04 / 05 / 2024

yıldırım tarihi eser

yıldırım tarihi eser

Bursa Büyükşehir Belediyesi yok olmaya yüz tutmuş tarihi eserleri restore ederek gün yüzüne çıkarıyor. Başkan Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin tarihi kültürel mirasına yeniden değer kazandırdığını söyledi.

Yıldırım'a yeni kültür merkezi kazandırılacak!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Molla Fenârî'nin torunu Alim Alâeddin Ali Fenârî'nin Yıldırım’a miras bıraktığı 600 yıllık tarihi restore edilerek İncirli Kültür Merkezi olarak hizmete hizmete açılacak.

TOKİ Bursa Yıldırım 150 konut kura çekilişi 2020 ne zaman?

TOKİ Bursa Yıldırım 150 konut kura çekilişi 2020 ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. TOKİ Bursa Yıldırım 150 konut kura çekilişi tarihi ne zaman? TOKİ Bursa Yıldırım 150 konut kuraları ne zaman çekilecek?

Binali Yıldırım: Çamlıca Camii muhteşem bir eser!

Çamlıca Camii'nde bu sabah ilk ezan okundu. Camide sabah namazı kılan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''İstanbul'un güzelliğine güzellik katacak muhteşem bir eser olmuş'' dedi.

Yıldırım'daki tarihi binalar yenileniyor!

Sahip olduğu yüzlerce yıllık tarihi ve kültürel birikimini geleceğe taşıyacak çalışmalar gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, geçmişin izlerini yansıtan yapıları aslına uygun olarak yenileyerek kalıcı eser haline getiriyor.

Binali Yıldırım: İstanbul Havalimanı hayırlı, uğurlu olsun!

Resmen hizmete açılan İstanbul Havalimanı açılış töreninde konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Kuruluşunun 95. yılında Cumhuriyet'in şanına yakışan bu eser, ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz için hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

Binali Yıldırım: Cumhuriyet'in şanına yakışan yeni havalimanı hayırlı olsun!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılış töreninde konuşma yaptı. Yıldırım, "Kuruluşunun 95. yılında Cumhuriyet'in şanına yakışan bu eser, ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz için hayırlı, uğurlu olsun." dedi...

Yıldırım'da tarihi binalar yeniden inşa edilecek!

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki tarihî sivil mimari örneklerini restore ederek gelecek kuşaklara aktarmak adına çalışmalarını sürdürüyorlar. 

Yıldırım'ın tarihi dönüşümle canlanacak!

Türkiye'ye örnek olacak kentsel dönüşüm projeleriyle ilçeyi geleceğe taşıyan Yıldırım Belediyesi, kent merkezi yenileme çalışmalarıyla da ilçenin tarihi izlerini ayağa kaldırmaya hazırlanıyor.

Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a sahip çıkıyor!

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk izlerini bünyesinde barındıran tarihi değerleri ayağa kaldırmaya devam ettiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, restorasyon çalışmalarıyla Yıldırım’ın dünyaya açılan penceresi Cumalıkızık’a sahip çıktıklarını ifade etti.

Başbakan Yıldırım'dan Şehit Mustafa Eser'in ailesine hediye ev!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının silahlı saldırısı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Mustafa Eser'in İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan ailesine, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla ev hediye edildi.

Binali Yıldırım: Sur, Diyarbakır'ın en güzel yeri olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Sur’u Diyarbakır’ın en güzel yeri haline getireceğiz. Oradaki tarihi tekrar gün ışığına çıkaracağız. Orada mağdur olan, 4 bine yakın hemşehrimizin dertlerine derman olacağız” dedi.

Recep Altepe: Çukur Mescit Yıldırım’a değer kattı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin kentin tarihi ve kültürel mirasını yeniden ayağa kaldırdığını belirterek, “Yıldırım İlçesi, Çukur Mescit ve çevresi ile yeniden değer kazandı” dedi.

Bursa Yıldırım kentsel dönüşümle modernleşecek!

Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı Yıldırım' geleceğe modern projelerle taşımak için harekete geçen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İlçem tarihi mirasımızdan güç alarak halkımızla birlikte en iyi noktalara getireceğiz" dedi.

yıldırım tarihi eser Haberi

yıldırım tarihi eser

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım ilçesinin, Çukur Mescit ve çevresi ile yeniden değer kazandığını söyledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin tarihi kültürel mirasına yeniden değer kazandırdığını söyledi. Yıldırım İlçesi'ndeki Çukur Mescit'de namaz kılan ve vatandaşlarla sohbet eden Altepe, "Bursa'da ne kadar yok olmuş veya yok olmaya yüz tutmuş eser varsa restorasyonlardan sonra en çok ilgi gören mekanlar oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak kente kazandırdığımız bu değerlerden biri de Yıldırım İlçesi'nde Yıldırım külliyesinin bir parçası olan Çukur Mescit ve çevresi oldu. Yıldırım Camii inşaatında Çukur Mahalle dediğimiz yerde yaklaşık 620 yıl önce yapılmış ve Yıldırım Camii'nde çalışan ustaların şantiye olarak kullandığı bölge ve namaz kıldığı Çukur Mescit, yeniden değer kazandı" diye konuştu.


Çukur Mescit'in yıkık iki...