23 / 05 / 2024

Yılport Holding isveçten liman mı aldı

Yılport Holding isveçten liman mı aldı

Türkiye’de 4, Malta’da 1 olmak üzere hâlihazırda bünyesinde 5 liman bulunduran Yılport Holding, İsveç’in üçüncü büyük limanı olan Gävle Container Terminal (GCT)’in yüzde 80 hissesine sahip oldu...

Türkiye nüfusu yaşlanıyor! Toplam nüfusun yüzde 38’i büyük şehirlerde yaşıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, nüfus artış hızının geçtiğimiz yıllara göre oldukça azadığını belirterek ''Nüfusun artış hız oranı son 10 yılda yüzde 1,34’ten yüzde 0,11’e geriledi.'' dedi.

Gram altın yükselirken İslam Memiş'ten dikkat çeken tahmin! Alım fırsatı mı geliyor?

Gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Finans Analisti İslam Memiş, 2024 yılında 2 bin 500 lira seviyesinin olacağını yineledi. Altın borcu olan veya düğün yapacaklar için bu seviyelerin alım fırsatı olabileceğine dikkat çekti.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Son Dakika: Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 22,3'ten yüzde 58'e çıkardı!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 22,3'ten yüzde 58'e artırdığını belirtti. Erkan, enflasyonun kısa vadede geçici artış göstereceğini, belirgin iyileşmeye kadar parasal sıkılaştırmayı kademeli olarak güçlendireceklerini kaydetti.

ABD'de mortgage faizi son dokuz ayın en yüksek seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, yüzde 6,85'ten yüzde 7,07'ye çıktı. Bu rakam son dokuz ayın en yüksek seviyesi...

Moody's Türkiye’nin bu seneye ilişkin büyüme tahminini güncelledi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yüzde 4,5'ten yüzde 5,3’e yükseltildiğini bildirdi.

TürkNet’ten internet fiyatlarına dev zam! Yeni zamlardan kimler muaf tutulacak

Türk Telekom’un haziran ayında devreye soktuğu % 67’lik port fiyatları sebebiyle alt yapıyı kullanan TürkNet’ten kullanıcılarına kötü haber geldi. TürkNet, internet fiyatlarında zamma gidiyor. İşte detaylar…

Global Yatırım Holding'in Karaköy'deki binası otel oluyor!

Yük taşımacılığı sektöründen çıkma kararı alan Global Yatırım Holding Başkanı Mehmet Kutman, Karaköy'deki holding binasının otel yapılacağını belirterek, yatırımla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

IMF 2021 küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 6'ya yükseltti!

Uluslararası Para Fonu (IMF), 2021 yılına ilişkin küresel büyüme tahminini yüzde 5,5'ten yüzde 6'ya çıkardı.

Merkez Bankası 2021 yılı Mart ayı Beklenti Anketi"ni yayımladı!

12 ay sonrası TÜFE beklentisi yüzde 10,36'dan 10,47'ye, 24 ay sonrası TÜFE beklentisi de yüzde 9,03'ten 9,18'e yükseldi.

Moody’s Türkiye’nin büyüme tahminlerini yükselttiğini bildirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin 2021 yılı büyüme tahmininin yüzde 3,5’ten 4’e, 2022 yılı büyüme tahminini ise yüzde 4’ten yüzde 5’e yükselttiğini açıkladı.

O vergiye yeni yıl zammı!

1999'daki Gölcük Depremi'nin ardından geçici olarak getirilen ve 2003'te AKP hükümeti tarafından kalıcı hale getirilen Özel İletişim Vergisi'nde oran yüzde 7,5'ten yüzde 10'a çıkarıldı.

Merkez Bankası swap faizini yükseltti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık swap işlemlerinde kullanılan TL faizini yüzde 13.25'ten yüzde 15'e yükseltti.

Yılport Holding isveçten liman mı aldı Haberi

Yılport Holding isveçten liman mı aldı

Türkiye’de 4, Malta’da 1 olmak üzere hâlihazırda bünyesinde 5 liman bulunduran Yılport Holding, İsveç’in üçüncü büyük limanı olan Gävle Container Terminal (GCT)’in yüzde 80 hissesine sahip oldu.



Yıldırım Holding İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, İsveç’teki son yatırımlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:


"Kuzey Avrupa’nın limancılıktaki stratejik noktalarından biri olan Gävle kentindeki konteyner terminalinin yanı sıra başkent Stockholm’ün kuzeyinde yer alan lojistik merkezindeki kuru terminalin de işletmeciliğini devralarak portföyümüzü genişlettik. Şu anda bölgenin önemli merkezlerinden biri olan Oslo Limanı için yapılan ihalenin son aşamasına kalan az sayıdaki uluslararası işletmeciden biriyiz. Dünya çapında ise, Batı Afrika’da protokol anlaşmalarını imzaladığımız ve Güney Amerika’da ileri aşama görüşmeleri sürdürdüğümüz çeşitli projelerimiz mevcut. Hedefimiz yılda 2 yeni limanı bünyemize katarak 10 yıl içinde dünyanın en büyük 10 liman...