04 / 05 / 2024

yıkılma tehlikesi olan binalar

yıkılma tehlikesi olan binalar

Yard. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri (ABAG) toplantısı sonrasında kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Gündoğdu, dikey yapılanmanın olası deprem felaketinde riski artırdığını söyledi.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşümle 51 bin konut yenilendi!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün kentsel dönüşüm ile de ilgili önemli detaylara değinerek, 51 bin konutun yenilendiği Büyükçekmece'de hedeflerinin 2028 yılına kadar depremde yıkılma ihtimali olan binaları yenilemek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ilk beş yıldızlı oteli yıkılıyor...

Türkiye’nin ilk beş yıldızlı oteli Çınar Otel, yıkılma ile  karşı karşıya kalmış durumda. Yapıldığı sene 16 milyon liraya mal olan otelden yolu geçenler anılarını anlattılar. İşte haberin detayları...

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Oturduğumuz ev sağlam mı? Depreme karşı dayanıklı mı? Yıkılma riski var mı? İşte bu soruların yanıtları...

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplam 10 ili etkileyen deprem felaketleri bölgede büyük hasarlara ve can kayıplarına yol açtı. Ülkemizin deprem kuşağında olması sebebiyle şimdi herkes aynı soruları soruyor: “Oturduğum ev sağlam mı? Ne kadar güvenilir? Yıkılma riski var mı?”

İngiltere'de gençler kira ödeyemiyor! Yıkılmak üzere olan evlerden yaşıyorlar!

İngiltere'de kira ödemekte zorlanan 30 yaş altı gençlerin sayısı artıyor. Yıkılmak üzere olan evlerde yaşıyorlar!

Rize'de heyelan riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Geçtiğimiz ay çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği heyelan felaketi sebebiyle yaraların sarıldığı Rize'de heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi olan binaların yıkım çalışmaları başladı. 

Rize'de heyelan nedeniyle 3 ev tahliye edildi! 

Rize'nin İkizdere ilçesinde meydana gelen heyelan sonrasında yıkılma tehlikesi olan 3 ev tahliye edildi. 

Hatay'da yıkılma tehlikesi olan bina çöktü!

Hatay'da yıkılma tehlikesi olması nedeniyle iki yıl önce tahliye edilen bir binada çökme meydana geldi.

Eskişehir Sivrihisar'daki binaların yüzde 28'inde yıkılma tehlikesi var!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim görevlileri, Sivrihisar ilçesinde yer alan 170 yapıyı deprem hasarı riski yönünden inceleme yaptı. İncelenen yapılardan yüzde 28’inin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirlendi.

Eskişehir Sivrihisar’daki binalar yıkılma tehlikesi altında!

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde bulunan 170 yapı deprem riski yönünden incelendi. Ortaya çıkan sonuçlara göre binaların yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirlendi.

İzmir Karaburun'daki 12 dükkan yıkılma tehlikesi nedeniyle tahliye edilecek!

Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında yaşanan depremler sürerken, Karaburun Kaymakamlığı, ilçe merkezindeki Atatürk Caddesi'ndeki Cumhuriyet İş Merkezi'nin yıkılma tehlikesi olduğu sebebiyle tahliye edilmesini istedi.

yıkılma tehlikesi olan binalar Haberi

yıkılma tehlikesi olan binalar

Afetlere karsı hazırlık çalışmaları kapsamında her ay düzenlenen Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri (ABAG) toplantısı Zübeyde Hanım Evlendirme Dairesi Salonu'nda yapıldı. 'Biyolojik Tehditler' konulu son toplantıda, Jeoloji Uzmanı Prof.Dr. Şükrü Ersoy, Yard.Doc.Dr. Oğuz Gündoğdu, sivil savunma uzmanı İbrahim Berber ve Afet Yönetim Uzmanı Özden Işık izleyicileri bilgilendirdi. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli de toplantıda yaptığı konuşmada, afete hazırlık konusunda Sili ve Japonya'yı örnek almaya çalıştıklarını, halkın her türlü afete karsı nasıl önlem alacağını bilmesini hedeflediklerini söyledi. 


YÖNETMELİĞİ BİLE YOK 

Jeofizik Mühendisi Yard.Doc.Dr. Oğuz Gündoğdu, toplantı sonrası basın mensuplarının olası İstanbul depremi hakkında kendisine yönelttikleri soruları cevapladı. Gündoğdu, Gevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin İstanbul'daki olası depremin felakete yol açabileceği ve bu yükün altından kalkılamayacağı görüsüne tümüyle katıldığını belirtti. Gündoğdu, büyük tehlikeye rağmen...