01 / 05 / 2024

yıkımlarda asbest tehlikesi

yıkımlarda asbest tehlikesi

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereği, asbest, cıva, asit ve benzeri, insan sağlığını tehdit eden maddelerin yıkımdan önce uzaklaştırılması gerekiyor. Ali Şeker konuyla ilgili önergesini bakanlığa iletti.

Tuzla’da deprem teyakkuzu! Binalar boşaltıldı, yıkım başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerini ardından olası bir deprem tehlikesi yaşayan İstanbul’un en riskli ilçelerinden Tuzla’da, orta hasarlı olduğu belirlenen binaların yıkım süreci başladı.

Uzman isimler peş peşe açıkladı! Maraş depremlerindeki yıkımlarda ihmal var mı? 

Uzman isimler Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerle ilgili peş peşe açıklamalar yaparken, yıkılan binalar ile ilgili olarak “Kader değil ihmal” açıklamaları geldi. İşte ayrıntılar...

Çamaşır makinası, bulaşık makinası, buzdolabı ve fırın! 3'lü alımlarda büyük fırsat! Samsung beyaz eşya fiyat listesi

Samsun marka çamaşır makinası, bulaşık makinası, buzdolabı ve fırın alanlara büyük fırsat. Samsung ağustos ayına özel 3'lü set olarak beyaz eşya alanlara büyük hediyeler veriyor. Peki Samsung çamaşır makinası, bulaşık makinası, buzdolabı ve fırın fiyatları ne kadar?

İstanbul'da yıkılacak binalardaki asbest tehlikesi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'daki Fikirtepe semtinde ve diğer yerlerde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalardan asbest tespit edilenlerin yıkımına ilişkin soru önergesi verdi. 

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest tehlikesi!

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

Kentsel dönüşüm kapsamında binalar nasıl yıkılmalı?

İzmir'de yaşanan depremin ardından yıkılan binalar ve kentsel dönüşüm uygulamalarıyla tekrar gündem olan asbest riski nasıl ortadan kaldırılır? Kentsel dönüşüm kapsamında binaların yıkımı nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Rize'de heyelan riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Geçtiğimiz ay çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği heyelan felaketi sebebiyle yaraların sarıldığı Rize'de heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi olan binaların yıkım çalışmaları başladı. 

Kentsel dönüşümde kan donduran asbest tehlikesi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümle yapıların bilinçsiz şekilde yıkılması kan donduran asbest tehlikesini de gündeme getirdi...

Kentsel dönüşüm bölgelerinde büyük tehlike!

Asbest Söküm Uzmanları Derneği'nin yaptığı araştırmaya göre;  İstanbul'da bulunan binalar akciğer kanserine kadar yol açabilen asbest tehlikesi ile karşı karşıya. 

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Ankara Büyükşehir'den tahliye edilen binalarda yaşayanlara destek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çökme tehlikesi olan binanın bulunduğu alanda boşaltılan binalarda yaşayanlara yönelik yardım çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Çankaya'da çökme tehlikesi olan bina makaslanarak yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da temelinde boşluk olduğu için çökme tehlikesi bulunan binanın yukarıdan makaslanarak yıkılacağını dile getirdi.

Dönüşümde 'asbest' tehlikesi!

Türkiye’de kentsel dönüşümün en büyük sorunu haline gelen asbest, birçok teklikeye neden oluyor. Uzmanlara göre, Türkiye’de asbest barındıran bina sayısının oldukça fazla.

yıkımlarda asbest tehlikesi Haberi

yıkımlarda asbest tehlikesi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) Mayıs ayı başında İstanbul Milletvekili Opr. Dr. Ali ŞEKER aracılığıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığına (ÇŞB) ilettiği ve henüz yanıt verilmeyen soru önergesi, şehirlerin dört bir yanını şantiye alanına çeviren, rant telaşıyla işçilerin ve yurttaşın can güvenliğini hiçe sayarak denetimsizce ilerleyen uygulamalara dikkat çekildi.


Asbest tehlikesi büyük


Yönetmelik gereği, asbest, cıva, asit ve benzeri, insan sağlığını tehdit eden maddelerin yıkımdan önce uzaklaştırılması gerekiyor. Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansının her yıl dünyada kanser yapıcı maddeleri düzenli olarak belirlediği listede ‘kesin kanserojen’ tanımlanması ile birinci grupta yer alan asbest bunlardan en tehlikelisi.


TMMOB’un bu çerçevede meclise taşıdığı, endişe verici şekilde yanıtsız bırakılan soru önergesinde, öncelikle 2004 yılından itibaren İstanbul’da kentsel dönüşüm ve bireysel yenileme adı altında kaç binada yıkım...