02 / 05 / 2024

Yenikapıdaki tarihi evler otel mi olacak

Yenikapıdaki tarihi evler otel mi olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarihi yarımada için kritik bir karara imza attı. Eminönü’nden sonra Yenikapı, Aksaray ve Yedikule’yi de turizmin hizmetine açtı. Tarihi semtlerin dokusunu bozacak karar yoğun inşaat faaliyeti yaratacak.

1938'de Yenikapı ve Ahırkapı'daki teneke evler istimlak edilecekmiş!

1938 yılında Yenikapı ve Ahırkapı'daki teneke evler, bölgede çirkin görüntüye neden olduğu için istimlak edilmesine karar vermiş.

Fatih Yenikapı'daki 1 adet bina ile 93 metrekarelik arsa satılıyor! İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü tarihi verdi! 

İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Yenikapı iskele mevkiinde yer alan 1 adet bina ile 93 metrekare arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'daki tarihi Yedikule - Sirkeci hattı 151 yıl sonra yayalara açılıyor!

İstanbul'daki tarihi Sirkeci ile Yedikule arasındaki 7 kilometrelik tren yolu yaya trafiğine açılıyor. Bisiklet ve scooter ile bu tarihi hatta yolculuk gerçekleştirilebilecek. İşte detaylar..

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar projesine onay verilmedi!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'ne onay verilmedi. Bilirkişi heyeti projedeki eksiklikleri ve uygun olmayan nitelikleri açıkladı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane karakol binası yıkıldı!

Beyoğlu Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binası, İBB’nin başlattığı yargı sürecindeyken bir gecede ağır iş makineleri ile yıkıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “Utanç duyuyorum” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da  suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

İBB'den Yenikapı'daki Theodosius Limanı için yarışma!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı kazılarında ortaya çıkan tarihi Theodosius Limanı ve kalıntılarının sergileneceği bir merkez inşa edecek. Merkezin mimari tasarımı için proje yarışması gerçekleştiriyor. Proje teslim tarihi 26 Ekim 2020 şeklinde belirlendi.

Samsun'daki tarihi Ambarhan'ın restorasyonu tam gaz!

Samsun'un Ladik ilçesinde bulunan tarihi Ambarhan'daki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Altınordu’daki Belde Evler Projesi yıkılıyor!

Ordu Altınordu’daki Belde Evler Projesi için yıkım kararı alındı. Proje sahipleri bu kapsamda dava açtı ve mahkemeler projenin devam etmesi yönünde karar verdi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler projenin yapı ruhsatını iptal etti ve yıkım kararı aldırdı.

Mahmutpaşa'daki tarihi hanın önündeki dükkan tabelası kaldırıldı!

Mahmutpaşa'daki tarihi bir handa yer alan Sultan 2. Abdülhamit dönemine ait kitabenin önündeki dükkan tabelası bugün kaldırıldı...

Yenikapıdaki tarihi evler otel mi olacak Haberi

Yenikapıdaki tarihi evler otel mi olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarihi yarımadayı ‘otel yarımadası’na dönüştürecek bir karar aldı. Tarihi semtlerdeki sosyal dokuyu bozacağı için tepki çeken girişimin ilk adımı ocak ayında atıldı. Belediye, tarihi yarımadanın en güzel sivil mimari örneği evleri ve tescilli hanlarının bulunduğu Eminönü’nde ev pansiyonculuğu yapılmasına izin verdi. İBB; şimdi de Yedikule, Yenikapı ve Aksaray için aynı kararı aldı.


DÖRT MAHALLEYİ KAPSIYOR


Fatih Belediyesi tarafından “Yedikule-Yenikapı 3. Etap Yenileme Avan Projesi” ile “Aksaray ve Çevresi Yenileme Avan Projesi” için hazırlanan imar planı değişiklikleri şubat ayında İBB Meclis gündemine geldi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Yedikule-Yenikapı 3. Etap Yenileme Avan Projesi’ne ilişkin plan değişikliği teklifini “3. derece ticaret alanlarında ev pansiyonculuğuna yönelik kullanımlar yer alabilir” notunu ekleyerek uygun buldu ve meclise havale etti. Alınan bu karar,...