16 / 05 / 2024

yıllık gayrimenkul raporu

yıllık gayrimenkul raporu

A sınıfı ofis pazarında, Avrupa’da en yüksek artışı yüzde 30 ile Türkiye gösterdi . İstanbul’un 3 önemli caddesi; Avrupa’da en yüksek kira artışlarının yaşandığı 10 pazar içinde yer aldı.

OSB’lerde yıllık kira artışları ortalama yüzde 102 seviyesinde gerçekleşti!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş., OSB’lerde yıllık kira artışlarının ortalama yüzde 102 seviyesinde gerçekleştiğini ortaya koydu.

Gayrimenkul kriziyle boğuşan Çin, beş yıllık mortgage oranlarını düşürdü!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak kriziyle boğuşan Çin'de  5 yıllık kredi faizi oranı yüzde 4,20'den yüzde 3,95'e indirilirken ayrıca kurumsal krediler için referans olan 1 senelik faiz oranı da yüzde 3,45'te tutuldu.

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Emlak sitesi Rightmove tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı. Ülkede Konut fiyatları 2023 yılının Aralık ayında yüzde 1,1 artmıştı.

KONUTDER: İstanbul’un yıllık 123 bin yeni konuta ihtiyacı var!

KONUTDER, İstanbul için 10 yıllık konut ihtiyacını ortaya koyan ayrıntılı bir “İstanbul Konut Stratejisi Raporu” hazırladı. Rapora göre İstanbul’un yıllık 123 bin adet yeni konuta ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

2 yıllık bina için hayrete düşüren bilirkişi raporu: Üniversite tarafından incelenmesi gerekiyormuş!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, 2 yıllık bir binanın görsellerine yer vererek, bina için bilirkişiden rapor alındığını, raporda bu binanın Üniversite tarafından incelenmesi gerektiğinin belirtildiğini söyledi. İşte o bina ve yorumlar...

Konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 oldu! Ortalama bir konut fiyatı 3 milyon TL’yi solladı!

Konut satış rakamları düşerken, fiyatlar hızını keserek yükselmeyi sürdürüyor. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa’nın araştırmasına göre, konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 olarak kaydedildi.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıllık enflasyonda en belirgin artış kirada!

Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre yıllık enflasyon, gıda ve temel mal gruplarında gerilerken hizmet ve enerjide artış yaşandı. En belirgin aylık artış yüzde 7,91 oranıyla kira grubunda gerçekleşti.

Belediye 20 adet gayrimenkulü yıllık 6500 TL’den kiraya veriyor! 5 Nisan 2023’teki ihaleyi sakın kaçırmayın!

Yatırımcılar dikkat! Belediye 20 adet gayrimenkulü yıllık 6500 TL’den kiraya vereceğini duyurdu. İhalenin tarihi 5 Nisan 2023 olarak duyuruldu. İşte detaylar…

Konut satış fiyatlarındaki yıllık değer artışı yüzde 116 oldu!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom’un verilerine göre Türkiye'de Şubat ayı sonu itibarı ile konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 116 şeklinde açıklandı.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkul kiralayan kiracılar bazı haklarını merak ediyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Ekrem İmamoğlu'ndan bir yıllık İstanbul yatırımları raporu!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, başkanlıkta bir yılını tamamladı. İmamoğlu, 23 Haziran günü Haliç Kongre Merkezi'nde değerlendirme toplantısında, bir yıllık İstanbul raporunu açıklayacak...

Atakule GYO 2019 yılı yönetim kurulu yıllık faaliyet raporunu yayınladı! 

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2019 yılına ait Yönetim Kurulu Yıllık Faaliyet Raporunu yayınladı...

Kocaeli'nin bir yıllık emlak raporu!

Merkez Bankası'nın 25 Temmuz'da politika faizinde yaptığı indirim ve diğer bankaların gerçekleştirdiği faiz indirimi sonrasında Kocaeli'de emlak piyasası hareketlendi. İşte Kocaeli'nin bir yıllık emlak raporu...

yıllık gayrimenkul raporu Haberi

yıllık gayrimenkul raporu

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlığı şirketi Cushman & Wakefiled, 2014 yılı Türkiye gayrimenkul pazarı raporunu açıkladı. Gayrimenkul sektörüne ilişkin dünya çapında hazırladığı analiz ve raporlarla sektöre katma değer yaratan Cushman & Wakefield yıllık raporunda; ofis, perakende, otel, lojistik ve konut sektörünün nabzını karşılaştırmalı olarak ortaya koydu. Rapora göre, A sınıfı ofis arzı yüzde 30, kişi başına düşen AVM alanı yüzde 7, konut satışı ise geçen yıla kıyasla yüzde 2 artarken, İstanbul’da otellerin doluluk oranı azaldı. 


Ofis pazarı yine bir rekor kırdı

2013’te işlem hacmi bakımından rekor kıran ofis pazarı 2014’te yine bir rekor kırarak 300 bin metrekareye ulaştı. En fazla talep gören bölgeler yine MİA ve Ataşehir oldu. Pazara toplamda 900 bin metrekare yeni arz eklendi. 


Toplam A sınıfı ofis arzı yılsonu...