09 / 05 / 2024

yeni yerleşim alanlarının tespiti

yeni yerleşim alanlarının tespiti

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli konut ve işyerleri yıkılan vatandaşlar için yeni yerleşim alanları tespit edilerek, bu alanlara konut ve işyeri alanları yapılıyor. İşte kentsel dönüşümde yeni yerleşim alanları...

TOKİ, Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri'ndeki 106 yeni konut için 4 Aralık tarihinde ihaleye çıkacak.

Adıyaman'da 16 bin 433 adet deprem konutu sağlam zeminli yeni yerleşim alanında yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, deprem konutları sağlam zeminli yeni yerleşim alanında hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm yasasında planlanan değişiklikler ortaya çıktı! Tapular tehlikeye mi giriyor?

Yasa teklifi depremden dolayı park, asgari alan ve yerleşim alanlarını rezerv alanlara dönüştürülüyor. Bu durum bazı kişilerce mülkiyet hakkına girdiği belirtildi. Bu durum sonucunda tapular tehlikeye mi giriyor? Uzman isim açıkladı...

13 bin kişinin yaşayacağı yeni imar alanı için start verildi! Akçaovalılar yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Muğla'ya Bağlı, Menteşe Belediyesi,  13 bin kişinin yaşayacağı yeni kentsel yerleşim alanı için Akçaova Mahallesi'nde yeni imar alanı oluşturuyor. 

Depremden etkilenen 10 şehirde yeni yerleşim yerleri belirlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde yerleşim alanlarına ilişkin yerlerin belirlendiğini dile getirdi.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

AB'den İsrail hükümetine yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

Yusufeli yeni yerleşim birimi için sayılı günler kaldı!

Yusufeli barajının yapımı nedeniyle yerleşim bölgedeki yerleşim birimi yeni yerlerine taşınmak için gün sayıyor. İlçe 150 yılda yedinci kez taşınacak. 

Buca Cezaevi arsasına AVM yapılacak mı?

Buca’da yaklaşık 62 sene hizmet sunan fakat daha sonra şehrin gelişimiyle beraber yerleşim alanlarının merkezinde kalan Buca Cezaevi, 1 ay önce kapatıldı ve tamamen tahliye edildi. Peki şimdi Buca Cezaevi'nin yerinde ne yapılacak?

Artvin Yusufeli yeni yerleşim yeri inşasında sona geliniyor!

Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak olan Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yeri inşasında son aşamaya gelindi.

Mesrur Barzani: PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor!

Terör örgütünün bölgede dağları, hatta yerleşim alanlarını işgal ettiğini ve bu nedenle 800 köyün yeniden inşa edilemediğini anlatan IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, ''PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor'' dedi.

BM, İsrail'in yeni yerleşim inşasını uluslararası hukuka aykırı buldu!

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için yaklaşık 800 yeni konut inşası kararının, uluslararası hukuka göre açık bir ihlal olarak belirtti. 

İngiltere'den İsrail'e Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimleri derhal durdurun çağrısı!

İngiltere, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yeni yerleşim yerlerinin inşasının derhal durdurulması çağrısı yaptı.

yeni yerleşim alanlarının tespiti Haberi

yeni yerleşim alanlarının tespiti

Kentsel dönüşümde yeni yerleşim alanları!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli konut ve işyerleri yıkılan vatandaşlar için yeni yerleşim alanları tespit edilerek, bu alanlara konut ve işyeri alanları yapılıyor.


Rezerv alan olarak da bilinen yeni yerleşim bölgeleri riskli binası yıkılan vatandaşa sunulan 3 seçenekten biri oluyor. Diğer seçenekler ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:


1.İnşaatı devam eden proje alanı içinde daire vermek,

2.Hazır projelerden daire vermek,

3.Sunulan daireyi kabul etmeyenlere para teklifi sunmak.


Yukarıda da belirttiğimiz gini riskli yapı sahiplerinin taşınması için belirlenen alanlar, yeni yerleşim alanları olarak tanımlanıyor. 


Rezerv konut alanı - Yeni yerleşim alanları

a) Alanın büyüklüğünü de içeren koordinatlı hâlihazır haritasını,

b) Alanın uydu görüntüsünü veya ortofoto haritasını,

c) Alanda bulunan kamuya ait taşınmazların listesini,

ihtiva eden dosyaya istinaden, Maliye Bakanlığının uygun görüşü alınarak Bakanlıkça belirlenir.


Kentsel dönüşüm yeni yerleşim alanları...