07 / 05 / 2024

yeni TTK neleri sağlıyor

yeni TTK neleri sağlıyor

Hürriyet Gazete Yazarı Şükrü Kızılot yeni TTK yasası ile ilgili kiracı tahliye edebilir miyim diye soran okurunu cevaplıyor. İşte o yazı!

Yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? Kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Evini dönüştürecek binlerce kişi yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylaro merak ediyor. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası neleri değiştiriyor ve neleri kapsıyor? İşte kentsel dönüşüm yasası 12 maddede tüm detaylarıyla!

Konut fiyatlarını düşürmek için müteahhitler neleri değiştirebilir?

Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca insan artan ev fiyatları nedeniyle ev sahibi olmakta zorlanıyor. Sosyolog Faruk Özcan ev hayali kuranlara, inşaat sektörü ve müteahhitlikte yeni bir dönemin kapılarını açabilmek için müteahhitlerin neleri değiştirebileceğini açıkladı.

İmar parselasyon planlarına yeni düzenleme!

İmar parselasyon planları ile ilgili yeni düzenleme hayata geçirildi. Peki bu düzenleme neleri kapsıyor?

43 maddede yeni imar kanunu!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda kabul edildi. Peki yeni imar kanunu neleri değiştiriyor. İşte 43 maddede yeni imar kanunu..

Yeni Vergi Paketi neleri kapsıyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Berak Albayrak geçtiğimiz günlerde Yeni Vergi Tasarısınu duyurdu. İnternetten lüks konuta, yüksek gelir elde eden ücretlilerden futbolcu ve hakemlere kadar geniş kapsamlı yeni vergiler oluşturuldu..

Emlak Bankası hayatımızda neleri değiştirecek?

Emlak Bankası yeni adıyla Emlak Bank nedir? Harita Yüksek Mühendisi Uğur Örs, Emlak Bankası'nın hayatımızda neleri değiştireceğini yazdı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı neleri denetler?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın denetim yetkisi Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Peki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı neleri denerler?

Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği neleri kapsıyor?

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği değişti. Yönetmelik 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek. Peki Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği neleri kapsıyor?

Yeni tebliğ yapı sektöründe neleri değiştirecek?

Geçtiğimiz hafta içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının organizasyonuyla "Dış Cephe İş İskeleleri Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi. Peki yürürlüğe girecek yeni tebliğ yapı sektöründe neleri değiştirecek?

Asansörde devrim! Yeni teknoloji neleri değiştirecek?

161 yıllık asansör teknolojisinde yeni bir döneme giriliyor. Projelerin hayata geçmesiyle asansörler manyetik raylar üzerinde hareket ederken sağ ve sol tarafa da gidebilir hale gelecek.

Yeni TTK'da dolarla kira ödeyene 5 yıl kira artışı yok!

Hepimizin hayatında önemli değişiklikler getirecek olan birçok düzenleme 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girecek

Türk Ticaret Kanunu'nda kiracı tahliyesi yok!

Hürriyet Gazete Yazarı Şükrü Kızılot yeni TTK yasası ile ilgili kiracı tahliye edebilir miyim diye soran okurunu cevaplıyor. İşte o yazı!

Yeni enerji yönetmeliği konutlarda neleri zorunlu kılıyor!

Ferroli Türkiye Genel Müdürü Çetin Çakmakçı, yeni enerji yönetmeliği ile birlikte Türkiye’de enerjiye harcanan paradan büyük tasarruf sağlanacağını söyledi

yeni TTK neleri sağlıyor Haberi

yeni TTK neleri sağlıyor

Yeni TTK’ya göre kiracıyı tahliye edebilecek miyim



Evimi iki yıl önce, yaşlı bir kadına kiraya verdim. Başlangıçta kira oğlu tarafından düzenli yatırılıyordu. Sekiz aydır, bir lira bile kira alamadım. Oğlu “İşlerim kötü, biraz daha bekleyin ödeyeceğim” diyor ama benim de başka gelirim yok. Birçok derde deva olacağı açıklanan bu Yeni TTK, kiracıyı tahliye etmemi de sağlayacak mı?


Üzüleceksiniz ama hayır! Yeni TTK ‘da “kirasını ödemeyen kiracıyı tahliye” ilgili bir düzenleme yok.Kiracının tahliyesi ve kira alacağınızın tahsili için, noterden ihtar çekerek işlemleri başlatmanız gerekiyor. Size tavsiyemiz, bir avukata başvurup bu işlemleri bir avukat aracılığıyla yapmanızdır.


Şükrü...