30 / 04 / 2024

yeni yapılarda ısı yalıtımı zorunlu mu

yeni yapılarda ısı yalıtımı zorunlu mu

Resmi Gazetede 2000 yılında yayınlanan Enerji Verimliliği Yönetmeliğince yeni binalara mantolama zorunlu hale getirildiği biliniyor.Peki mantolama yapmamanın cezası nedir?İşte mantolama yapmanın cezası..

Yeni binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Binalarda ki ısı kayıplarının azaltılması, enerji tasarrufu sağlanabilmesi için ısı yalıtımı yapılıyor. Isı yalıtımı için gerekli şartlar neler? Yeni binalarda ısı yalıtımı zorunlu mu?

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı! 

Depremlerin ardından şehirleşme, bina inşası ve yapılaşma ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Uzmanlardan yapılaşma uyarısı: Yeni yapılar kayalık zeminlerde olmalı!

Böylesi ilk kez oluyor! Yeni yapılandırma kaç taksit olacak, kimlerin borcu silinecek?

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Yeni haftada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen yeni yapılandırma paketine göre, taksit sayısı bu kez öncekilerden farklı olacak. Nasıl mı? İşte ayrıntılar…

Yeni yapılarda otopark zorunluluğu ne olacak?

Kentsel dönüşüm ile yeni yapılacak olan binalarda otoparkların ne olacağı merak konusu ne oldu. Olaycom.'dan Günay Yumruktay  bugünkü köşe yazısında otopark zorunluluğunu kaleme aldı.

Deprem sonucu hasara uğrayan veya yıkılan yapılarda sorumluluk!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için "Deprem sonucu hasara uğrayan veya yıkılan yapılarda sorumluluk" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Fikirtepe'de bakanlık, TOKİ ve Emlak Konut eliyle inşaatların yapım sürecine giriyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından inşa edilecek Yeni Fikirtepe Projesi'nin yapım sürecine girdiğini açıkladı.

Ankara Yeni 19 Mayıs Stadı 2 yılda tamamlanacak!

Ankara 19 Mayıs Stadyumu geçen yıl için çürük raporunun açıklanmasıyla yıkılmıştı. Mevcut yerine yapılması kararlaştırılan Yeni 19 Mayıs Stadı'nın detayları belli oldu.

10 maddede toplu yapılarda ortak yerler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Toplu yapılarda ortak yerler" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Boğaziçi’ndeki yapılarda İBB Meclisi devre dışı kaldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin seçim öncesi yaptığı son toplantıda Boğaziçi ile ilgili dikkat çeken bir karara imza atıldı. Boğaziçi ön görünümünde yer alan tescilli kültür varlığı olan yapılarda planlama süreci uzun olduğu için İBB Meclisi devre dışı bırakıldı.

Gümüşhane'de kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, yaylalardaki kaçak yapılaşmalarla ilgili konuştu. Memiş, yeni yapılarda kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar nelerdir?

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan Yeni İmar Yönetmeliğine göre yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar nelerdir?

Yeni Yapı İnşaat Yeniköy Konakları fiyat listesi!

Yeni Yapı İnşaat Yeniköy Konakları fiyat listesi 585 bin TL'den başlıyor. Projede sıfır faizle 36 ay ödeme imkanı sunuluyor...

yeni yapılarda ısı yalıtımı zorunlu mu Haberi

yeni yapılarda ısı yalıtımı zorunlu mu

Mantolama yapmamanın cezası nedir?

Mantolama uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor.  Böylece bina içindeki sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılık artıyor.Mantolama yapılırken Türkiye'nin farklı bölgelerindeki ısı yalıtım ihtiyaçlarının da dikkate alınması gerekiyor.Mantolama enerji tasarrufu sağladığı gibi binanın ömrünü de uzatmış oluyor.


Genelde mantolama uygulaması ile karıştırılan kaplama uygulaması bulunuyor.Kaplama uygulaması dış cephe yalıtımından tamamen farklı bir uygulama olup, dekorasyon amacı taşıyor. Mantolama ile aynı işlevi görmüyor. 


Mantolama uygulaması ile ilgili merak edilenler arasında mantolama fiyatları da bulunuyor. Mantolama yere göre değişiklik gösterse de pahalı bir uygulama değil, ileriye dönük kazançlı bir yatırım olma özelliğini taşıyor.


2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile mantolama uygulaması binalar için kaçınılmaz bir uygulama niteliği taşıyor. Yeni yapılan...