07 / 05 / 2024

yeni otoparklar

yeni otoparklar

Büyük patronlar bu işi çok sevdi. İş dünyasının yeni yatırım adresi otoparklar oldu. Yollardaki taşıt sayısındaki artış otopark yatırımlarını patlattı. Otopark yatırımcıları arasında Türkiye'nin en büyük holdinglerinin patronları da var...

Yedieminlerde bulunan araçların satışında yeni düzenleme...

Yediemin otoparklarındaki atıl duran 1,5 milyon hacizli aracın ekonomiye kazandırılması için uygulamaya sunulan düzenlemede yarın yeni aşamaya geçileceği açıklandı. Bu kapsamda, vatandaşlar yarından itibaren 10 gün içinde araçlarını geri alabilecek. İşte ayrıntılar...

Yeni yapılarda otopark zorunluluğu ne olacak?

Kentsel dönüşüm ile yeni yapılacak olan binalarda otoparkların ne olacağı merak konusu ne oldu. Olaycom.'dan Günay Yumruktay  bugünkü köşe yazısında otopark zorunluluğunu kaleme aldı.

Konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu oluyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Yeni Otopark Yönetmeliği ile konut ve iş yeri otoparklarında ısı yalıtımı zorunlu hale geliyor.

İstanbul'da 35 yeni otopark hizmete açıldı!

İSPARK yeni otoparklar açarak araç kapasitesini artırıyor. İstanbul'da yaşanan otopark sorununa çözmek için 10 bin araç kapasiteli 35 yeni otopark hizmete açıldı.

Melikgazi Belediyesi otoparkları yer altına indirecek!

Melikgazi Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, yeni konut ve ticaret imar adalarında bina ve iş yerlerine hizmet edecek olan otoparkların yer altına yapılmasını teşvik edeceklerini söyledi.

Sakarya'ya yeni otoparklar inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Toçoğlu, "Şehir merkezi ve ilçelerimiz her geçen gün gelişiyor. Ulaşım alanındaki yaşanabilecek yoğunluğu yeni otoparklar inşa ederek ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" dedi.

Sakarya'ya yeni otoparklar inşa edilecek!

Büyükşehir Meclisi’nde konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Şehir merkezi ve ilçelerimiz her geçen gün gelişiyor. Ulaşım alanındaki yaşanabilecek yoğunluğu yeni otoparklar inşa ederek ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

Bağcılar'a 6 yeni katlı otopark inşa edilecek!

Bağcılar’da inşaatı hızla devam eden Demirkapı Katlı Otopark ve Pazar Yeri Projesi yakında hizmete sunulacak. Bağcılar’ın Yıldıztepe, Göztepe, Yeni Mahalle, Hürriyet ve Bağcılar Meydanı’na da katlı otoparklar inşa edilecek.

Aydın'da caddelerdeki otoparkların işletmesi AYBEL İnşaat'a verildi!

Mahkemenin sokak ve caddelerdeki ücretli otoparkları iptal etmesi üzerine yeni bir düzenleme yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi Nazilli, Didim, Söke ve Kuşadası ilçelerinde bazı cadde ve sokaklarda otoparkları ücretli hale getirdi.

AVM'lerde otoparklar ücretsiz olacak mı?

Mevcut düzenlemeye göre, kimi AVM'lerde otoparklar ücretsizken, kimilerinde ise saat hesabına göre ücret kesiliyor. Peki, Yeni tasarı ile AVM'lerde otoparklar ücretsiz olacak mı? İşte yanıtı..

Mersin Yenişehir'de 1 milyon 971 bin 84 TL'ye 2 adet satılık otopark!

Mersin İli Yenişehir İlçesi'nde yer alan 2.624,00 metrekare ve 2.303,71 metrekare yüsölçümüne sahip olan otoparklar Mersin 4. Satış Memurluğu tarafından 14 Kasım 2014 günü saat 14:00 ile 14:10 arası ihale ediliyor.

Yenişehir'de otopark olacak mı?

8 şeritli yollardan, camilerden, kültür merkezlerinden ve yeşil alanlardan oluşacak Yeni Şehir projesinde otopark da olacak. Otoparklar köprü alanlarında ve de gökdelen kısımlarında yer alacak.

Yenişehir'de kaç köprü yer alacak?

İstanbul'dan sonra 2. büyük şehir olacak Yenişehir projesinde doğu ve batı yakası köprülerle bağlanacak. 7 milyon 500 bin kişinin yaşayacağı projede köprü kısımlarında ayrıca otoparklar bulunacak.

yeni otoparklar Haberi

yeni otoparklar

 İş dünyasının yeni yatırım adresi otoparklar oldu. Yollardaki taşıt sayısındaki artış otopark yatırımlarını patlattı. Otopark yatırımcıları arasında Türkiye'nin en büyük holdinglerinin patronları da var. Hesap basit, bu iş çok karlı... 



TÜRKİYE istatistik Kurumu (TÜIK) verilerine göre Türkiye'de 17 milyon 579 bin araç yollarda seyir halinde. Bu araçların 3 milyon 178 bin adedi de (yüzde 18) İstanbul'da kayıtlı. Fazla söze gerek yok, hepimiz günlük hayatımızın her anında bu sorunla yüz yüze geliyoruz, istanbul'da otopark ihtiyacı had safhada. Bunu gören iş dünyasından birçok ünlü isim ve büyük grup otopark yatırımı yapmaya başladı. 


Otopark işi öyle sanıldığı gibi değnekçi işi değil. Bu alanda çok ciddi yatırımcı ve yatırımlar var. Koç, Fiba, TAV, Doğuş, Yüksel, Acıbadem Sağlık Grubu, Dünya Göz Hastaneleri, Taşyapı, Cincr gibi büyük...