19 / 05 / 2024

Yetki belgeli yapı müteahhitliği

Yetki belgeli yapı müteahhitliği

Türkiye ekonomisi açısından kritik öneme sahip inşaat sektörü için Hükümet, gelecek yılki yol haritasını oluşturdu..

Gayrimenkul danışmanlarına sıfır maliyetle mülk satma fırsatı!

Tapucom ile sözleşmeli çalışacak olan yetki belgeli gayrimenkul danışmanları Tapucom’un teknoloji altyapısı aracılığıyla gün içinde onları oyalayan rutin işlerden kurtulurken bölgesindeki rakiplere göre çok daha fazla işlem kapatma fırsatı bulacak.

Yetki belgesi almamış emlakçılar için yeni düzenleme yolda! 

Bursa Emlak Müşavirleri Esnafları Derneği Başkanı  Erkan Cebeci, yetki belgesi alamamış emlak danışmanlarına yönelik yapılacak değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Emlak işletmeleri web tapudan yetki talep edebilir mi?

Kullanımı git gide yaygınlaşan Webtapu uygulamasıyla yetki belgeli emlak işletmeleri taşınmaz maliklerden yetki talep edebilecek.

Kiralık ev ararken bunlara dikkat edin!

TÜM Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan, kiralık ev ararken taşınmaz ticareti yetki belgeli emlak ofislerini seçmesinin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021!

Yapı ruhsatına tabi bütün yapılar yapı müteahhidinin sorumluluğuyla inşa ediliyor. Her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi alması gerekiyor. İşte yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021...

Mersin'de yetki belgesi olmayan emlak ofisleri kapatılacak!

Mersin'de yetki belgesi olmayan emlakçılara yönelik denetimler yapılıyor. Mersin İl Ticaret Müdürlüğü ile birlikte sürdürülen denetime, Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, sahibi olduğu iş yerinden başladı.

Milas’ta emlak danışmanlığı yetki belgesi için sınavlar 3 Şubat'ta yapılacak!

Milas'ta emlak danışmanlarına getirilen yetki belgesi zorunluluğu için sınavlar 03-04-05 Şubat tarihinde Emlak Akademi ve Kariyer Belgelendirme iş birliği tarafından yapılacak.

Manisa'da kira indirimi için encümene tam yetki!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında, mülkiyeti belediyeye ait kiracılar için kira indirimlerinin yapılmasına yönelik encümene tam yetki verdi.

Emlak danışmanlarının bildirimi başladı!

Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi'nde yapılan düzenleme ile yetki belgeli işletmeler artık emlak danışmanı bildirimlerini de yapabiliyorlar.

Mustafa Hakan Özelmacıklı: Yetki belgeli emlak işletmeleri ile çalışın!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik ile ilgili açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “İşletmelerin taşınmaz ticaretiyle iştigal edilebilmesi için Ticaret İl Müdürlükleri tarafından verilen yetki belgesine sahip olmaları gerekiyor." dedi.

Adım adım yetki belgesi başvurusu!

Emlak sektörüyle ilgili yapılan düzenleme kapsamında artık emlak yetki belgesi olmayanlar faaliyet gerçekleştiremeyecek. Peki emlak yetki belgesi nasıl alınır 2021? İşte adım adım yetki belgesi başvurusu...

Emlak dünyasından kentsel dönüşüme destek!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında kentsel dönüşüm konusu tekrardan gündeme geldi. Yetki belgeli emlak işletmeleri de kentsel dönüşüme tam destek vermeye hazır olduklarını duyurdu.

Tuzla Yayla Mahallesi’nin rezerv yapı alanı kararına 'ret' oyu!

Tuzla Belediye Meclisi’nde düzenlenen Kasım ayı meclis toplantısında CHP ve İYİ Parti'li Meclis üyeleri, Yayla Mahallesi’nde rezerv yapı alanı ilan edilen 77 bin metrekarelik alan için yetki talebini içeren gündem maddesini reddetti.

Yetki belgeli yapı müteahhitliği Haberi

Yetki belgeli yapı müteahhitliği

İnşaat sektörü için 2018 yılı programı oluşturuldu. 2018 programında, yetkililer inşaat sektöründe giriş çıkışların diğer birçok sektöre göre daha hızlı olduğuna dikkat çekerek "Piyasada çok küçük ölçekli, teknik birikimi sınırlı ve profesyonellik bakımından eksiklikleri bulunan yüklenicinin faaliyet göstermesi, sektörde gelişim ve katma değer potansiyelini sınırlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

YÜZDE 22.3'Ü İNŞAATTAN


Sözcü Gazetesi'nin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin verilerinden derlediği bilgilere göre, Ocak 2013-Ekim 2017'yi kapsayan yaklaşık 5 yıllık dönemde 110 bin 613 inşaat şirketi kuruldu, 26 bin 143 şirket kapatıldı.

Sadece bu yılın ilk 10 ayında sektörde 21 bin 926 şirket faaliyete başladı, 4 bin 296 firma ise kapandı. 

Toptan ve perakende ticaretten sonra en fazla giriş çıkışın olduğu inşaat sektörü, ocak-ekim döneminde Türkiye'de kurulan şirketlerin yüzde 22.3'ünü, kapanan şirketlerin de yüzde...