06 / 05 / 2024

yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur

yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur

Binanızın yanındaki boş arsa üzerine inşaat yapılmaya başlandığını farz edelim. Bu yeni yapılan inşaatın evinize zarar vermesi halinde sorumluluk kimde olur? Yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur?

Ankara'da yeni yapılan bir bina 'yok artık' dedirtti! Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabı üzerinden Ankara'da yeni yapılan bir binanın fotoğrafını paylaşarak 'Nerede doğru şehirleşme, nerede estetik?' yorumunda bulundu.

Yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefi Türk Cumhuriyetleri!

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri ile ilgili konuştu ve Türk Cumhuriyetleri, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Rusya Federasyonu ve Gürcistan'ı işaret etti. İşte yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri...

1941'de kiralar hakkında yeni karar! Yeni yapılan konutlar için kira düzenlemesi!

1941 yılında yeni yapılmış veya tadilattan geçen konutların kiraları için yeni bir düzenlemenin yapılması kararlaştırılmış.

SASA inşaatında çalışan işçilerden düşük zamma tepki! En az iki asgari ücret istiyoruz...

SASA’nın Adana'da yeni yapılan fabrikasının inşaatında çalışan işçiler, maaşlarına yapılan düşük zaman dolayı işi bıraktı. 

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

1935 yılında, İstanbul'da son 6 ayda yapılan tüm yeni binalarda çatlaklar tespit edilmiş. Belediye harekete geçerken söz konusu durumun inşaat kalfaları yüzünden olduğu ortaya çıkmış. İşte ayrıntılar...

Beykoz Belediyesi, yeni spor kompleksi inşaatı için düğmeye bastı!

İstanbul Beykoz Belediyesi 1908 seyirci kapasiteli Beykoz Spor Ormanı'nda yapımına başlayacak projenin inşaatına başlandığını duyurdu. İşte yeni spor kompleksi hakkında merak edilenler...

Doğu Karadeniz'in yapı ve inşaat malzemesi ihracatı yüzde 17 artarak 28,5 milyon doları geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Doğu Karadeniz'den 5 ayda gerçekleştirilen yapı ve inşaat malzemeleri ihracatı yüzde 17 arttı ve 28 milyon 591 bin 505 dolara ulaştı.

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır?

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır? tapuya dair sorulan soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen detaylar!

Yeniçağ Yapı Teknik İnşaat Taahhüt Ve Sağlık Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Yeniçağ Yapı Teknik İnşaat Taahhüt Ve Sağlık Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Yeniçağ Yapı Teknik İnşaat Taahhüt Ve Sağlık Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi ÇEkmeköy'de yapıldı.

Yeni Vizyon Altyapı İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Vizyon Altyapı İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de Barış Akpınar tarafından kuruldu.

Yeni Nesil Teknik Yapı Hafriyat İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Nesil Teknik Yapı Hafriyat İnşaat Limited Şirketi Esenyurt'ta Hasan Gümüşsoy tarafından kuruldu.

44. Yapı Fuarı'nda küresel yapı ve inşaat sektörü masaya yatırıldı! 45 binden fazla ziyaretçi katıldı! 

Yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri alanında dünyanın en büyük fuarı şeklinde nitelendirilen 44. Yapı Fuarı'nda küresel yapı ve inşaat sektörü masaya yatırıldı. Fuara 45 binden fazla ziyaretçinin katıldığı belirtildi...

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan yurt inşaatını mühürledi!

İstanbul Fatih'te tarihi Süleymaniye semtinde İlim Yayma Vakfı'nca yapılan inşaat İBB tarafından bugün saat 16.00 sıralarında inşaat mühürlendi.

yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur Haberi

yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur

Yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur?

Binanızın yanındaki boş arsa üzerine inşaat yapılmaya başlandığını farz edelim. Bu yeni yapılan inşaatın evinize zarar vermesi halinde sorumluluk kimde olur? Yeni yapılan inşaat eve zarar verirse ne olur?


Bu süreçte meydana gelen zarardan inşaat sahipleri sorumlu oluyor. Borçlar Kanunu’nun haksız fiillerle ilgili hükümleri uygulanıyor. Ayrıca Medeni Kanun'da taşınmaz malikinin sorumluluğu şu şekilde açıklanıyor;


Medeni Kanun esasları:


V. Taşınmaz malikinin sorumluluğu

MADDE 730.- Bir taşınmaz malikinin mülkiyet hakkını bu hakkın yasal kısıtlamalarına aykırı kullanması sonucunda zarar gören veya zarar tehlikesi ile karşılaşan kimse, durumun eski hâline getirilmesini, tehlikenin ve uğradığı zararın giderilmesini dava edebilir.


Hâkim, yerel âdete uygun ve kaçınılmaz taşkınlıklardan doğan zararların uygun bir bedelle denkleştirilmesine karar verebilir.


 Kazı ve yapılar

a. Kural

MADDE 738.- Malik, kazı ve yapı...