16 / 05 / 2024

yeşil sertifikaya sahip stadyumlar

yeşil sertifikaya sahip stadyumlar

Dünyada çevre dostu yapılaşma için iyi bir tanıtım sayılabilecek uygulamayla Brezilya’da dünya kupası maçlarının oynandığı 6 stadyum, yeşil bina sertifikasına sahip.Dünya Kupasında takımların renkleri farklı olsa da tüm stadyumlar yeşil...

Türkiye’nin ilk bungalov mahallesi Yeşil Mahalle'nin lansmanı yapıldı! Yeni proje!

Türkiye’nin ilk bungalov mahallesi Yeşil Mahalle'nin lansmanı yapıldı. Söz konusu projede, 59 ve 89 metrekarelere sahip 168 bungalov yer alıyor.

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi!

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Tepe ve Mesa güvencesi ile hayata geçirilen proje başkent Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi olma özelliğine sahip...

Demir ve çelik sektöründe ana gündem yeşil mutabakat!

Sanayi üretiminde kritik öneme sahip demir-çelik sektörü, pandemi koşullarına en hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. 2022 yılında ihracat odaklı büyümeye devam edecek olan sektörün ana gündemini ise Yeşil Mutabakat'a uyum oluşturacak.

Sanayide yeşil dönüşüm OSB'lerle başlayacak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Yeşil Mutabakat’la ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çevreye duyarlı üretim altyapısının oluşturulması, akıllı ve çevreci üretim modeline geçişte OSB’ler öncü bir role sahip. Yeşil OSB konseptini benimseyen pilot OSB’leri görmeye başladık" dedi.

Garanti BBVA’dan, sürdürülebilir binalar için özel yeşil ticari kredi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Garanti BBVA, enerji kimlik belgesine sahip bina yapıp satanlar için yeşil ticari kredi ürününü çıkardı.

Yeşil Plaza 212 milyon TL'ye Körfez Enerji'ye satıldı!

Yeşil GYO, Zeytinburnu'nda bulunan yüzde 50 hissesine sahip olduğu 37 bin 50 metrekarelik Yeşil Plaza'nın Körfez Enerji San. Ve Tic. A.Ş.'ye 212 milyon TL bedelle satılmasına ve bu satış tutarının tamamı ile şirketin banka kredilerinin ödenmesine karar verdi. 

Türkiye yeşil bina sayısında Avrupa lideri!

Türkiye'de sertifikalı yeşil bina sayısı Nisan ayı itibarıyla 400'e ulaştı. Böylelikle yeşil bina sayısında 2017'den beri dünyada ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, bu yıl 6'ncı sıraya yükseldi. Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sıraya sahip oldu...

Hangi ilçe ne kadar yeşil?

Dünya şehirleriyle ilgili istatistiksel raporlar yayınlayan World Cities Culture'ın son raporunda İstanbul, sahip olduğu yüzde 2.2'lik yeşil alan oranıyla 37 şehir arasında son sırada bulunuyor. 

Amasya Belediyesi'nin yeni binasının enerjisi Yeşilırmak'tan!

Amasya Belediyesinin yeni binasının enerji ihtiyacı Yeşilırmak'tan sağlanacak. Binanın elektrik üretimi ve ısıtma sistemi Türkiye'deki tek yapı olma özelliğine sahip.

Engin Yeşil: Yap-kirala dönemine geçtik!

Son yıllarda gayrimenkul yatırımlarıyla öne çıkan Yeşil Holding, otomotiv ve enerji sektörlerindeki girişimlerine odaklandı. 1 milyar TL ciroya sahip Yeşil Holdingin yönetim kurulu başkanı Engin Yeşil, "İnşaatta sıkıntı olmasa ciroyu ikiye katlardık" diyor.

Hilltown AVM yeşil bina sertifikasına sahip ilk AVM oldu!

İstanbul Anadolu Yakası’nda yer alan Hilltown AVM, yeşil bina sertifikasına sahip ilk AVM oldu.

Greenox, Türkiye’nin “En Yeşil Binası” seçildi!

Teslim zamanı yaklaşan Greenox projesi ,  Sign of the City Awards’de “En Yeşil Bina” kategorisinde kazanan proje oldu. Greenox, Türkiye’nin ilk EDGE Yeşil Bina Sertifikası’na sahip binası seçilmişti..

İstanbul Yeni Havalimanı 'yeşil' olacak!

23. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda sunum yapan Ülkü Özeren ," Yeni havalimanının 'Yeşil Havalimanı Sertifikası'na sahip olması amacıyla tüm 3. parti firmalara 'Yeşil Kuruluş' olma zorunluluğu sözleşmeyle getirildi." dedi...

yeşil sertifikaya sahip stadyumlar Haberi

yeşil sertifikaya sahip stadyumlar

Dünyada çevre dostu yapılaşma için iyi bir tanıtım sayılabilecek uygulamayla Brezilya’da dünya kupası maçlarının oynandığı 6 stadyum, yeşil bina sertifikasına sahip. Altensis ortağı Ilıcalı, işlevi gereği yoğun enerji ve su kullanan bu mekanların çevreye olan zararlarının yeşil bina kapsamında alınan önlemler sayesinde azaltıldığına dikkat çekiyor



Amerikan Yeşil Binalar Derneği’nden yapılan açıklamaya göre  Brezilya’da 2014 Dünya Kupası maçlarının oynandığı stadyumların 6 tanesi, çevre dostu LEED yeşil bina sertifikasına sahip.


Bunlardan en ünlüsü 1950 yılında yapılan ve dünyanın en büyük stadyumlarından birisi olan MARACANA. LEED Silver sertifikasına sahip dünyaca ünlü Stadyum, RİO 2016 Olimpiyatları sırasında da kullanılacak. 


Maracana ve diğer stadyumlarda; su verimliliği, katı atıkların azaltılması, geri dönüştürülebilir içeriğe sahip malzemeler, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı gibi çevre dostu stratejiler kullanılmış. Bu sayede yoğun enerji...