20 / 07 / 2024

yıkılan bina çin

yıkılan bina çin

Şinhua ajansının haberine göre, Cuan kentinde meydana gelen kazada enkaz altında kalan kişilerin binada çalışan ve gece orada ikamet eden inşaat işçileri olduğu ifade edildi.

Mimarideki ilk basın binasıydı! Geçtiğimiz günlerde yıkılan Topkapıda'ki Tercüman binasının hikayesi!

Gazeteci Belma Aksun, 1972 yılında inşaatına başlanan Topkapı’daki Tercüman binasının aynı zamanda Türk mimarisindeki ilk basın binası olduğunu söyleyerek yıkılan binanın hikayesini anlattı.

Adıyaman Milletvekilleri depremde yıkılan okullar için Milli Eğitim Bakanı’ndan talepte bulundu!

Adıyaman Milletvekilleri Milli Eğitim Bakanı’nı ziyaret ederek depremde yıkılan okullar için 7 maddelik talepte bulundular. 

Diyarbakır'da Depremde Yıkılan Galeria Sitesi İçin Bilirkişi Raporu Tamamlandı: Çökmenin nedeni belli oldu!

Diyarbakır'da, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği siteye ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı.

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Yıkılan binaların yenisini yapmak için 350 milyar lira lazım!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, toplanan 115 milyar liralık bağış miktarı ile yıkılan 60 bin binanın ancak 17 bininin yapılabileceğini belirterek “Yıkılan tüm binaların yapımı bu rakamın 3 katını geçer” dedi.

İşte acilen yıkılacak bina sayısı ve TOKİ konutlarıyla ilgili son dakika duyurusu!

Deprem felaketinin ardından can kayıplarıyla birlikte bina kayıpları da netleşmeye başladı. Şimdiye kadar 684 bin binanın incelendiği bildirilirken, yıkılan bina sayısı ile ilgili son veriler de geldi. Ayrıca TOKİ konutları ile ilgili önemli bir duyuru yapıldı.

Bakanlık şok eden rakamı duyurdu! İşte yıkılan ve ağır hasarlı bina sayısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde can kayıpları ve yaralı sayısının ardından ağır hasarlı ve yıkık bina sayısıyla ilgili de son rakamlar açıklandı. İşte depremin vurduğu 10 ilde ağır hasarlı ve yıkılan bina sayısı...

Kaç konut yapılması lazım? Yıkılan yerlere yeniden bina yapılabilir mi?

Depremin ardından, önümüzdeki günlerde çok daha fazla belirginleşecek ihtiyaçlar da ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de konut. Peki uzmanlara göre, önümüzdeki dönem ne kadar konut ihtiyacı olacak ve yıkılan yerlere yeni konutlar yapılabilecek mi?

İlk rakamlar açıklandı! İşte yıkılan ve hasarlı bina sayısı

Türkiye’yi yasa boğan ve asrın felaketi diye nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin yitirdiğimiz can sayısının ardından bina kaybı bilançosu da ortaya çıkıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum, depremde yıkılan veya hasar gören bina sayısını açıkladı.

İzmir depreminde yıkılan Yağcıoğlu Apartmanı sanıklarına 22.5 yıl hapis istemi!

İzmir'de meydana gelen deprem sırasında yıkılan ve 11 kişinin ölümüne sebep olan 7 kişinin ise yaralandığı Yağcıoğlu Apartmanı ile ilgili yargılanan sanıklar için 22.5 sene hapis cezası istendi.

İzmir depreminde yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok için sanıklara meslekten men talebi!

​​​​​​​Yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok'la ilgili davanın ilk duruşmasında enkaz altından kurtarılan 4 kadın, ailelerinde travmanın devam ettiğini aktararak, sanıkların mesleklerinden men edilmesini talep etti.

Yıkılan 24 daireli apartmanın yerine 20 daire yapıldı! Depremzedeler şaşkına döndü!

Yıkılan 24 konutlu Saraçoğlu apartmanının yerine 20 evli bina inşa edilmesiyle, 18 senedir bu apartmanda oturan Esin Kütük, "Şu an inşa edilen binalarda 24 eksik daire var bize 3-4 seçenek sundular. Beynimizden vurulmuşa döndük. Hiç bu kadar ağlamamıştım" diye konuştu.

İzmir depreminde yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok için sanıklara 4.5 yıl hapis istemi!

İzmir depreminde yıkılan Bayraklı'daki Cumhuriyet Sitesi C Blok için hazırlanan iddianamede, sanıkların 8 aydan 4,5'er seneye kadar hapisle cezalandırılması istendi.

yıkılan bina çin Haberi

yıkılan bina çin
Çin'in kuzeyindeki Hıbey eyaletinde bir fabrika binasının çökmesi sonucu 16 kişinin enkaz altında kaldığı bildirildi. Şinhua ajansının haberine göre, Cuan kentinde meydana gelen kazada enkaz altında kalanların binada çalışan ve gece orada ikamet eden inşaat işçileri olduğu ifade edildi. Yetkililer, bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.


Yeni...