16 / 05 / 2024

yerel yönetimler yetki

yerel yönetimler yetki

Ege Belediyeler Birliği Meclisi 'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel yönetimlerin sadece kaynak sorunu yaşamadığını belirterek, yetki konusunda da düzenleme yapılmasını istedi.

Kentsel dönüşümde özel sektör müteahhitleri göreve hazır! Peki yerel yönetimlerden ne bekleniyor?

Son dönemlerde gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm için özel sektör müteahhitlerinin göreve hazır olduğu belirtildi. Peki yerel yönetimlerden kentsel dönüşümle ilgili olarak  ne bekleniyor?

Yerel yönetim uzmanından emlak vergisi kayıpları uyarısı!

Yerel Yönetimler Uzmanı Mehmet Zeki Fidandal yaptığı açıklamada, belediyeleri Organize Sanayi Bölgelerindeki emlak vergisi kayıpları ile ilgili uyardı. İşte Yerel Yönetimler Uzmanı Mehmet Zeki Fidandal'ın açıklamaları...

Konut krizinden kurtulamayan Çin'de emlak geliştiricisi holdinglere yerel yönetim desteği!

Emlak krizinin gündemden düşmediği Çin'de bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Çinli emlak geliştiricileri Sunac China ve CIFI Holdings'in projeleri yerel yönetim desteği almaya hak kazandı. İşte detaylar...

9 yılda 1 milyon 700 bin konut dönüştü!

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca Kızılcahamam Eliz Otel'de düzenlenen "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm  çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Büyükşehir belediyelerinin imar yetkilerine düzenleme!

Büyükşehir belediyelerinin imar yetkilerine yeni düzenleme mi geliyor? AK Parti’nin üzerinde çalışmalar sürdürdüğü yeni yerel yönetimler düzenlemesi kapsamında, büyükşehir belediyelerinin imar yetkileri yeniden düzenlenebilir...

Yerel yönetim düzenlemesinden flaş detaylar!

MYK toplantısında yerel yönetimlerde köklü değişikliklere yer verllen reform paketi masaya yatırıldı. İşte Yerel yönetim düzenlemesinden flaş detaylar...

İYİ Parti'den 1915 Çanakkale Köprüsü için hızlı tren önerisi! 

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Danışmanı Dr. Suat Sarı, 1915 Çanakkale Köprüsü için iptal edilen hızlı tren planının yeniden gündeme alınması için öneride bulundu. 

İzmir Deprem Konutları ne zaman teslim edilecek?

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin neden olduğu acılar, merkezi hükümet, yerel yönetimler ve vatandaşların el ele vermesiyle hafifletildi.

İLBANK'tan kentsel dönüşüm için yerel yönetimlere kredi desteği! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası, 2020 yılında kentsel dönüşüm çalışmaları için yerel yönetime kredi desteğinde bulundu.

2021 için yeni hedef: 15 dakikalık kentler!

Artık hiç bir ülke, milyonlarca nüfusu olan, gökdelenlerin silüetini oluşturduğu, çılgın şehirlerle övünmüyor. Yerel yönetimler israfı artıran tüketim toplumlarını dizginlemeyi planlıyor...

Turan Konak: İmar planları gözden geçirilerek revize edilmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak yaptığı açıklamada deprem mevzuatına uygun hazırlanmamış tüm imar planlarının gözden geçirilerek revize edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'dek kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin, "Gönlümüzde yatan merkezi hükümet ile yerel yönetimler arasında karşılıklı güçlü bir diyaloğun olmasıdır" dedi.

 Xperia Mountain Resort Erciyes’in temeli atıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki ile beraber Erciyes’te hayata geçirilecek olan Türkiye'nin en gelişmiş, Avrupa'nın sayılı kayak merkezlerinden Xperia Mountain Resort Erciyes’in temel atma törenine katıldı.

yerel yönetimler yetki Haberi

yerel yönetimler yetki


Ege Belediyeler Birliği Meclisi'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel yönetimlerin sadece kaynak sorunu yaşamadığını belirterek, yetki konusunda da düzenleme yapılmasını istedi. 


Kaynağı ve projesi hazır durumdaki tramvaylar için bile 3 yıl onay beklediklerini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, toplu ulaşımdaki ücretsiz taşımalardan kaynaklanan maliyet artışlarının da ilgili bakanlıklarca karşılanması gerektiğini dile getirdi.


Ege Belediyeler Birliği'nin 2. Olağan Meclis Toplantısı, Hilton Oteli'nde gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Belediyeler Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından yönetilen Meclis'te,  Birlik'in 2015 yılı çalışma planı ile  890 bin TL olarak belirlenen bütçesi oy birliği ile kabul edildi. Yeni çalışma programında belediyeler arası ve sivil toplum örgütleriyle işbirliklerinin geliştirilmesi hedeflendi.  Birliğe Aydın Efeler Belediyesi'nin üyelik başvurusu da onaylandı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz...