29 / 04 / 2024

Yenişehir nereye yapılıyor

Yenişehir nereye yapılıyor

2 milyon 400 bin kişinin yaşayacağı Yenişehir projesinde serbest bölgeler yer alacak. Toplam 12 ülkenin serbest bölgesi olacak projedeki serbest bölgelerde restoran ve home ofisler bulunacak.

Güneri Ataşehir resmen başlıyor! Güneri Şehircilik'ten Ataşehir'e 490 konutluk yeni proje!

Güneri Şehircilik İnşaat'ın Ataşehir'de inşa edeceği yeni projesi resmen başlıyor. Maliyeti 886 milyon 87 bin 682 TL olarak açıklanan Güneri Ataşehir projesinde konutlar ve ticari alanlara yer verilecek.

İzmit'te büyük dönüşüm için düğmeye basıldı! Risk tespiti yapılıyor, yeni kentsel dönüşüm alanları yaratılacak!

İzmit'te kentsel dönüşüm ile ilgili resmen düğmeye basıldı. Peki dönüşümde öncelikli yer neresi oldu? Hangi çalışmalar yapılıyor? İşte merak edilenler...

İstinyePark'a yeni katlar yapılıyor! Boyu uzatılacak AVM için Bakanlıktan gerekli izinler alındı! 

2020'de Katar devletinin yaklaşık 300 milyon dolar bedelle ortak olduğu İstinyePark AVM'nin çatısında hummalı bir çalışma yapılıyor. 2007 yılında kapılarını açan AVM'nin üst kısmına yeni katlar ilave ediliyor. İşte ayrıntılar...

Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması kararını vermişti. Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Yenişehir Rezerv Yapı Alanı 3. Etap imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 2. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

KİPTAŞ'tan resmen son dakika müjdesi geldi! Aydınlık Evler'de son rötuşlar yapılıyor! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'tan resmen son dakika müjdesi geldi. Tuzla'da hayata geçirilen Aydınlık Evler'de son rötuşlar yapılıyor... İşte KİPTAŞ Aydınlık Evler projesinde son durum...

Yenişehir Rezerv Yapı Alanı 3. Etap imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Yenişehir Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 3. Etap 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli, Yenişehir Rezerv Yapı Alanı, 1. 2. ve 3. Etap Planlama Sahasına İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına Ait Askı Tutanağı yayınlandı.

Çifte emlak vergisi dönemi başlıyor!

Yürürlüğe giren yeni vergi ile artık bazı vatandaşlar çifte emlak vergisi ödeyecek. Peki kimler hem emlak vergisi hem de değerli konut kredisi ödeyecek? Ödemeler ne zaman başlıyor ve nereye yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

İstanbul Boğazı'nda yeni bina inşaatları yapılıyor!

Bir süredir İstanbul'un Boğaziçi ön görünüm bölgesinde çok sayıda yeni bina inşaatı yapılıyor. Bunların bir kısmı kişilere ait özel yapılar. Bir kısmı ise polis, vali, asker gibi birimlere ait sosyal tesislerinin inşaatları...

Elazığ'da inşa edilecek yeni konutlar için zemin etüt çalışmaları yapılıyor!

Merkezi Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Elazığ'da yıkımı tamamlanan ağır hasarlı binaların yerine yapılacak yeni konutlar için zemin etüt çalışmaları yapılıyor.

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi bin 400 metrekare alana yapılıyor!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Eyyüp Nebi'de Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği işbirliğinde yapılan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi inşaatı devam ediyor. Cami ve külliye bin 400 metrekarelik alana yapılıyor...

TOKİ başvuruları nereye yapılıyor 2019?

TOKİ 50 bin sosyal konut başvuruları 6 Mart ile 19 Nisan 2019 tarihleri arasında kabul edilecek. Peki TOKİ başvuruları nereye yapılıyor 2019?

Yenişehir nereye yapılıyor Haberi

Yenişehir nereye yapılıyor

Yenişehir'deki serbest bölgeler kimler tarafından işletilecek sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. 453 milyon metrekarelik Yenişehir projesinde 78 milyon metrekare alan havalimanına ayrılmış durumda. 


Kanal İstanbul'un da yer alacağı projenin toplam maliyeti 50 milyar lira olarak belirlendi. 167 milyon metrekare imar parsel alanına sahip projede 108 milyon metrekare yollardan oluşacak. 


2.4 milyon kişinin yaşayacağı projede; 10 köprü, teras evler, 460 gökdelen, apartmanlar, villalar, 8 şeritli yollar,marinalar, otel, kültür merkezi ve 210 bin araç kapasiteli otopark bulunacak. 


Yenişehir'deki serbest bölgeler kimler tarafından işletilecek?

Yenişehir'deki serbest bölgeler kimler tarafından işletilecek sorusunun yanıtı her kısım için o ülkenin vatandaşı olarak belirlendi. O ülkeler arasında Japonya, Çin, Hindistan, Türkiye, Almanya, İran, İspanya, Fransa, Tayland, İtalya, Brezilya ve Amerika olarak belirlendi. 


60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız