06 / 05 / 2024

Yeni yönetmelikte konut kredisi gecikme faizi nasıl hesaplanacak

Yeni yönetmelikte konut kredisi gecikme faizi nasıl hesaplanacak

Faizin tamamının veya bir kısmının tüketiciden peşin olarak tahsil edildiği kredilerde, tüketicinin erken ödeme yapması halinde konut finansmanı kuruluşu (banka), akdi faiz oranı üzerinden gerekli indirimi yapmakla yükümlü tutuluyor.

Kiracılara müjde! Kira fiyatları yeni yılda asgari ücret zammından etkilenmeyecek!

Konut kira fiyatları, ülkenin gündeminden düşmüyor. Vatandaşlar, yükselen kira fiyatları karşısında ezilirken yeni yılda asgari ücrete gelecek zamla birlikte kiraların artıp atmayacağını merak ediyor. 

EPDK'dan son dakika doğalgaz kararı! Konut tüketicileri dikkat! Yeni yılla beraber resmen uygulanacak!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, yeni yılla beraber doğalgaz piyasasında, serbest tüketici olma sınırında değişikliğe gidilecek.

Yeni yılla beraber konut sitesi aidat zamları belli olacak! Yüksek zam oyunlarına dikkat!

Yeni yıldan itibaren sitelerde yeni aidat zamları belli olacak. Bazı fırsatçı site yönetimlerinin şimdiden yüksek zam taleplerinde bulunduğu ifade ediliyor. Uzmanlar ise her yönetimin bir olmadığını aktararak "Sap ile samanı karıştırmamalıyız" diyor.

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

TOKİ Konya projesi için yeni yıl müjdesi geldi! 258 yeni konutu aman kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya projesi için yeni yıl müjdesi geldi... 258 yeni konutu aman kaçırmayın...

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

TÜİK verileri konut üretiminde düşüşe işaret ederken; konut sektöründe stok sorunu gündeme geldi. İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

Yeni yıl öncesi en düşük faizle kredi veren banka hangisi? İşte banka banka ihtiyaç, konut, taşıt kredisi...

Yeni yıl gelmeden kredi çekmek istiyorsanız dikkatli olun! İhtiyaç kredisi, konut kredisi ve taşıt kredisi gibi en düşük faiz oranlı bankalara haberimizde yer verdik.

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Konut kredisi faiz oranları yeni yıla nasıl başladı?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar yeni yıl ile beraber konut kredisinde en uygun faiz oranı uygulayan bankayı araştırıyor. Peki güncel konut kredisi faiz oranları ne oldu? 300 bin TL'lik konut kredisinin taksitleri ne kadar? İşte vadesine göre konut kredisi hesaplama...

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Düşler Vadisi Riva’nın 2. etabında yeni yıl fırsatları!

Emlak Konut GYO güvencesiyle, Yılmaz İnşaat & FBA Yapı imzasıyla inşa edilen Düşler Vadisi Riva’nın ikinci etabı yeni yıl avantajlarıyla satışa çıktı. Projede, 0,99’dan başlayan cazip oran ve 120 aya kadar uzayan vadelerle alıcılara ödeme kolaylığı sunuluyor.

Konut kredisi faiz oranları yeni yıla nasıl başladı?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarının yeni yıla nasıl giriş yaptığını merak ediyor. Peki, banka kredisi faiz oranları 2021'nin ilk günlerinde ne oldu? İşte güncel durum...

İnşaat sektöründe 'yeni yıl' umudu!

Geçtiğimiz yıl konut satışları, kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi kampanyasıyla rekor kırdı. Kentsel dönüşüm, gündemi oluşturdu. Yeni yıla ‘temkinli iyimser’ bakan sektör temsilcileri, asıl hareketin 2021’in ikinci yarısında yaşanmasını beklediklerini söylüyor.

Yeni yönetmelikte konut kredisi gecikme faizi nasıl hesaplanacak Haberi

Yeni yönetmelikte konut kredisi gecikme faizi nasıl hesaplanacak

28 Mayıs 2015'de Resmi Gazete'de yayımlanan ve 28 Kasım 2015'de yürürlüğe giren Konut Finansman Sözleşmesi yönetmeliğinde tüketiciyi koruyan maddelere yer verildi. Yeni yönetmeliğe göre, tüketiciler, vadesi gelmemiş bir veya birden çok konut kredisi taksitini ya da kredi borcunun tamamını erken ödeyebilecek. Bu durumda banka, erken ödenen tutara göre tüm faiz ve diğer maliyetlerde indirim yapacak. Tüketicinin ödeyeceği "erken ödeme tazminatı", indirim miktarından fazla olamayacak.


Yeni yönetmelikle, tüketicilere konut kredileri için ilk defa peşin faizden indirim hakkı sağlanıyor. Faizin tamamının veya bir kısmının tüketiciden peşin olarak tahsil edildiği kredilerde, tüketicinin erken ödeme yapması halinde konut finansmanı kuruluşu (banka), akdi faiz oranı üzerinden gerekli indirimi yapmakla yükümlü tutuluyor.


Gecikme faiz oranından yaklaşık 0.5 puan daha düşük olan akdi faiz, dönem borcunun bir kısmının...