29 / 04 / 2024

yöresel evler kentsel dönüşüm

yöresel evler kentsel dönüşüm

Geleneksel Türk mimarisi ile kültürünün yansıtılması, korunması ve geliştirilmesi amacıyla Eylül 2012'den itibaren bina cephelerinde yeni tasarımlar gerçekleştiren İdare, bugüne kadar 58 ilde 48 bin 259 konutu yöresel mimaride projelendirdi...

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Ucuz krediyle konut alan ev sahiplerine çağrı: 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyona çıktı, kiradan da kar etme!

Konut kredisi faiz oranları şu anda özel bankalarda aylık olarak 2.85 seviyelerinde. Zamanında ucuz kredi ile ev alanlar şanslı. 3 yılda evler 1 milyon liradan 10 milyon liraya yükselirken kiralar fahiş fiyatlara yükseldi. 

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

Bitlis'te 3 katlı Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis'te Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve projenin yüzde 80'inin tamamlandığını açıkladı. 

Botanik Köy Taş Evler'de yeni etap başlıyor! Ayvalık'ta yeni proje!

Botanik Köy Taş Evler projesi Ayvalık'ta hayata geçiriliyor. Projede yeni etap Eylül'de başlıyor. İşte Botanik Köy Taş Evler projesi ile ilgili detaylar...

Mutluköy Taşevler Turizm Otelcilik İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Mutluköy Taşevler Turizm Otelcilik İnşaat Anonim Şirketi bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Yılmaz, Barış Özenç, Emir Burak Sümer ve Uğur Güven Öğütgen ortaklığında kuruldu.

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

7. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde neler konuşuldu?

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfının liderliğinde Management Plus Danışmanlık ve Eğitim tarafından her sene organize edilen bu sene de 7. si gerçekleştirilen “Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi” 26 Mayıs Perşembe günü Fairmont Quasar Otel'de yapıldı. İşte detaylar...

Beykoz Tokatköy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm Meclis gündeminde!

Beykoz Tokatköy Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay konuyla ilgili soru önergesi verdi. 

Firuzköy Bizim Evler 9!

Firuzköy Bizim Evler 9 projesi ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. İşte yakın zamanda satışa çıkması planlanan Firuzköy Bizim Evler 9 detayları...

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya kentsel dönüşümde anahtar teslimi yapıldı!

İstanbul Gaziosmanpaşa'da hayata geçirilen Yıldıztabya kentsel dönüşüm projesi dahilinde hak sahiplerine anahtar teslimi yapıldı. 

Manavgat'ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantının ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yanan konutların kendi yerlerinde yöresel mimariye uygun bir şekilde yapılacağını açıkladı.

Yozgat Menekşe Evler kentsel dönüşümde son durum ne? 

Yozgat Belediyesi tarafından yürütülen "Menekşe Evler Kentsel Dönüşüm ve Millet Bahçesi”nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

yöresel evler kentsel dönüşüm Haberi

yöresel evler kentsel dönüşüm

Geleneksel Türk mimarisi ile kültürünün yansıtılması, korunması ve geliştirilmesi amacıyla Eylül 2012'den itibaren bina cephelerinde yeni tasarımlar gerçekleştiren İdare, bugüne kadar 58 ilde 48 bin 259 konutu yöresel mimaride projelendirdi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yerel yönetimlerle başlattığı kentsel yenileme programı kapsamında 285 bin 699 konutluk gecekondu dönüşüm çalışmasmı projelendirirken, 17 bölgede 61 bin konutun inşasını tamamlayarak hak sahiplerine teslim etti.TOKİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, sağlıksız, afete karşıriskli, köhne ve ömrünü tamamlayan konut stoğunun hem içinde yaşayanların mal vecan güvenliğini tehdit etmesi hem de kentlerin sağlıklı gelişimine engel olmasınedeniyle İdare, yerel yönetimlerin işbirliğiyle kentsel dönüşüm projeleriuyguluyor.Kentsel dönüşüm projeleriyle modern konutlar inşa eden TOKİ, bu projelerde kamu menfaatinin yanında vatandaşları mağdur etmeden sonuca ulaşma vekentin köhne bölgelerini rehabilite etmeyi...