 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  Peki bu kadar gündemde olan Yeni İmar Kanunu neler getirdi? İşte merak edilen detaylar...

yeni noterlik kanunu detayları Haberi

yeni noterlik kanunu detayları

AB'ye entegrasyon için 'Değişim Projesi' yürüten Türkiye Noterler Birliği, AB'de olduğu gibi noterlerin hukukçu kimlikleriyle daha fazla sorumluluk üstlenmesi ve bu yetkilerinin kanuna yansıtılması için çalışma yapıyor. Birlik çalışma kapsamında Fransız modelini de inceledi. 


Ankara'da yeni noterlik kanunu çalışmaları sürerken, Türkiye Noterler Birliği de (TNB) çeşitli örnek modelleri inceleme ve Türkiye için uygun model arama çalışmaları yapıyor. Daha önce de bazı Avrupa ülkelerinde, ilgili ülkenin noter kuruluşlarıyla toplantılar yapan TNB, geçtiğimiz günlerde de Fransa modelini inceledi. Fransız Noterler Birliği'nin binasında gerçekleşen toplantıda, muhatap temsilciler sistemi anlattılar ve gazetecilerin sorularını cevapladılar. 

Bilindiği gibi TNB, AB'ye uyum sürecine entegrasyonu tamamlamak amacıyla 'Değişim Projesi' yürütüyor. Daha önce 35 Avrupa ülkesini inceleyerek hazırlanan 'Değişim Projesi' ile işlem sürelerinin kısaltılması, maliyetlerin düşürülmesi, hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve...