25 / 08 / 2024

yeni vergiler var mı

yeni vergiler var mı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yeni bir vergi veya vergi oranlarında artış hususunda ne yerelde ne de genel olarak şu anda bir çalışmamız söz konusu değil" dedi.

Yeni kira düzenlemesi ile değişen bir şey var mı? Yoksa aynı düzen devam ediyor mu?

Kira artışlarında 1 Temmuz itibarıyla yeni düzene geçildi. Bu tarihe kadar kiralar yüzde 25 kira artış sınırı uygulanırken bundan sonra TÜFE'ye göre hesaplanacak. Peki yeni kira düzenlemesi ile değişen bir şey var mı? Yoksa aynı düzen devam ediyor mu?

Asgari ücretliye ve emekliye yeni zam var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu!

Asgari ücretlinin ve emeklinin yeni zam beklentisi devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tartışmalara son noktayı koydu. Peki asgari ücretliye ve emekliye yeni zam var mı? İşte milyonlarca kişi tarafından merak edilen o sorunun yanıtı...

Kira geliri vergisi nasıl alınmalı? Böyle yapılmazsa, kiralar fırlar, ev sahibi-kiracı sorunları karmaşıklaşır!

Yeni vergi taslağında gayrimenkul sektörü ile ilgili de pek çok düzenleme yer alıyor. Peki gayrimenkul sektörü için getirilmesi gereken vergiler nasıl olmalı? Yeni vergiler nelere yol açar? İşte detaylar... 

Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? Çalışanlar aman dikkat!

Geçtiğimiz iki yılda asgari ücrete iki defa zam yapıldı. Bu sene ara zam olmayacağı sık sık dile getirilirken, çalışanların artış beklentisi devam ediyor. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 

Türk vatandaşları neden yurt dışından konut alıyor? Yüzde 25 zam sınırı, yeni vergiler sektörü karıştırdı!

Finans uzmanı Tunç Satıroğlu, 'Türk vatandaşları neden yurt dışından konut alıyor?' sorusunun yanıtını verdi ve sektörle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? İşte o hesap! 

Gayrimenkul sektörü için getirilmesi planlanan yeni vergiler, konut yatırımının şu an mantıklı olup olmadığını gündeme getirdi. Peki krediyle konut almak mı daha mantıklı, fonlara yatırım yapmak mı? 

Sektörden vergi eleştirisi: Gayrimenkulde yeni vergiler çok can yakacak!

Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Hamza Can, konut sektörüne getirilmesi planlanan yeni vergiler ile ilgili önemli açıklamalar yaparak, bunun can çekişen sektörün ipini çekmek anlamına geldiğini söyledi.

Gayrimenkule yeni vergiler sektörü daha kötü hale getirebilir: Kiralar fırlar, ülkeden döviz çıkar! 

Gayrimenkulde yeni vergiler ve konut piyasasına etkileri son günlerde sık sık gündem oluyor. Peki konut piyasasında yeni vergilerin etkileri nasıl olacak?

Ekonomistten şok çıkış: Ülkenin 1 dolara ihtiyacı varken, ev sahipleri cezalandırılıyor, paralar Dubai’ye, ABD'ye gider

Konut sektöründe yaşanan kriz devam ederken, hükümet tarafından getirilen ikinci evi olanlara getirilmesi planlanan yeni vergiler tepkilere neden oldu. Ekonomist Mert Başaran, “Ülkenin 1 dolara ihtiyacı varken, ev sahipleri cezalandırılıyor, paralar Dubai, Amerika, Kıbrıs’a gidiyor” dedi.

Ünlü ekonomist uyardı: Konut yatırım aracı olmaktan çıkarsa, fatura kiracılara çıkar, ikinci ev yurt dışından alınır!

Ev sahibi kiracı tartışmaları ve yüzde 25 sınırı konut piyasasını daraltırken, ev sahiplerine getirilmesi planlanan yeni vergiler de endişeyi artırıyor. Konut piyasasındaki daralmanın faturasını en çok ev sahibine düşman olan kiracıların ödeyeceğini belirterek uyardı…

Tarım Kredi Market'te bugün yeni indirimler var! Tarım Kredi'de 18-20 Mayıs'ta indirimi ürünler var...

Tarım Kredi Market 18-20 Mayıs 2024 tarihleri arasında yeni indirimlerini açıkladı. Tarım Kredi Market yüzde 50 indirim kampanyasına ek olarak hafta sonuna özel yeni bir kampanya başlattığı açıklandı. Tarım Kredi Market hafta sonu indirimleri.

Benzin ve motorinde yeni zam var mı? Sürücüler şimdi bu rakamlara bakın! Akaryakıtta Mayıs şoku!

Benzin ve motorin fiyatları, hem döviz kurunda hem de petrol fiyatlarında yaşanan hareketlilikten etkileniyor. Peki benzin ve motorinde yeni zam var mı? İşte son dakika güncel 17 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları... 

Tarım Kredi Market'te yeni indirimler var! Tarım Kredi'de birçok üründe indirim fırsatları sizleri bekliyor...

Tarım Kredi Market indirimleri her hafta devam ediyor. Buna göre, yeni indirimlerini açıklayan Tarım Kredi Market hafta sonuna özel kampanyalar var.

yeni vergiler var mı Haberi

yeni vergiler var mı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yeni bir vergi veya vergi oranlarında artış hususunda ne yerelde ne de genel olarak şu anda bir çalışmamız söz konusu değil" dedi.


Şimşek, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı (VDK) binasında "Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Gerçekleşmeleri"ne ilişkin düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün açıkladığı Kamu Yönetiminde Şeffaflık Programı'nda yer alan, ihbarda bulunan kamu görevlilerine ilişkin konunun ayrıntılarının sorulması üzerine Şimşek, paketin Türkiye'nin önünü açacak bir adım olduğunu söyledi. 


Kamu görevlilerine ilişkin hususun ayrıntılarına ise henüz vakıf olmadıklarını belirten Şimşek, burada amacın şeffaflığı sağlamak ve ödüllendirmek olduğunu ifade etti. Kimsenin mağdur veya deşifre edilmeyeceğini anlatan Şimşek, buradaki amacın, varsa bir yanlış, bunu ortaya çıkarmak olduğunu bildirdi. 


Bakan Şimşek, faiz dışı fazla rakamının...