16 / 05 / 2024

yüksek binalar için yeni uygulama

yüksek binalar için yeni uygulama

Yeni deprem yönetmeliğinde yüksek binaların, deprem etkisi altında tasarımına ilişkin özel kuralları içeren bağımsız bir bölüm yer alacak. Mehmet Nuray Aydınoğlu yüksek binalar için performansa göre tasarım yöntemi kullanılacağını belirtti.

Kredi notunuzu nasıl yükseltebilirsiniz? İşte kredibiliteyi artırmak için yapılması gerekenler

Herhangi bir ihtiyaç anında kredi çekmek istediğinizde bankalar, kredi notuna göre sonucu belirliyor. Peki, kredi notunu yüksek tutmak için neler yapılabilir? İşte cevabı…

Yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular: Kapış kapış gidiyor!

Son günlerde gündemden düşmeyen yüksek ev fiyatları dünyanın her bölgesinde sorun olurken, insanlar da yüksek fiyatlar için farklı bazı alternatiflere yöneldi Bakın ABD'de yüksek konut fiyatlarına bakın nasıl çözüm buldular...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyük deprem için saat verdi!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan  son 100 yılda depremlerin en çok hangi saatte olduğunu açıklayarak büyük deprem için saat verdi. İşte Ercan'ın açıkladığı o saatler...

Kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Avukat Esat Özel kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri açıkladı. Peki ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda tahliye edebilir?

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

Kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri yazdı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalar için yeni süreç başladı! Ekip kurulacak, masraf ve zaman kaybı olmayacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirme süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi noktasında yeni bir model ortaya koyduklarını açıkladı ve şehirdeki çalışmaları tek tek anlattı. Peki orta hasarlı binalar için neler değişti?

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan'dan Silivri depremi açıklaması: Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam saatlerinde Marmara'da meydana gelen 3.1'lik depremi değerlendirdi. Peki Marmara gergin mi? Büyük deprem için güç birikti mi? İşte deprem uzmanının o açıklaması...

Bayrampaşa'da yüksek riskli binaların dönüşümü için start verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Sınırları içerisinde kalan Bayrampaşa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki 9 binanın yıkımı için start verdi.

Altında büyük deprem için tarih verildi! Gram altın o gün tam anlamıyla 2.500 TL olacak! Hazır olun

Orta Vadeli Program’ı (OVP) değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı altında bnüyük deprem için tarih verdi. Gram altının 2.500 lira olacağını söyleyen Memiş, yatırımcıları uyardı.

Yüksek maaş almanın formülü tek tek ortaya çıktı! Yüksek maaş için en önemli husus ne?

Emeklilikte düşük maaş almak milyonlarca vatandaşın endişesi. Özellikle son zamanlarda, kimi EYT’den emekli olan kişiler düşük emekli aylıklarından şikâyet ediyor. Peki emeklilikte yüksek maaş almanın formülü ne? İşte detaylar...

yüksek binalar için yeni uygulama Haberi

yüksek binalar için yeni uygulama

Deprem Yönetmeliği Hazırlama Komisyonu üyesi, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Deprem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Nuray Aydınoğlu, yeni deprem yönetmeliğinde yüksek katlı binalarla ilgili ayrı bir bölüm yer alacağını, yüksek binalar için performansa göre tasarım yöntemi kullanılacağını belirtti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından oluşturulan Deprem Yönetmeliği Hazırlama Komisyonu'nun üyesi Aydınoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni deprem yönetmeliğine ilişkin çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Kendisinin aynı zamanda yüksek binalar alt komisyonunun yürütücüsü olduğunu belirten Aydınoğlu, bu yılın ikinci yarısında ilgili kişi ve kurumların görüşlerine sunulması planlanan yeni Türkiye Deprem Yönetmeliği'nde yüksek binaların, deprem etkisi altında tasarımına ilişkin özel kuralları içeren bağımsız bir bölümün yer alacağını söyledi.

Aydınoğlu, modern yöntemler sayesinde depremlerin binalara etkilerini...