16 / 06 / 2024

yeniden açılan dernekler

yeniden açılan dernekler

OHAL kapsamında yayımlanan 677 sayılı KHK ile hakkında işlem yapılan 550 dernekten 375'i kapatıldı.

TCMB'nin konut ve dükkan fiyat endeksi şaşırttı: İstanbul’da konut lehine açılan fark, 2024'ün ilk çeyreğinde kapandı! 

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, TCMB'nin konut ve dükkan fiyat endekslerine değinerek, İstanbul’da 2021 ortasından itibaren konut lehine açılan farkın 2024 ilk çeyrekte kapanmış göründüğünü belirtti.

Forum'un 9 dev alışveriş merkezi için açılan konkordato davasında karar çıktı!

Marmara Forum ve Forum İstanbul dahil olacak şekilde toplamda 9 dev AVM için açılan konkordato davasında karar çıktı. İşte detaylar...

Kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre  kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti. İşte o rakamlar...

İBB’den yeni hamle! Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalıları için harekete geçti!

Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının İBB’nin elinden alınıp Hazine’ye devredilmesinden sonra büyükşehirin başlatmış olduğu hukuki süreçte kapanan dosya yeniden açıldı. İBB’nin başvurusu üzerine yeniden açılan dosyada konu ile ilgili son kararı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu verecek.

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?

Fenerbahçe Futbol A.Ş  Genel Sekreter Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Kaç yaşında? Burak Çağlan Kızılhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Burak Çağlan Kızılhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Burak Çağlan Kızılhan'ın  hayatına dair merak edilenler.

Twitter’dan flaş karar! Askıya aldığı bazı hesapları yeniden açacak

Sosyal medya platformu Twitter'ın çiçeği burnunda yeni sahibi Elon Musk, askıya alınan hesaplar ile ilgili bir anket düzenledi ve kararını açıkladı. Buna göre, yasaları çiğnememiş veya çok fazla istenmeyen mesaj paylaşmamış olan hesaplar, gelecek haftadan itibaren yeniden açılacak.

Popüler Metaverse Coin’inde son dakika! Yeniden açılıyor!

Bir oynadıkça kazan türü oyun olarak dikkat çeken Axie Infinity'e ev sahipliği yapan Ethereum bağlantılı bir yan zincir (side-chain) olan Ronin köprüsü üç ay süren bekleyişten sonra yeniden açılıyor. 

Salgın nedeniyle kapatılan gıda devinin fabrikası yeniden faaliyete girecek

Dünyaca ünlü İtalyan çikolata üreticisi Ferrero'nun salmonella hastalığı nedeniyle kapatılan Belçika'daki fabrikasının yeniden açılmasına izin çıktı.

Cannes'da açılan İstanbul Çadırı'ndan 3 önemli müjde!

Dünyanın en prestijli şehircilik ve gayrimenkul fuarı MIPIM 2022 Fransa'nın kültür kenti Cannes'da başladı. MIPIM kapsamında açılan İstanbul Çadırı'ndan 3 önemli müjde çıktı. Açıklama GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu'dan geldi.

2021'in ilk yarısında açılan her 2 iş yerinden 1’i kepenk indirdi!

Resmi verilere göre, 2021'in ilk 6 ayında ülke genelinde açılan her 2 iş yerinden 1’i kepenk indirdi. En büyük yaprak dökümü İstanbul’da gerçekleşti.

Son 10 yılda imara açılan alanlar meclis gündeminde!

Ülkemizde son 10 yılda orman niteliğini yitiren ve imara açılan alanlara ilişkin soru önergesi verildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, konuyu meclis gündemine taşıdı. 

Son 5 yılda açılan kadın konuk evleri TBMM gündeminde!

Son 5 yılda açılan kadın konuk evleri ile konuk evlerinde yaşayan ve hakkında koruma kararı alınan kadın sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Son iki yılda açılan kamu hastaneleri meclis gündeminde!

Son iki yılda açılan kamu hastanesi, özel hastane ve eczane sayısı ile yapılan tedaviler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

yeniden açılan dernekler Haberi

yeniden açılan dernekler

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yayımlanan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile hakkında işlem yapılan 550 dernekten 375'i kapatıldı. 175 dernek ve 18 vakfın ise faaliyetlerine devam etmesine karar verildi.


Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 677 sayılı KHK'da, milli güvenliğe karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olan dernek ve vakıflara ilişkin kararlar da yer aldı.


Daha önce yayımlanan KHK'lar ile kapatılan, Ankara Hami̇yet ve İrfan Vakfı, Di̇lovası Sanayi̇ci̇leri̇ Vakfı, Dünya Eği̇ti̇m Vakfı, Gaye Eği̇ti̇m Sağlık Spor ve Çevre Vakfı, Gedi̇z Eği̇ti̇m ve Kültür Vakfı, Güveni̇li̇r Gıdalar Vakfı, Iğdır Kültür Eği̇ti̇m Çevre ve Sağlık Vakfı, Isparta Hayırlar Eği̇ti̇m Sağlık Kültür ve Yardım Vakfı, Kafkas İli̇m ve Eği̇ti̇m Vakfı, Kayseri̇ Yüksek Öğreni̇m ve Yardım Vakfı,...