04 / 05 / 2024

yenikapıda bulunan tarihi eserler

yenikapıda bulunan tarihi eserler

Marmaray çalışmalarında yapılan arkeolojik kazılarda 35 binin üzerinde tarihi eser ile 13 batık gemi çıkarıldı. Marmaray tarihi eserleri kurulacak arkeo parkta ve Marmaray müzesinde sergilenecek...

1942 yılında İstanbul'da 1230 tarihi bina varmış! 

1942 yılında İstanbul'da 1230 tarihi binanın olduğu tespit edilmiş. Bu binaların tadilatı için harekete geçilmiş.

Tarihi Divanhane Karakolu binası meclis gündeminde!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan tarihi Divanhane Karakolu binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ'da tarihi evler restore ediliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan tarihi binaları restore ederek kültür varlığını korumaya devam ediyor. 

Üsküdar Selimiye Hamamı restorasyonu tamamlandı! 

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı'nda restore çalışmaları tamamlandı. 3 yıl süren çalışmanın ardından hamam Nevmekân Selimiye'ye dönüştürüldü.

Kasımpaşa'daki karakol binasının rekonstrüksiyon tartışması!

Kasımpaşa'da bulunan tarihi Divanhane binasının yanında bulunan eski karakolun yeniden yapılma çalışmaları tartışmalara neden oldu.

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

Vaniköy Camii yangını için bilirkişi raporu hazırlandı! 

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar’da bulunan  tarihi Vaniköy Camii’nde yangın meydana gelmiş, cami büyük hasar görmüştü. Yangına yönelik hazırlanan bilirkişi raporuna göre, gerekli tedbirleri almadığı gerekçesiyle caminin ait olduğu vakıf yönetimi kusurlu bulundu.

Tarihi Demirci Döner Londra'da şube açıyor!

İstanbul'da Fatih, Ataşehir Watergarden ve Maltepe'de şubeleri bulunan Tarihi Demirci Döner Lokantası'nın sahibi Orçun Ongun, şimdi de gözünü Londra'ya dikti.

Moda'daki tarihi köşk 16.5 milyon TL'ye satılıyor! 

Kadıköy Moda’da bulunan, 4 katlı, 14 odalı ve 13 tarihi köşkten biri olan köşk 16.5 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

Bağcılar'daki Bedir Camisi'nin tamamlanması için hayırseverlerin desteği bekleniyor!

Kazan'da bulunan tarihi Kul Şerif Camisi'nden esinlenerek 2017'de Demirkapı Mahallesinde inşasına başlanan caminin tamanlanması için hayırsever vatandaşların yardımı bekleniyor. 

Bursa’da tarihi dönüşüm başladı!

Bursa’da şehrin tarihi silüetini bozan yapıların yıkılacağı kentsel dönüşüm projesi için start verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla kentte eş zamanlı yıkımlar da başladı

 İrfan Temel, tarihi Feraye Köşkü'nü restoran yaptı!

İlk restoranını 2013'te İrfan Usta ismiyle açan İrfan Temel Bulgurlu'da bulunan tarihi Feraye Köşkü'nü Bayram Aydınalp isimli iş insanından 10 yıllığına kiralamış...

Topkapı'daki tarihi surlar çöktü!

Topkapı'da bulunan tarihi surlarda çökme meydana geldi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi...

yenikapıda bulunan tarihi eserler Haberi

yenikapıda bulunan tarihi eserler


Marmaray tarihi eser!


İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü Zeynep Sezin Kızıltan, Marmaray kazılarında ortaya çıkarılan tarihi eserlerie ilgili olarak 13 metrelik bir kültür dokusuna ulaşıldığını ifade etti.


Marmaray çalışmaları sırasında Osmanlı döneminin yanı sıra Bizans (Doğu Roma) İmparatorluğu’nun önemli bir liman kalıntısına ve onun altında da kent tarihini yaklaşık 8 bin yıl geriye götürecek neolitik tabakaya ulaşıldı. Bunlar İstanbul açısından oldukça önemli bir kent arşivi oluşturuyor ve bilim dünyasının da buraya yönelmesini sağlıyor.

Marmaray projesinin önemli 3 istasyonu kentsel ve arkeolojik SİT alanında kalıyor. Bu nedenle bu alanlarda kazılar İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. Kültür Bakanlığı'ndan alınan izinlerle Üsküdar’da, Sirkeci’de 4 ayrı noktada ve en büyük istasyon olan Yenikapı’da, 2004 yılından itibaren arkeolojik kazılar yürütüldü.


Marmaray çalışmalarında yapılan arkeolojik kazılarda 35 binin...