06 / 05 / 2024

Yeni tapu harç oranları

Yeni tapu harç oranları

Tapu harcında yeni düzenleme Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İşte yeni tapu harçları 2017..

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harcı peşin ödemelerinizde şimdi 3 aya kadar taksit imkanı! 

MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harç ödemelerinde esnek taksitlendirme imkanından faydalanabilirsiniz. Maximum kart ile 1.000 TL - 15.000 TL arası ödemelerde 3 taksit, 15.000-500.000 TL arası ödemelerde 2 taksit imkanı sunuluyor. 3 aya varan MTV, Gelir Vergisi ve Tapu Harç ödeme fırsatını kaçırmayın!

Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Miras kalanlar aman dikkat, yeni tapu düzenlemesi geldi!

Milyonlarca kişiyi kapsayan hisseli tapuda yeni düzenleme gündeme geldi. Peki, miras sahiplerini ilgilendiren yeni düzenlemenin detayları neler? İşte detaylar...

Tapu senedini kaybedenler aman dikkat! Hemen bu işlemleri yaparak yenisini çıkarın! Sonra başınız ağrımasın...

Gayrimenkulün sahiplik belgesi olan tapu senedini kaybedenler yeni tapunun çıkarılma aşamalarını merak ediyor. Peki yeni tapu senedi nasıl çıkarılıyor? İşte detaylar... 

Tapu harçlarına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne kadar oldu?

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra pek çok kalemde ödemeler artırıldı. Bu durumda, Tapu harç ücretleri zamlandı mı? sorusu da araştırılmaya başlandı. Peki, Tapu harcına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne oldu?

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika! Şimdi bakın!

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika... Şimdi tek tek açıklanan bu detaylara bir bakın...

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

Tapu harçlarına rekor zam geliyor! Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak! Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Tapu harçlarına rekor zam geliyor... Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak... Peş peşe açıklandı! Hemen siz de bir bakın...

Kimler tapu harcı ödemez?

Tapu harcı muafiyeti, ev almak isteyenleri rahatlatmaktadır. TBMM sunulan yeni tapu harcı muafiyeti düzenlemesi hakkındaki kanun teklifi ile ev alacaklar rahatlıyor. İşte Kimler tapu harcı ödemez? Sorusunun yanıtı ve tapu harcı muafiyetine dair bilinmesi gerekenler!

Tapu harcı nedir? Tapu harç bedeli ne kadar?

Tapu harcına dair vatandaşların merak ettiği bazı huşular bulunmaktadır. Özellikle “Tapu harç bedeli ne kadar?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte tapu harcına dair detaylar!

Tapu satış bedelinin düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri yapılırken tapuda devir işlemi yapabilmek için belirlenen miktarda harç ödenmesi gerekiyor. Tapu harçları gayrimenkulü satan ve alan kişiler tarafından ayrı ayrı tahsil ediliyor. Tapu harçları ödenmezse gayrimenkulün devir işlemi yapılmıyor.

Kira gelirini bildirene büyük fırsat!

Tapu harçlarını ve kira gelir beyannamelerini beyan edenlere müjde geldi. Yeni uygulamaya ile gelir ve harçlarını beyan edenlerin borçları yapılandırma kapsamına girecek.

Tapu harç tahsilatları konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Kamu Maliyesi Raporu 2021 ilk çeyrek vergi raporunu hazırladı. Hazırlanan raporda tapu tahsilatına yönelik bilgiler de yer aldı.

Yeni tapu harç oranları Haberi

Yeni tapu harç oranları

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen yeni düzenleme ile Bakanlar Kurulu'na tapu harcı da dahil bazı yetkiler verildi. Bakanlar Kurulu isterse tapu harçları oranlarını değiştirebilecek.


Dolayısı ile yeni tapu harçları henüz belli olmadı. Yeni tapu harçları, Bakanlar Kurulu yetkisini kullandıktan sonra belli olacak. 

Şuanda tüm gayrimenkul tiplerinden tek oran olan binde 20 (yüzde 2) tahsil ediliyorken, Bakanlar Kurulu'nun alacağı karar ile bu oran çoğaltılmış olacak.


Mevcut tapu harçları 2017Tapu harcı oranı 2017Binde 20Tapu...