01 / 05 / 2024

Yeterlik belgesi başvurusunda sunulacak belgeler

Yeterlik belgesi başvurusunda sunulacak belgeler

ÇED yeterlik belgesi, ÇED Başvuru Dosyası ve/veya ÇED Raporu ve/veya PTD hazırlama ve/veya ÇED Raporu izleme kontrolü yapma yetkisine sahip kurum/kuruluşlara verilen belge olarak tanımlanıyor. Peki, ÇED yeterlilik belgesi nasıl alınır?

Limak, Karayipler’deki havalimanı ihalesi için yeterlilik başvurusu yaptı! 

Limak Şirketler Grubu, Turks - Caicos Adaları Havalimanları Otoritesi'nin ülkenin en büyük havalimanı olan Howard Hamilton Uluslararası Havalimanı için düzenlediği ihaleye yeterlilik başvurusunda bulundu. İşte ayrıntılar...

Green Card başvurusu için son gün! Green Card başvuruları ne zaman bitecek?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) çalışma ve yaşama hakkı elde etmek isteyenlerin Green Card başvurusu için son gün. 2024 Green Card başvurusunda bulunmak isteyen birçok kişi, başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor.

WeWork iflas başvurusunda bulundu!

Bundan 13 sene önce kurulduğu zaman ortak çalışma ve paylaşımlı ofis alanı şirketlerinin öncüsü olan ABD merkezli WeWork, iflas başvurusu yaptı.

Dünyaca ünlü emlak devi iflas mahkemesine başvuru yaptı!

İki yıl önce temerrüde düşen ve ülkedeki emlak borç krizini hızlandıran emlak devi China Evergrande, ABD'de iflas mahkemesinde alacaklılardan korunma başvurusunda bulundu.

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu emsal bir karar aldı. Bir kişinin kişisel verileri iş başvurusunda bulunduğu kurumun veri tabanından kaldırıldı. 

EYT başvurusunda flaş detay! Mağdur olmamak için bunu yapın

Emeklilik başvurusu yapacak çalışan EYT'lilerin dikkat edeceği iki önemli detay var. Birincisi işverene verilecek evrak ve dilekçe, ikincisi işten ayrılacağı tarih olarak karşımıza çıkıyor. Mağdur olmamak için bu ayrıntıya dikkat!

TOKİ konut ve arsa başvurusu yapanlar aman dikkat! İyi niyetiniz kullanılmasın!

TOKİ konut ve arsa başvurusunda bulunanlara uyarı yapıldı. İşte TOKİ’den gelen açıklama!

Aile Bakanlığı'ndan müjde! Başvuran 1.000 TL'yi kapacak! Karşılıksız ve geri ödemesiz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sunduğu hizmetlerden biri de istihdam yardımıdır. Vatandaşlara sağlanan bu destek ile işe yeni başlayan vatandaşlar 1.000 TL'ye kadar destek başvurusunda bulunabiliyor ve alabiliyor.

Aile Bakanlığı`ndan müjde! Başvurana anında 2.157 TL'lik desteği kapacak! Karşılıksız ve geri ödemesiz sakın kaçırmayın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sunduğu hizmetlerden biri de istihdam yardımıdır. Vatandaşlara sağlanan bu destek ile işe yeni başlayan vatandaşlar 2150 TL'ye kadar destek başvurusunda bulunabiliyor.

DAP Yapı POLHO için ruhsat başvurusu yaptı! Polisan Holding Pendik arazisine bin yeni konut geliyor!

DAP Yapı - DOP Yapı Ortak Girişimi Pendik projesi için Belediyeye yapı ruhsatı başvurusunda bulundu. İşte DAP Yapı Pendik projesi ile ilgili o son dakika gelişmesi...

Kriptoda deprem üstüne deprem! BlockFi iflas başvurusunu duyurdu!

Kripto para piyasasında deprem üstüne deprem yaşanıyor. FTX'in çöküşü ile başlayan problemler kripto para dünyasını sarsıyor. Kripto şirketi BlockFi, dün resmen iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı. İflaslar daha da yayılabilir.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları; 4 bin kişi azaldı!

Amerika'da ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 12 Kasım ile biten haftada beklentiler paralelinde 222 bine düştü. Ülkede işsizlik maaşına  başvuru yapanların sayısı geçen hafta 4 bin kişi azaldı.

TOGG iş başvurusuna akın oldu! TOGG iş başvurusu nasıl yapılır? İşte TOGG iş başvurusu detayları!

TOGG iş başvurusu yayımladı. İş başvurusunda bulunmak isteyenlerin bu ilana ilgisi yoğun oldu. İşte detaylar!

Yeterlik belgesi başvurusunda sunulacak belgeler Haberi

Yeterlik belgesi başvurusunda sunulacak belgeler

ÇED yeterlilik belgesi nasıl alınır?

ÇED yeterlik belgesi, ÇED Başvuru Dosyası ve/veya ÇED Raporu ve/veya PTD hazırlama ve/veya ÇED Raporu izleme kontrolü yapma yetkisine sahip kurum/kuruluşlara verilen belge olarak tanımlanıyor.


ÇED Başvuru Dosyası, ÇED Raporu veya Proje Tanıtım Dosyası hazırlayacak kurum ve kuruluşlar Bakanlıktan Yeterlik Belgesi almakla yükümlüdürler. Yeterlik Belgesinin verilmesi, Yeterlik Belgesi verilen kurum ve kuruluşların denetimi ve belgenin iptal edilmesi ile ilgili usul ve esaslar Bakanlıkça yayımlanacak bir tebliğ ile düzenlenir.


Yeterlik belgesi başvurularında aranacak şartlar..

MADDE 5 – (1) ÇED Yeterlik Belgesi almak isteyen kurum/kuruluşun, aşağıdaki özelliklere sahip en az altı personeli istihdam etmesi zorunludur. Başvurular esnasında üç adet PTD/Ön ÇED Raporu bir adet ÇED Raporu olarak kabul edilecektir.


a) Kamu veya özel sektörde mesleği ile ilgili en az...