15 / 05 / 2024

yeni yapılar depreme dayanıklı mı

yeni yapılar depreme dayanıklı mı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni yönetmeliğe göre yapılan binaların sağlam olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

İstanbul'daki orta ve üzeri riskli yapıların tamamı 4 kez dönüştürebilirdi! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı depreme hazırlık çalışmasına göre İstanbul’da orman ve askeri alanlar imara açılarak yaratılan toplam 85 milyar dolarlık rant ile İstanbul’daki orta ve üzeri riskli yapıların tümü 4 defa dönüştürebilirdi. İşte o raporda yer alan detaylar...

İnşaat sektöründe yeni yöntem! Depreme karşı yapılar artık daha sağlam olacak!

Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha dayanıklı olan ve 2-3 katı hızlı tamamlanan çelik yapıların, depremin yaralarını daha çabuk saracağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin depremlere karşı okul yapılarını denetledi! Okul binaları depreme hazır mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de okul yapılarının olası depremlere karşı hazırlık durumlarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Kendi konteynerini kendin yap kampanyası: Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? 

Deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle 6 Şubat'ta tekrardan yüzleşen Türkiye'de konteyner yapıların fiyatları ve kullanım özellikleri gündemde merakla sorgulanıyor. Peki, Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? İşte detaylar...

65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası tek tek açıklandı! Şimdi Temmuz zamlı yeni maaşlarınıza bakın! 

Milyonlarca vatandaşın maaşını etkileyecek asgari ücrete Temmuz'da yapılacak zam açıklandı. Peki 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parası Temmuz zammı ne kadar olacak? İşte kalem kalem yeni maaşlar...

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez yaptığı açıklamada depreme dayanıklı yapılar için perde duvar kullanımının önemine değindi. 

Prefabrik ve konteyner yapılar için karar! Artık KDV alacağında…

Prefabrik ile birlikte konteyner yapıların KDV tutarlarına dair yeni bir karar alındı. İşte detaylar!

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Böylesi ilk kez oluyor! Yeni yapılandırma kaç taksit olacak, kimlerin borcu silinecek?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Yeni haftada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen yeni yapılandırma paketine göre, taksit sayısı bu kez öncekilerden farklı olacak. Nasıl mı? İşte ayrıntılar…

yeni yapılar depreme dayanıklı mı Haberi

yeni yapılar depreme dayanıklı mı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de Melikgazi Belediyesi Kazım Karabekir Mahallesi 2. Etap 200 konut projesinin temel atma törenine katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni yönetmeliğe göre yapılan binaların sağlam olduğunu dile getirerek "7-8 şiddetinde, hatta 9'a kadar depreme dayanıklı şekilde yapılıyor. İçinde emniyetli şekilde oturabiliriz." diye konuştu.

Bakan Özhaseki Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu, bunu herkesin bilmesi gerektiğini belirtti. Şu anda bile birkaç yerde deprem olduğunu söyleyen Özhaseki, yüzlerce depremin her gün olduğunu, bunların bir kısmının hissedildiğini, bir kısmını da şiddetli olmadığı için hissedilmediğini söyledi.

Türkiye'de son yüzyıl içerisinde 6 ve üzerinde yıkıcı deprem sayısının 56 olduğunu söyleyen Özhaseki, şöyle konuştu:

"İki senede bir deprem oluyor, büyük deprem oluyor. Bu 56 tane depremde ölen insanlarımızı sayısı...