05 / 05 / 2024

Yeni Vergi Usul Kanunu

Yeni Vergi Usul Kanunu

AK Parti’nin sandık zaferiyle iş verenden çalışana herkesin yüzünü güldürecek politikalar hayata geçecek. Bu kapsamda tekstil, imalat gibi emek yoğun sektörlerde sembolik kira bedeliyle karşılıksız fabrika binası yapılacak.

Seçimler tamam, şimdi yeni vergi ve zamlar kapıda: Gayrimenkule de yeni vergi gelebilir!

Yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından başta KDV ve ÖTV olmak üzere yeni vergi artışları yapılması bekleniyor. Ayrıca, gayrimenkule de yeni vergi gelebileceği konuşuluyor. İşte ayrıntılar...

Ev almayı düşünenler dikkat! Tapuda yeni dönem başlıyor!

Habertürk yazarı Rahim Ak bugünkü köşe yazısında konut alımlarına yönelik yeni vergi ve harç düzenlemesini kaleme aldı. Ak, birden çok konutu olanın daha fazla vergi ödemek zorunda kalacağını ifade ederken, harçlardaki artışlara da dikkat çekti

Gayrimenkul yatırımcıları dikkat! İkinci evi olanlara ek vergi sinyali!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sektörüne ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Bu kapsamda Bakan Şimşek konutta 2. ve 3. evlere yeni vergi gelebileceğinden bahsetti. 

Otomobilde 'yeni vergi sistemi' talebi! Yeni yılda araç pazarında rüzgar tersine dönecek!

Sektör temsilcileri önümüzdeki yıl sıfır araçlar için yapılan kampanyaların devam edeceğini ifade ederken pazarın yüzde 35 küçülmesini bekliyor. Bu kapsamda uzmanlar vergi düzenlemesinde güncellemeye gidilmesi gerektiğini vurguluyor.

Konutlara ağır vergi yükleri geliyor...

Yeni vergi olmayacağı sözü veren iktidar, oturduğu ev dışında konut alacaklara ağır vergi yükü getireceğini açıkladı. Buna göre, kredi ile  birden fazla konut alacaklar yüzde 15 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ödeyecek.  İşte haberin detayları..

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika açıklaması: 6 Şubat depremleriyle ilgili davalarda yeni bir usul uygulanacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerle ilgili hak sahipliğine ilişkin işlemler hariç olmak üzere hasar tespit raporlarına dayalı olarak tesis edilen idari işlemlere karşı açılan iptal davalarında yeni bir usul uygulanacağını dile getirdi.

OVP ile yeni vergi ve zamlar yolda: Emlak vergisi yeniden yazılıyor, araçlara ÖTV artışı gelebilir! 

Vergi uzmanları,  geçtiğimiz gün detayları belli olan OVP ile otomobilden konuta kadar çeşitli alanlarda yeni vergilerin gelebileceği ile ilgili sinyallerin verildiğini ileri sürdü. Peki OVP hangi alanlarda yeni vergilerin geleceğine, hangi vergilere ise yeni zamlar yapılacağına işaret ediyor?

Yeni vergi sinyali: Günübirlik kiralanan evlere vergi yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, günübirlik kiralanan evlere yönelik bakanlık tarafından vergi düzenlemesi yapıldığını bildirdi. Bu kapsamda elde edilecek gelirden vergi alınmasının ve bunun da mevzuatlara uygun şekilde yapılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuştu: Yeni vergi artışları yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vergi konusunda yeni adımların beklenmediğini açıkladı. Yılmaz, yapılan açıklamada, maktu vergilerin yüksek seviyeye ulaştığını ve hedefin deprem sonrası destekler ve kritik yatırımlar olduğunu vurguladı. 

Ayçiçek yağına yeni vergi mi geliyor? İşte yeni düzenlemeye dair detaylar!

Ayçiçek yağına vergi düzenlemesi iddiaları ortaya çıktı. Bu şekilde fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. İşte detaylar!

Vergi ve harçlara rekor zam geliyor! Pasaport ücreti, trafik cezaları ve ehliyet harcı tam bu kadar olacak!

Yeniden değerleme oranı 2022 yılı için yüzde 122,93 şeklinde belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte vergi ve harçlara gelecek zamlar...

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sıra No: 540!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sıra No: 540 bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 539!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 539 bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni Vergi Usul Kanunu Haberi

Yeni Vergi Usul Kanunu

1 Kasım'da seçmenin istikrarı seçmesi iş dünyasından çalışana kadar toplumda her kesiminin yüzünü güldürecek. AK Parti, yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte, halka açık şirketlerin desteklenmesinden vergi tahsilatının kolaylaştırılmasına kadar birçok projeyi hayata geçirecek. Emek yoğun sektörlerde yatırımcıların talebi halinde, sembolik bir kira bedeliyle, anahtar teslimi, karşılıksız fabrika binası yapılacak. Büyüme ve istihdam politikaları desteklenecek. Enflasyon hedeflemesi, temel para politikası rejimi olmaya devam edecek. Enflasyon hedefleri, hükümet ve Merkez Bankası (MB) tarafından 3'er yıllık vadeler için belirlenecek. Dalgalı döviz kuru rejimi sürdürülecek, MB'nin fiyat istikrarını sağlamak için uygulayacağı para politikası araçlarını doğrudan kendisinin belirlemesi esas olmaya devam edecek.


YENİ VERGİ USUL KANUNU ÇIKACAK

Kamu ihale sistemi reforme edilecek. Yeni Vergi Usul Kanunu çıkarılacak. Vergi tahsilatını kolaylaştırmak için belirli yerlere ödeme terminalleri kurulacak. Lüks...