17 / 05 / 2024

yer gösterme belgesi

yer gösterme belgesi

Yer gösterme işlemini kim yaptırır? Gayrimenkul kiralamak ya da satın almak isteyenler emlak ofislerinin kapısını çalıyor. Emlakçılar, müşterilerin istekleri doğrultusunda emlak yer gösterme işlemini gerçekleştiriyor...

Kira beyannamesi verme süresi 2024! Kira beyannamesinde bu harcamalar gider gösterilebilir! Evi kirada olan hemen baksın

Kira beyannamesi verilirken, yapılan bazı harcamalar kira gelirinden düşülebiliyor. İşte kira beyannamesi verme süresi 2024 ve kira beyannamesinde eğitim harcamalarını gider olarak gösterme...

Meteoroloji uyardı! Gece geç saatlerde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğün tarafından yapılan açıklama kapsamında, bu akşam saatlerinden itibaren İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla'da yerel kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedildi.İşte haberin ayrıntıları...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Artık ev sahibi istediği saatte müşteri getiremeyecek!

Kiracı ve ev sahipleri arasında arabulucuya taşınan anlaşmazlıklara "satılık konutu alıcıya gösterme" de taşındı. Ankara'da meydana gelen olayda arabulucu, yüksek yargı kararları kapsamında konut malikinin istediği saatte müşteri getirmesini kişinin özel hayatına müdahale olarak değerlendirdi.

Emlakçı yer gösterdiğinde para alır mı?

Emlakçı danışmanları, ev sahibi olmak isteyenlere yer göstermekle sorumludurlar. Bu durumda yer göstermenin belirli bir ücretinin olup olmadığı merak edilir. Peki emlakçı yer gösterdiğinde para alır mı ve yer gösterme belgesi nedir? İşte yer gösterme belgesi ile ilgili bilgiler...

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan yer göstererek uyardı: 8'e kadar deprem üretebilir!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Bingöl Yedisu fay hattına dikkat çekerek önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Bu mesleklerde çalışanlar, 1 Ocak'tan sonra iş yapamayacak! Bu haberi okumayanlar işsiz kalabilir!

SON DAKİKA... Mesleki Yeterlilik Kurumundan gelen son dakika haberine göre belgesi olmayanlar çalışamayacak. Bu kapsamda 16 meslek için yeni düzenleme geldi.

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kiracı evi göstermezse davalık olabilir mi?  

Kiracı ve mülk sahibi arasındaki 'sancılı' ilişki, mahkemeye bu defa da 'yer gösterme' anlaşmazlığı için taşındı. Kiracı, satışa çıkarılan evi alıcılara gezdirmeye karşı olumsuz tepki veriyor. Mülk sahipleri ise yer gösterme izni davası açmaya başladı bile. 

Hurda fiyatları güncel ne kadar? Hurda fiyatları 2022 ne kadar oldu? İşte hurda fiyatları 2022 fiyat listesi...

Hurda fiyatları demir fiyatları ile orantılı olarak değişkenlik gösteriyor. Hurda fiyatları demir fiyatları kadar değişkenlik gösterme de güncel hurda fiyatları merak edilip aratılıyor. Peki güncel hurda fiyatları ne kadar? Hurda fiyatları kaç liradan satılıyor? Hurda fiyatları 2022 fiyat listesi.

Turyap, TAM nokta ile girişimcilere kendi kendinin patronu olma fırsatı sunuyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Turyap Holding’in, TAM nokta’ markası girişimcilere yer aldığı şehir veya ilçede tek sorumlu olarak faaliyet gösterme avantajı sunuyor.

Gayrimenkulde değer hilesi otomasyon sistemiyle engellendi!

Türk vatandaşlığı alabilmenin koşullarından olan, 250 bin dolarlık gayrimenkul yatırımı yapmak istemeyen yabancılar ile bazı değerleme uzmanlarının fazla değer gösterme hilesi, hayata geçirilen otomatik eksper atama yöntemi ile engellendi.

Avcılar'da tahliye skandalı!

Avcılar Denizköşkler Mahallesi'nde yer alan binanın balkonu çöktü, binadan tahliye edilmek istenen vatandaşlar belediyenin kendilerine yer göstermemesi üzerine isyan etti...

Bu belge olmadan sokağa adım atmayın!

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin Valiliğine “Görev Belgesi Düzenlenmesi” konulu genelge gönderildi. Genelgeye göre, bazı sektörde çalışanlar ''görev belgesi'' başvurusu yapabilecek.

yer gösterme belgesi Haberi

yer gösterme belgesi

Yer gösterme işlemini kim yaptırır?

Emlak yer gösterme işlemi, gayrimenkul satın almak ya da kiralamak isteyenlere, talep ettikleri özelliklere sahip gayrimenkullerin bulunması halinde müşteriye söz konusu gayrimenkulün gösterilmesi işlemine deniyor.


Yukarıdaki açıklamadan da anlaşılacağı üzere, yer gösterme işlemi, emlakçılar tarafından yapılıyor.


Gayrimenkullerini kiraya vermek ya da satmak isteyenler, talepleri doğrultusunda gayrimenkulünü emlakçıya veriyor. Emlakçılar da elindeki gayrimenkulleri, kendisine gelen müşterilere sunuyor. Müşterilerin gayrimenkulü görmek istemesi halinde, emlakçı yer gösterme işlemini gerçekleştiriyor.


Yer gösterme sözleşmesi nedir?

Yer gösterme formu, yer gösterme belgesi ve yer gösterme tutanağı olarak da ifade edilen yer gösterme sözleşmesi, emlakçının müşterilerine hangi  gayrimenkulleri gösterdiğine dair imzalattığı belge olarak karşımıza çıkıyor.


Yer gösterme formu örneği!





Işıl Seren...