25 / 08 / 2024

yerli yatırımcı yurtdışında ne alıyor

yerli yatırımcı yurtdışında ne alıyor

Yerli yatırımcılar ise 2015 ocak-ağustos dönemindeki yurt dışı yatırımlarının yüzde 34,4'ünü madencilik, yüzde 20,4'ünü bilgi ve iletişim, yüzde 8,2'sini bankacılık ve yüzde 6,1'ini inşaat sektöründe yaptı.

Uzmanından korkutan açıklama: Yerli yatırımcı perişan! Kripto düşüyor, gram altın yükselmiyor, faiz yetmiyor!

Milyonlarca yatırımcı elindeki parasını değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, piyasalardaki son gelişmeleri değerlendirerek yerli yatırımcının perişan halde olduğunu söyledi. 

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

2024’te halka arz olan 12 şirket yatırımcısına ne kadar kazandırdı?

Yabancı yatırımcının hisseye ilgisi ve hızlanan halka arzlar yerli yatırımcının yönünü yeniden hisse senedi piyasasına çevirdi. Yatırımcılar Borsa İstanbul’da halka arzları yakından takip etmeye başladı. Peki bu yılın başından beri halka arz edilen 12 şirketteki durum ne? Yatırımcısına ne kazandırdı

Konut sektöründe yabancı yatırımcıdan sonra yerli yatırımcıyı da kaybediyoruz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünü doğrudan etkileyen konut satışlarının hızla azaldığını, yanlış uygulamalar sonucunda yabancı yatırımcılardan sonra yerli yatırımcıların da yurtdışına yöneldiğini açıkladı.

İstanbul'un en büyük ilçeleri arasında geliyor! Yabancı ve yerli yatırımcıların yeni gözdesi oldu!

İstanbul'un Pendik ilçesinde konut projelerinin yüksemesi yatırıcmıların dikkatini çekmeye başladı. Yatırımcılar Pendik'e yçnelmeye başladı.

Selçuk Geçer'den bir ilk! Yatırımcılara dolar dışında başka yatırım önerdi! 'Al kenara koy' dedi

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcılara  'al kenara koy' diyerek dolar dışında başka bir yatırım aracını açıkladı.

Yatırımcılar dikkat! Ocak ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?

Yatırımcılar Ocak ayında en çok hangi yatırım aracının kazandırdığını merak ediyor.  Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları"na göre Ocak ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 0,35 ile külçe altında gerçekleşti.

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Borsa İstanbul'da küçük ve büyük yatırımcılar arasında uçurum var!

Borsa İstanbul’da yatırımcıların portföy büyüklüklerine göre dağılımları büyük ve küçük yatırımcılar arasında büyük bir uçurum olduğunu ortaya çıkardı.

Borsa yatırımcıları, temettü yatırımlarında nelere dikkat etmeli?

İstikrarlı temettü ödemeleri yapabilen şirketler, yatırımcılar için daha cazip hale gelmektedir. Peki, Borsa yatırımcıları, temettü yatırımlarında nelere dikkat etmeli? İşte detaylar...

Çin, inşaat alanında en büyük yatırımcı konuma yerleşti!

Çin, Afrika'da inşaat başta olmak üzere madencilik, ulaşım ve enerji alanlarında en büyük yatırımcı konumuna yerleşti.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yatırımcılar bu tablo karşısında hayrete düşecek! 1 Kasım 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Ons altın hafta sonu 2000 dolar geçerken son günlerde 1980 seviyelerinde işlem görüyor. Yükselişe geçen altında rüzgar tersine döndü. Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira? 1 Kasım 2023 canlı a

yerli yatırımcı yurtdışında ne alıyor Haberi

yerli yatırımcı yurtdışında ne alıyor

Türkiye'ye doğrudan yabancı yatırım bu yılın sekiz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 36 artış gösterdi ve 11 milyar 815 milyon dolara yükseldi.


AA muhabirinin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ödemeler dengesi verilerden derlediği bilgiye göre, ülkeye yapılan doğrudan yatırım (net yükümlülük oluşumu) 2015 ocak-ağustos döneminde yüzde 36'lık artışla 11 milyar 815 milyon dolar oldu. Geçen yılın aynı döneminde bu tutar 8 milyar 718 milyon dolar düzeyindeydi.


Net yükümlülük oluşumunun 8 milyar 953 milyon doları sermaye yatırımı, 2 milyar 531 milyon doları gayrimenkul ve 660 milyon doları diğer sermaye yatırımı olarak gerçekleşti.


Aynı dönemde Türkiye'nin yurt dışına doğrudan yatırımı ( net varlık edinimi) yüzde 21 azalarak 4 milyar 244 milyon dolardan 3 milyar 349 milyon dolara geriledi. Net varlık ediniminin 3...