19 / 05 / 2024

yola terk dosyası

yola terk dosyası

'Yola terk nedir ve nasıl yapılıyor?' Tüm bu soruların yanıtı haberimizde yer alıyor...

ABD'deki terk edilmiş evler 1 dolara satılacak!

ABD'nin Maryland eyaletinin en kalabalık kenti Baltimore'daki terk edilmiş evler tanesi 1 dolardan satılacak. Bazı belediye meclis üyelerinin tepkisine neden olan söz konusu bu proje, suç oranlarının yüksek olduğu ve boş konut fazlası olan mahalleleri canlandırmayı hedefliyor.

Bu villalar 28 yıldır kaderine terk edildi! Gizemli villaların sırrı ne?

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde 28 yıldır kaderine terk edilen 31 lüks villa kaderine terk edildi. Peki bu villaların sırrı ne? 

Ruslar Antalya'yı terk ediyor! Konut fiyatları ve kiralar yüzde 25 geriledi!

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'da yabancı nüfusu son zamanlarda azalmaya başladı. Rusların, konut ve kira bedellerindeki yüksek artıştan dolayı Antalya'yı terk etmesiyle konut ve kiralarda yüzde 25 düşüş meydana geldi.

İcra borçları 194 milyara kadar çıktı! Bir ayda 696 bin yeni icra dosyası...

Son 1 haftada icra dairelerine 155 bin 829, bir ayda ise 696 bin yeni icra dosyası geldiği kaydedildi. Buna göre, icralıkların borcu bir haftada 1 milyar liradan fazla yükselerek 194 milyar 215 milyona kadar çıktı. 

Türkiye’nin yerli ikinci otomobili elektrikli VERY bu yıl yola çıkıyor!

Türkiye’nin yerli ikinci otomobili elektrikli VERY bu yıl yola çıkıyor. Peki vatandaşlar VERY ile ilgili neler düşünüyor? VERY beğenildi mi? İşte vatandaşların yorumları...

Gezici tırlar ‘Yerinde Dönüşüm’ projesini anlatmak için yola çıktı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tanıtım tırları, depremden etkilenen 11 kente hibe ve kredi desteği sağlayan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesini anlatmak amacıyla tekrar yola çıktı. Deprem bölgesini gezen tırlarda, Bakanlık görevlileri tarafından ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine ilişkin insanlar

Son dakika: Gayrimenkul devininin kurucusu polis gözetimine alındı! Milyarder işadamı lokasyonunu terk edemeyecek

Gayrimenkul devinin kurucusu Vergrande'nin kurucusu milyarder Hui Ka Yan son dakika gelen habere göre polis gözetimine alındı. Milyarder işadamı bulunduğu lokasyonunu terk edemeyecek. İşte detaylar...

İstanbullular dikkat! Yola çıkmadan önce bakın! Yarın bu yollar trafiğe kapatılacak!

İstanbul Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama provaları nedeniyle yarın bazı yolların trafiğe kapatılacağını açıkladı. İstanbullular dikkat! Yola çıkmadan önce bakın! Yarın bu yollar trafiğe kapatılacak!

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul'da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

İstanbul'da genellikle Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar gibi yerlerde bulunan terk edilmiş, kullanılmayan binalar İstanbul için tehlike siyalleri veriyor.

İstanbul'da deprem göçü: Megakenti terk edenlerin sayısı 20 yılın zirvesinde! 

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle yaşanan büyük yıkımın ardından yeniden 1999 depremini hatırlayan ve beklenen büyük deprem korkusu tetiklenen İstanbullu, kenti terk etmeye başladı. 

Binlerce sıfır otomobil Türkiye'ye doğru yola çıktı! Görüntüler sosyal medyada olay oldu!

Çip krizinin etkisiyle sıfır otomobillerde yaşanan tedarik sorunları sonrasında, Çin'den Türkiye'ye doğru binlerce sıfır araç yola çıktı. Gemideki modellerin çoğunun 5 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönüş yapacak olan Chery'e ait olduğu düşünülüyor. İşte detaylar...

Doların 25 TL olması beklenirken yeni kredi paketi de yola çıkıyor!

Yüksek enflasyonla TL maliyetleri artan ihracatçılar, kurun sabit kalmasından yakınarak 23-25 TL’lik bir dolar kuru talep ediyor. Bunun yanı sıra iktidarın finansmana ulaşamayan ihracatçılar için yakında yeni paketleri de yola çıkması bekleniyor.

Gram altında yeni rekor yola çıktı geliyor! Öyle bir rakam açıklandı ki! Elinde altını olanların başı göğe erecek

Gram altın tüm zamanların rekorunu kırarken gözler yeni rekora çevrildi. Gram altın ne kadar olacak? Gram altında yeni rekor yola çıktı geliyor! Öyle bir rakam açıklandı ki! Elinde altını olanların başı göğe erecek.

yola terk dosyası Haberi

yola terk dosyası


Yapı sahipleri tarafından belli bir alanın kamunun hizmetine terk edilmesine yola terk deniyor. Yola terk uygulaması bedelli ya da bedelsiz olarak yapılabiliyor. Yani taşınmaz sahipleri söz konusu bu taşınmazın belli bir kısmını bedelli ya da bedelsiz olarak kamunun hizmetine terk edebiliyor. Yola terke konu olan alanın, yapı sahibine geri iadesi ise mümkün değil. 


Bazı yola terk uygulamalarında resmi senet düzenlemek gerekiyor. Yola terk uygulamasındaki resmi senet için şu şartların yerine getirilmesi mecbruri. O şartlar; 


1- Belediye encümen kararı, 


2- Serbest harita mühendisi tarafından düzenlenmiş ve kadastro müdürlüğünce kontrol edilmiş değişiklik beyannamesi. 


Gerekli evraklar 

'Yola terk nedir?' dedikten sonra gelelim bu uygulama için gerekli olan evraklara; 


1- Teknik belge: Bu belgeler kadastro müdürlüğünden alınır.


2- Plan örneği: Taşınmazın imar durumunu belirleyen plandır.


3- Aplikasyon krokisi: Öncelikle taşınmazın sınırlarının...