29 / 04 / 2024

Yeşil Konut Kredisi nedir

Yeşil Konut Kredisi nedir

Türkiye’nin ilk karbon negatif bankası olan VakıfBank, sürdürülebilir bankacılık çalışmalarını sürdürüyor .Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile yakın zamanda 200 milyon Euro’luk  'Yeşil Konut Kredi’ anlaşmasına imza atan VakıfBank, bu kapsamda ‘Yeşil Konut Kredisi’ kampanyası başlatıyor.

ABD'de konut kredisi başvuru oranları yüzde 5,7'ye düştü!

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi yaptığı açıklamada 2023'te tüketici kredisi talebinde kayda değer bir düşüş yaşandığını belirterek, konut kredisi başvuru oranlarının yüzde 5,7'ye düştüğünü açıkladı.

Vakıfbank’tan 2 milyon TL’lik konut kredisi fırsatı! Detaylar tek tek belli oldu!

Vakıfbank tarafından konut kredisi alanında önemli bir duyuru yapıldı. Banka, 2 milyon TL’ye kadar konut kredisi vereceğini açıklarken, bu kredinin maliyet tablosunu ve faiz oranlarını da yayımladı.

Milyonlarca kişinin ev alma umudu yeşerdi: 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek?

Yeni ev almak isteyen milyonlarca vatandaş 1.20 faizli konut kredisinin detaylarını merakla sorguluyor. Hükümetin konut kredisi kampanyası ev almak isteyenlerin umudunu tekrardan yeşertti. İşte konut kredisine ilişkin tüm detaylar...

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi!

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Tepe ve Mesa güvencesi ile hayata geçirilen proje başkent Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi olma özelliğine sahip...

Elektrikli araç almak isteyenlere Ziraat Bankası’ndan uygun koşullarla Yeşil Taşıt Kredisi

Ziraat Bankası, ‘Yeşil Taşıt Kredisi’ ile elektrikli ya da hibrit araç almak isteyen müşterilerine yeni bir hizmet sunuyor. Peki bu krediden kimler nasıl faydalanacak?

VakıfBank’tan 'Yeşil Konut Kredisi’ kampanyası!

Türkiye’nin ilk karbon negatif bankası olan VakıfBank, sürdürülebilir bankacılık çalışmalarını sürdürüyor .Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile yakın zamanda 200 milyon Euro’luk  'Yeşil Konut Kredi’ anlaşmasına imza atan VakıfBank, bu kapsamda ‘Yeşil Konut Kredisi’ kampanyası başlatıyor.

Fransız Kalkınma Ajansı'ndan VakıfBank’a 'Yeşil Konut Projesi' için 200 milyon avro kredi!

VakıfBank ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), "Yeşil Konut Projesi" kapsamında 200 milyon avro tutarında yeni bir anlaşma imzaladı. 

Yeşil konut projesi, felakete dönüştü! Bitkiler balkonları yuttu!

Çin'de yeşil konut projesi, beklenmeyen misafirlerin gelmesi sonucunda adeta kabusa döndü. Konut projesinde apartmanların balkonlarına ekilen bitkiler bakımsızlıktan kontrol edilemez duruma gelince evler adeta ormanı andırdı. 

Halkbank konut kredisi bakiyesini 30,7 milyar TL’ye yükseltti!

Halkbank ihtiyaç kredisi bakiyesini 19,8 milyar TL’ye, konut kredisi bakiyesini ise 30,7 milyar TL’ye yükseltti.

Akbank konut kredisi faizlerini yüzde 0.97’ ye yükseltti!

Akbank konut kredisi faiz oranları yaklaşık 10 ay sonra ilk defa artış yönünde güncellendi. Bankanın aylık konut kredisi faizi yüzde 0.97’ ye çıktı.

Akbank kampanyalı konut kredisi faizleri yüzde 0.92’ye indi!

Akbank Mini Konut Kredisi ürünü kapsamında 150.000 TL ve 10 yıl vadeye kadar faiz oranlarını yüzde 0.92’ye kadar indirdi...

Konut kredisi kullanımı Ekim sonunda 191 milyar TL'ye ulaştı!

BDDK verilerine göre bankacılık sektörünün kredi hacmi, 25 Ekim itibarıyla 2 trilyon 562 milyar 750 milyon liraya geriledi. Aynı dönemde konut kredisi kullanımı da 191 milyar TL’ye ulaştı...

Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi kampanyası!

Ziraat Bankası enerji tasarrufu bulunan konutlar için yüzde 0.99’dan başlayan faiz oranları ile avantajlı Yeşil Ev Konut Kredisi ürünü kullandırıyor.

Yeşil Konut Kredisi nedir Haberi

Yeşil Konut Kredisi nedir

Uluslararası sürdürülebilirlik standartlarında uygun biçimde faaliyetlerine devam eden VakıfBank, bir taraftan karbon ayak izini sıfırlarken diğer taraftan da çevre dostu finansman konusunda öncü rol alıyor. Bu anlayışla Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile 200 milyon Euro’luk Yeşil Konut Kredisi anlaşmasına imza atan VakıfBank, sektörde ilk kez bu kadar yüksek bir çevreci kaynağı, ‘Yeşil Konut Kredisi’ kampanyasıyla kullandırmaya başlıyor. 

VakıfBank, başlattığı yeni kredi kampanyasıyla Türkiye’de enerji verimliliği yüksek ve çevreye duyarlı inşaatların yapımını teşvik ederek, konut sektörüne ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmayı hedefliyor. VakıfBank ayrıca, enerji tasarrufu sağlayan, bütçe dostu konut almak isteyen müşterilerinin de konut finansmanı ihtiyacına destek olmuş oluyor.

Kampanya A ve B enerji seviyeli konutlarda geçerli

VakıfBank’ın ‘Yeşil Konut Kredisi’ hakkında konuşan VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı M. Lütfü Çelebi, kredinin kentsel yerleşim olan...