01 / 05 / 2024

yerden yükseltme metodu

yerden yükseltme metodu

Edirne'de Meriç ve Tunca nehirlerinin taşkınlarıyla zarar gören Evliya Kasımpaşa Camisi, yerinde yükseltme metoduyla onarılacak. Cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce onarılacak.

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

10 yıl sonra banka şubesi kalmayabilir!

Günün her saati ve her yerden bankacılık işlemlerini yapma olanağı veren dijital bankacılığa ilgi artarken, dijital bankacılık müşterisi 104 milyona ulaştı. encazip.com kurucusu Çağada Kırım, “10 yıl sonra işlemler sadece dijital bankacılıktan yapılabilir” dedi.

ÖTV muafiyetli araçlar hangileri? Ne kadar indirim oluyor? İşte yanıtı

2023 ÖTV muafiyeti araç alacakların ana gündem maddesi. Muafiyet kapsamındaki otomobil listesinin açıklanıp açıklanmadığı da bu bağlamda sürekli merak ediliyor. SUV modeller geniş ve yerden yüksek olduğu için pek çok engelli vatandaşın ilk tercihlerinden biri.

TMO'ya piyasa fiyatlarını yükseltme çağrısı! TZOB Başkanı açıkladı: Buğday ve arpa fiyatları piyasada düşük!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TMO'nun acilen etkili alım politikasını güçlendirerek piyasada hakimiyeti sağlaması gerektiğine dikkat çekti ve "TMO hızlı alım ve erken ödeme yaparak piyasa fiyatlarını yükseltmelidir" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Suzuki S-Cross'a 285 bin TL'lik inanılmaz şok! Fiyatlar patır patır arttı!

Otomobilseverlerin beğenisini kazanan Suzuki S-Cross modeline Temmuz zammı geldi... Yapılan zamla birlikte, S-Cross modellerinin tavsiye edilen anahtar teslim satış fiyatlarına yükseltme yapıldı... İşte Yeni Suzuki S-Cross fiyatları...

Suzuki Swift Hibrit fiyatlarına dev zam! 5 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Otomobilseverlerin beğenisini kazanan Suzuki Swift Hibrit modeline Temmuz zammı yaptı... Yapılan zamla birlikte, Swift Hibrit modellerinin tavsiye edilen anahtar teslim satış fiyatlarına yükseltme yapıldı... İşte Yeni Suzuki Swift fiyatları...

Bayram sonu altındaki yükseliş devam ediyor! Gram, çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar?  3 Temmuz canlı altın fiyatları

Bayram sonu altındaki yükseliş kaldığı yerden devam ediyor. Gram altın, çeyrek altın, yarım ve tam altın bugün ne kadar oldu? 3 Temmuz 2023 canlı altın fiyatları.

Poco X5 Pro Hepsi Burada'da uygun fiyata!

Poco X5 Pro, Rs altında yeni bir orta sınıf 5G akıllı telefon Yeni Poco X serisi, eski modele göre birkaç yükseltme ile birlikte geliyor. Telefon, 120 Hz yenileme hızına sahip, 6,67 inç uzunluğunda 10 bit AMOLED ekrana sahip. Peki 20 Haziran 2023 fiyat listesi nedir?

Altın son 120 günün en kötü haftasına imza attı!

Altın, ABD'de güçlü ekonomik verilerin Fed'in faizleri yükseltme olasılığını artırmasıyla yaşadığı değer kaybı sonrasında 120 günün en kötü haftasına imza attı. 

Ethereum'da şimdiye kadarki en büyük yükseltme geliyor

Bu yılın başlarında önerilen ve Optimism topluluğu tarafından Nisan ayında onaylanan bir hard fork olan yükseltmenin "yeni bir modülerlik, basitlik ve Ethereum denkliği düzeyi" getirmesi bekleniyor.

Gümüş tozu dumana katacak! Tam tarih verildi! Gümüş yatırımcılarının ayakları yerden kesilecek!

Güncel gümüş fiyatları 17 TL'ye kadar yükseldi. Geçtiğimiz yıl en çok kazandıran yatırım aracı olan gümüşün ne kadar olacağı ver ne zaman yükseleceği belli oldu. Tam tarih verildi! Gümüş yatırımcılarının ayakları yerden kesilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Kim ne kadar maaş alacak? 

EYT yasası içeriğince emekli olanlar da 7 bin 500 TL'lik en az emekli aylığından yararlanacak. Çalıştığı yerden yüksek gelirle emekli olanlar daha yüksek aylık alırken,10 sene  prim ödeyenle 30 sene prim ödeyen aynı parayı alacak.

Altın fiyatları ters köşe yapacak! Öyle bir rakam açıklandı ki... Bu rakamı görenler başını yerden yere vuracak

Altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketlilik devam ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Senol Kaan, öyle bir rakam açıklandı ki... Bu rakamı görenler başını yerden yere vuracak!

yerden yükseltme metodu Haberi

yerden yükseltme metodu

Edirne'de Meriç ve Tunca nehirlerinin taşkınlarıyla zarar gören Evliya Kasımpaşa Camisi, yerinde yükseltme metoduyla onarılacak.


Taşkınlar sonucu sık sık sular altında kalması nedeniyle halk arasında "Tunca'nın harap bıraktığı yadigar" olarak bilinen cami, 1950'li yıllardan bu yana ibadete kapalı. Minaresinde yıkıklar, fiziki deformasyonların bulunduğu cami, Vakıflar Genel Müdürlüğünce onarılacak.


Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, taşkınlarla su altında kalan caminin, bilimsel metotlarla yeniden ibadete açılabilmesi amacıyla proje yürütüldüğünü kaydetti.


Ertem, "Caminin bulunduğu seviyeden hiç söküm yapmadan, tamamen bilimsel metotlarla yükseltilmesi projesi üzerinde çalışıyoruz, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından projenin onaylanması durumunda tek örnek olacak." dedi.


Adnan Ertem, yerinden taşınmasının imkansızlıklar olduğunda geçerli bir yöntem olduğunu ancak Evliya Kasımpaşa Camisi için yerinde yükselme imkanının bulunduğunu...