27 / 04 / 2024

yenileme alanı ne demek

yenileme alanı ne demek

Yenileme alanının tespiti nasıl ve kimler tarafından yapılıyor? Yenileme alanının tespitinde hangi noktalara dikkat edilmesi gerekiyor? İşte yenileme alanları yönetmeliği kapsamında yer alan yasal hükümler...

Yenileme alanı nedir?

Yenileme alanı ne demek? Bir alan yenileme alanı olarak ilan edilince ne gibi uygulamalar yapılıyor? Yenileme alanlarını kim belirliyor? Yenileme alanı nedir? İşte yenileme alanı uygulamalarına dair merak ettikleriniz...

Rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

Son zamanların en çok tartışılan konuları arasında yer alan rezerv alan ne demek? İstanbul'da rezerv alanlar nerede?

AÖF kayıt yenileme ne zaman? Kayıt yenileme süreci uzatıldı mı? Ders kayıtları nasıl yapılır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri'ne kayıt ve kayıt yenileme süreleri uzatıldı. 2023-2024 AÖF akademik takviminde sınav tarihleri de detaylı bir şekilde belirtilmiştir. Peki AÖF kayıt yenileme tarihleri ne zaman ve ders kayıtları nasıl yenilenir?

Ehliyet yenileme ne zaman yapılır? Yenileme ücreti ne kadar?

Ehliyet yenileme, sürücülerin belirli dönemlerde yapması gereken bir işlemdir. Bunun için, 2024 yılında belirlenen ücret tutarını ödeyerek ehliyet yenileme işlemi yapılır. Peki ehliyet yenileme ne zaman yapılır ve yenileme ücreti ne kadardır? İşte ehliyet yenileme ile ilgili bilgiler...

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

2022 ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır? Ehliyet yenileme ücreti ne kadar?

Ehliyet yenileme ve ehliyet yenileme ücretine dair bazı detaylar araştırılıyor. İşte 2022 ehliyet yenilemeye dair araştırılanlar!

Ehliyet yenileme ücreti ne kadar oldu? İşte 2022 ehliyet işlem ve fiyat tarifesi…

Sürücü belgelerini yenilemek isteyenler işlemlerle ilgili detayları merak ediyor. Buna göre sürücü belgesini yenilememiş vatandaşlar, ehliyet için belirtilen gerekli belgeleri toplayarak nüfus müdürlüklerinden başvuru yapmaları gerekiyor.

Tapu yenileme ücreti ne kadar? Tapu kaybolursa ne olur?

Tapusunu kaybeden insanlar genellikle Tapu yenileme ücreti ne kadar? Tapu kaybolursa ne olur? sorularını sormaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Kazlıçeşme 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 392 pafta 1629 ada 36 parsel ve bir kısım Park Alanına ilişkin Sur Tecrit Bandı Yenileme Alanı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Değ. ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gaziantep Şahinbey için son dakika kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Gaziantep Şahinbey ilçesi Bey ve Eyüpoğlu mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bölge yenileme alanı ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 31856 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme ücreti ne kadar?

Tapusunu kaybeden veya kullanılmayacak hale gelen kişiler yeni tapuyu nasıl çıkaracakları ve ne kadar yenileme ücreti ödeyeceklerini merak ediyorlar. Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme ücreti ne kadar? İşte tüm bu soruları sizler için yanıtladık...

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı ne kadar oldu?

Pamir-Soyuer 2021 yılı 2. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 160,10 metrekare/1000 kişi şeklinde hesaplandı.

Emlak vergisi ne zaman ödeniyor 2021?

2020 yılında gayrimenkul satın alan kimselerin vergi sorumluluğu başladı. Peki 2020'de ev alan ne kadar vergi ödeyecek? Emlak vergisi ne zaman ödeniyor 2021? İşte tüm merak edilenler...

Niğde için kamulaştırma kararı!

Niğde İli, Merkez İlçe Sınırları İçerisinde Cumhurbaşkanı Kararı ile İlan Edilen Yenileme Alanı Kapsamında Bulunan Bazı Taşınmazların Kentsel Yenileme Projesi Kapsamında Niğde Belediye Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

yenileme alanı ne demek Haberi

yenileme alanı ne demek

Yenileme alanının tespiti!

Yenileme uygulamaları, tarihi binaların bulunduğu bölgelerde yapılıyor. Bu uygulamada tarihi değer taşıyan yıpranmış binalar yenileniyor. Yenileme alanları, il özel idarelerinde il genel meclisi, belediyelerde belediye meclisi üye tam sayısının salt çoğunluğunun kararı ile belirleniyor. 


Yenileme alanının tespiti ile ilgili yasal hükümler Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği kapsamında şu şekilde sıralanıyor:


Yenileme Alanının Tespiti ve Onaylanması

Yenileme alanı tespitine ilişkin hazırlıklar 

Madde 8- Yetkili idare öncelikle yenileme uygulaması yapacağı bölgeyi tespit ederek halihazır harita üzerinde koordinatlı olarak yenileme alanı sınırlarını belirler. Belirlenen yenileme alanında tüm çalışmaları yapmak üzere uygulama birimi görevlendirilir.


Yenileme alanının tespitinde, tarihi ve kültürel özellikler ile afet riskleri dikkate alınır.


Mevcut durumun tespiti

Madde 9- Mevcut durumun tespiti için, alanın halihazır yapısı...