26 / 05 / 2024

yeni taksi durakları

yeni taksi durakları

Taksicilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekildeki konforlu duraklar, "taksi dolmuş", "tarihi köşk", "vapur iskelesi" tarzındaki tasarımlarıyla ilgi odağı olacak. Yeni duraklarımız, şehrin turizmine de katkı sağlayacak...

Ankara'da taksi ücretlerine zam yapıldı! İndi bindi 75 Türk Lirası oldu...

Ankara Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara'da taksi ücretlerine zam geldiğini belirtti. Buna göre, yeni tarife bugünden itibaren geçerli olacağı açıklandı.

İZBAN'a iki yeni durak geliyor! Asarlık ve Koyundere durakları için ön yeterlilik ihalesi 27 Aralık’ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN'a iki yeni istasyon daha kazandırmak amacıyla 27 Aralık’ta ön yeterlilik ihalesi yapacak. İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm yasasından sonra şimdi de toplu taşımada yeni yasa için düğmeye basılıyor! Milyonları ilgilendiriyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu; taksi, dolmuş, otobüs şoförlerinin yaptığı işin mülkiyetiyle ilgili sorunu ve tedirginliklerini ortadan kaldıracak yeni bir çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Aman dikkat! İstanbul'da zamlı tarife bu gece başlıyor! İşte yeni fiyatlar...

UKOME toplantısının ardından İstanbul'da taksi ücretlerine zam yapıldı. Taksiciler, ücretlere yapılan zamdan sonra taksimetre cihazlarını revize etmeye başladı. İşte zammın ardından taksi ücretlerinde yeni fiyatlar...

BiTaksi’den yeni hizmet: İstanbul’da 'Büyük Taksi' dönemi başladı!

BiTaksi kalabalık aileler için 8 kişilik ‘Büyük Taksi’ hizmetini başlattı. Yeni araçların engelli bireylerin ihtiyaçlarının da göz önünde bulundurularak tasarlandığı belirtilirken, yeni taksi seçeneği ile arkadaş grupları ve kalabalık ailelere rahat yolculuk yapma imkanı sunulduğu kaydedildi.

Milyonlarca taksi kullanıcısına kötü haber! Fiyatlar yine değişti

Taksi kullanan vatandaşlara üzücü haber UKOME toplantısının ardından geldi. Paylaşılan karara göre taksilerde indi - bindi ücreti yenilendi. Fiyat tarifesinde değişikliğe gidilince milyonlarca vatandaş yeni tarifeyi merak etmeye başladı.

İstanbul’da taksiler değişiyor! İşte İstanbul’un yeni taksisi!

İstanbul’da bir dönem sona eriyor. İstanbul’un en fazla konuşulan meselelerinin başında gelen taksilerde tarihi bir dönüşüme imza atılıyor ve kentin taksi modelleri değişiyor. İşte tarihi şehir İstanbul’un yeni taksileri…

Taksi plakası fiyatları yükseldi! İşte 2023 yılı plaka satış ve kira fiyatları

Bir dönemin çok popüler yatırım aracı olan taksi plakalarına zam geldi ancak plaka sahipleri yeni rakamları yetersiz buluyor. İşte plaka fiyatları ve kira bedelleri...

Taksiciler odasından İBB'ye tepki! Yüzde 50 zam istemişlerdi, alınan kararla şoke oldular!

İstanbul'da taksi şikayetlerinin artması üzerine uzun zamandır gündeme getirilen yeni taksi projesi bugün kabul edildi. Karara tepki gösteren İTEO Başkanı Eyüp Aksu, kararın hukuki olmadığını ve  itiraz edeceklerini belirtti.

Kabul edildi! İstanbul'a 2 bin 125 yeni taksi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, İstanbul genelinde çalışan ihtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun, taksiye dönüştürülmesi kabul edildi.

Üsküdar Belediyesi ilçedeki esnaftan 2 ay kira ve ecrimisil ücreti almayacak!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı açıklamada taksi durakları ve küçük esnaf dahil ilçedeki tüm kira ve ecrimisil alacaklarını 2 ay boyunca almayacaklarını duyurdu.

İstanbul Yeni Havalimanı'na gidecek İETT hatları belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın resmi açılışına sayılı günler kala, havalimanına ulaşımı sağlayacak İETT hatları ve durakları da belli oldu.

Yeni havalimanına ulaşmak, uçmaktan daha pahalı!

İstanbul yeni havalimanına ulaşmak, uçmaktan daha pahalı. İç hat bileti 59 liraya satılan 3. havalimanına sadece tek hat belediye otobüsü olduğu için geriye 2 seçenek kalıyor. Şehir merkezinden özel otomobille yaklaşık 33 liraya gidiliyor ancak otopark ücreti şimdilik belli değil. Taksi ise 190 lira

yeni taksi durakları Haberi

yeni taksi durakları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın (İTEO) başlattığı proje kapsamında üretilen birbirinden ilginç görünümlü modern taş duraklar, bir ay içinde kenti süslemeye başlayacak.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki taksicileri ziyareti sırasında, "Durakların tuvaleti, mutfağı ve oturma alanı olmalı. Ben durağa gittiğim zaman, rahatlıkla çay içebilmeliyim. Gelip geçici değil, taş yapıdan duraklar olmalı" şeklindeki sözleri, Büyükşehir Belediyesi'ni ve İTEO'yu harekete geçirdi. Başlatılan çalışmayla, taksicilerin ihtiyaçlarına ve şehrin dokusuna uygun taksi durakları tasarlandı.


Tasarımı yapılan 10 model içerisinden seçilen 5 durak modeli üretilmeye başladı. Taksicilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde düşünülen ve "taksi dolmuş", "tarihi köşk", "vapur iskelesi" gibi farklı tasarımlara sahip modern duraklar, İstanbul'da ilgi odağı olacak.


Her ay üretilecek 30 durak, modeline göre İstanbul'daki ilçelerin dokusuna uygun olarak farklı bölgelere yerleştirilecek....