06 / 05 / 2024

Yüksek faizler

Yüksek faizler

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, yüksek faizlerin yatırımın önünde engel olduğunu belirterek, "İşsizliğe çare ancak yatırımla olabilir. Bu nedenle işadamı olarak faizlerin düşmesini destekliyoruz" dedi.

Yüksek faizler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada Antalya'da Mart'ta konut satışında yüzde 7 oranında gerileme yaşandığını dile getiren  ATSO Başkanı Ali Bahar yüksek faizlerin konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Yüksek faizler ev hayalini de vurdu! Konut kredisinde taksitler asgari ücretin iki katına çıktı!

Sürekli olarak artış gösteren faizler konut kredilerini de vurdu. Bugün 1 milyon TL için sunulan en düşük oran yüzde 2,94 şeklinde belirtiliyor. Bu orandaki kredinin 120 ayda geri ödemesi de 3 milyon 645 bin Türk Lirası oluyor...

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Yüksek faizler lüks gayrimenkul satışlarını da tepetaklak etti!

Yüksek kredi faizleri emlak piyasasının en üst dilimini bile etkiledi. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın raporuna göre, lüks konut satışları ikinci çeyrekte geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13 düştü.

Enflasyon yüksek, faizler düşük! Yatırımcı parasını nereye yatırsın? En fazla hangi yatırım aracı kazandırdı?

Bir yandan yüksek enflasyon bir yandan gerileyen faiz oranları yatırımcıları kara kara düşündürüyor. Geçen yılki performanslara baktığımız zaman bazı yatırım araçlarının reel getiri sağlamak bir yana enflasyonun oldukça gerisinde kazanç sağladığı dikkati çekiyor.

İpotekli konut satışını yüksek faiz vurdu!

Türkiye'de Haziran ayında konut satışlarını yüksek faizler vurdu. Haziran ayında 61 bin 355 adet konut satılırken, ipotekli ev satışları yüzde 84,6 düşerek 7 bin 319'e geriledi.

Yüksek faiz konuta yansıdı!

Mayıs ayında konut satışlarını yüksek faizler vurdu. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 85,8 düşerek 5 bin 231 oldu.

Yüksek faiz konuta yansıdı!

Konut satışlarını yüksek faizler vurdu. Ocak ayında 77 bin 937 konut el değiştirdi. İpotekli ev satışları ise yüzde 77.2 düşerek 6 bin 537’ye geriledi..

Yüksek faizler konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

"Gündem 2018 Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri" programında konuşma yapan TMB Başkanı Mithat Yenigün, konut satışlarının tüm kampanyalara karşın yüksek banka faizlerinin alternatif getirisi nedeniyle olumsuz etkilendiğini söyledi...

Konut yatırımcısını yüksek faiz vurdu!

Şu an konut satışlarının sadece ihtiyaca yönelik olduğunu söyleyen Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Çetinsaya yatırımcıların yüksek faizler nedeniyle beklemede olduğunu belirtti.

Kredi yapılandırmada yüksek faizler talep ediliyor!

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Yapılandırma talebinde bulunan borçlulardan şu anda aylık yüzde 2,02'e varan yüksek faizler talep edilmektedir. Yani faiz bindiriyorlar." dedi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimine rağmen faizler hala yüksek!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, konut kredisi faiz oranlarının yüksek olmasının konut satışlarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Avrupa’nın en yüksek binası Shard gökdeleni ilk ziyaretçilerini ağırladı!

Londra’da yapılan Avrupa’nın en yüksek binası Shard gökdeleni, ilk ziyaretçilerini ağırladı

Yüksek faizler Haberi

Yüksek faizler

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, faizlerin yükseldiğinin yatırımı önlediğini belirterek, "İşsizliğe çare ancak yatırımla olabilir. Bu nedenle işadamı olarak yatırım yapmamız açısından faizlerin düşmesini destekliyoruz" dedi. 



AA'nın 100. Yıl Vizyonu çerçevesinde geliştirdiği AA Finans Haberleri Terminali'nden canlı olarak yayınlanan Finans Masasının bu haftaki konuğu olan Özdemir, ekonomik göstergelere dayanarak siyasi tarafın faizlerin düşmesini istediğini ve faizlerin yüksekliğinin yatırımı önleyen bir özellik olduğunu ifade etti. 



Ülkede ne kadar düşük faiz varsa o kadar daha fazla yatırım yapılacağına işaret eden Özdemir, işsizliğe çarenin ancak yatırımla olabileceğini, bu nedenle iş adamı olarak yatırım yapmaları açısından faizlerin düşmesini desteklediklerini söyledi.Projeleri uzun finansman modelleriyle yaptıklarına dikkati çeken Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün dünyada bu böyle. Maalesef Türk yatırımcısının bugün en büyük sıkıntısı, uzun dönemli...