06 / 05 / 2024

yeni Ödeme emrine karşı yapılacak işlemler broşürü

yeni Ödeme emrine karşı yapılacak işlemler broşürü

Gelir Vergisi İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Ödeme Emrine Karşı Yapılacak İşlemler Broşürü’ nde; ödeme emri, ödeme emrine karşı açılabilecek davalar, mal bildirimi ve verginin ödenebileceği anlaşmalı bankalar hakkında bilgilere yer veriliyor..

Garanti BBVA Mayıs 2024 emekli maaş promosyonu güncel rakamlarını açıkladı!

Emekli maaş promosyonu doğrultusunda Mayıs 2024 güncellemesini yapan Garanti BBVA yeni ödeme tarifesini de duyurdu. Buna göre, Garanti BBVA emeklilere ne kadar maaş promosyonu ödemesi yapacak? 

Aile Bakanlığı'ndan yeni ödeme müjdesi! Bakanlık hesaplara tam 3 bin 571 TL yatıracak! Kaçırmayın!

Aile Bakanlığı'ndan yeni ödeme müjdesi geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bakanlık hesaplara tam 3 bin 571 TL yatıracak. Bu paraları kaçırmayın...

EYT'lilere 34 bin 200 TL'ye kadar yeni ödeme müjdesi! SGK'ya başvuran anında alıyor! İşte şartlar...

Şu ana kadar maaşı bağlanmayan EYT’liler SGK'ya başvurduklarında avans alabiliyor. İşte ayrıntılar...

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığı alanlara zam şoku! Yeni maaşlar tek tek açıklandı! 

Son dakika sosyal destek ödemelerinin zamlı tutarları belli oldu. 65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığı yeni ödeme tutarları ne kadar? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Emeklilere yeni ödeme müjdesi: Maaşı 7.500 TL üzeri emeklilere anında 10.000 TL ödeme fırsatı!

Emekliler, maaş artış haberlerini takip ederken bankalardan yeni bir ödeme duyurusu geldi. Bankalar, 10.000 TL'ye kadar ödemeyi hemen hesaplara yatıracak. 10.000 TL ödeme almak isteyenler için gerekli koşullar da belirlendi. İşte detaylar...

Bu başvuruyu eksiksiz yapan vatandaşların hesabına 12 ay boyunca 2 bin TL yatacak! Bakan Derya Yanık bir bir açıkladı!

İhtiyaç sahiplerine sürekli yeni destek ödemeleri gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şimdi de ailesinden askerde olan yurttaşlar için yeni ödeme programını duyurdu. ‘Muhtaç Asker Ailesi Yardımı da denilen yardım doğrultusunda iki ayda bir hesaplara 2 bin TL yatacağı duyuruldu.

Bu başvuruyu eksiksiz yapanların hesabına bir yıl boyunca 2 bin TL yatacak! Bakan Derya Yanık tek tek açıkladı!

İhtiyaç sahiplerine her daim yeni destek ödemeleri sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şimdi de ailesinden askerde olanlar için yeni ödeme programını duyurdu. ‘Muhtaç Asker Ailesi Yardımı da denilen yardım kapsamında iki ayda bir hesaplara 2 bin TL yatacağı öğrenildi.

Çiftçiler dikkat! Peş peşe yeni ödeme geliyor! Bakan Kirişçi tek tek açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 1 milyar 268 milyon 568 bin TL’lik tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını ifade etti. Bakan Kirişci, aynı zamanda destek ödemelerinin dağılımı ile ilgili de bilgi verdi.

Bakanlıktan yeni destek açıklandı! Kronik hastalık belgesi olana 3938 TL ödeme verilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik hastalığı olan ve sağlık raporu bulunan vatandaşlara yönelik yeni bir yardım programı başlattı. Program kapsamında, belirlenen şartları sağlayan kişilere 3938 TL ödeme yapılacak.

EYT’de yeni ödeme takvimi! İşte EYT’lilerin aylık alacağı tarihler, bayram ikramiyesi ve aylık zammı...

Bayram ikramiye ödemelerinden de faydalanmak için EYT’lilerin alacağı toplu ödemeler başvuru yaptıkları aya göre değişiklik gösteriyor. Temmuzda yapılacak ara zam oranı da 3 Temmuz tarihinde açıklanacak 6 aylık enflasyona göre belli olacak.

Duyan duymayan kalmasın! Aile Bakanlığı düzenli olarak 730 TL verecek! Nisan ayında alabileceksiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine yönelik yeni ödeme müjdesini verdi. Bakanlığın aldığı kararla şartları sağlayanlara düzenli olarak 730 TL verilecek.

Anne babalara Bakan Derya Yanık’tan müjde! Yeni ödeme müjdesi verildi! Bu para nisan ayında hesaplara yatacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklu ailelere ödenecek yeni destek ödemesinin müjdesini verdi. Bu ödeme, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte zorluk çeken ailelere verilecek.

Yeni destekler hesaplara tek tek yatırıldı! Hemen kimlik numaranızla girip kontrol edin

Devletlerin bankalar aracılığı ile ayarladıkları destekler ile ilgili gelişmeler merak ediliyor. Yeni ödeme programında, kimlik numarasına göre yapılan ödemeler kapsamında hesaplara 5.000 TL tanımlanacağı söylendi. 

yeni Ödeme emrine karşı yapılacak işlemler broşürü Haberi

yeni Ödeme emrine karşı yapılacak işlemler broşürü

Ödeme emrine karşı yapılacak işlemler rehberi!

Kamu alacaklarının takip ve tahsili, 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre yapılır. Kamu alacağının takip ve tahsilinin 6183 sayılı Kanuna göre yapılması için kamu alacağının,


Devlete, 

İl Özel İdarelerine,

Belediyelere ait olması gerekir. 


Ancak kamu alacağının devlete, il özel idarelerine veya belediyelere ait olmasına karşın alacağın; sözleşmeeden, haksız fiilden ve haksız iktisaptan doğmaması durumunda 6183 sayılı kanun değil özel hukuk hükümleri uygulanır.


Ödeme Emri Niçin ve Kimlere Düzenlenir?

Ödeme emri, vadesinde ödenmeyen kamu alacakları için düzenlenir. Kamu borcunu vadesinde ödemeyenler adına vergi dairesince düzenlenen ödeme emri, borçlulara borçlarını ödemeleri veya bu borçlarla ilgili mal bildiriminde bulunmaları konusunda yapılan bir bildirimdir. Ancak ödeme emrinin düzenlenmesi ile vergi dairesi aynı zamanda kamu alacağının tahsili için cebri tahsilat işlemlerine...