22 / 07 / 2024

Yüksek kaliteli yapı için şantiye denetimleri devam ediyor

Yüksek kaliteli yapı için şantiye denetimleri devam ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "18 bin 317 şantiye denetimi sonucunda 1566 adet kuruluşa geçici faaliyet durdurma cezası verilmiş, 155 adet kuruluşun ise belgesi iptal edildi" dedi.

Kira krizinin sebeplerinden biri de depoculuk olabilir mi? Yüksek kira bedelleriyle tutulan evler, depo yapıldı!

Gazeteci Ozan Gündoğdu, yüksek kira bedelleriyle tutulan bazı evlerin depo yapıldığını belirtti ve 'Kira krizinin sebeplerinden biri de depoculuk olabilir mi?' dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yüksek faiz ve artan fiyatlar kaliteli konuta erişimi zorlaştırdı!

Yaptığı açıklamada konut yatırımcısının beklemeye geçtiğini belirten  Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu yüksek faiz ve artan fiyatların kaliteli konuta erişimi zorlaştırdığını kaydetti.

Yüksek Fener İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Yüksek Fener İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Yüksek Fener İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi'nin merkezi Fatih'te yapıldı.

WhatsApp'tan bomba özellik geliyor! Yüksek kaliteli görüntüler paylaşılabilecek

WhatsApp'ın en son özelliği, kullanıcıların uygulamanın görüntü sıkıştırmasından kaynaklanan kalite kaybı konusunda endişelenmelerine gerek kalmadan görüntüleri yüksek çözünürlükte hızlı bir şekilde paylaşmasına olanak tanıyacak bir geliştirme üzerinde çalışıyor.

'İnce hesap yapılmayacak, asgari ücret zammı yüksek olacak'

Bazı uzmanlar asgari ücrette beklenen yüksek artışın gerçekleşmeyeceği, Temmuz ayında yapılan ara zam oranının, açıklanacak yıl sonu enflasyonundan çıkarılarak, aradaki farkın yeni ücrete yansıtılacağını savunurken, Dünya Gazetesi Yazarı Aktaş "İnce hesap yapılmayacak, zam oranı yüksek olacak" dedi.

Emekli promosyon yarışı kızıştı! En yüksek emekli promosyonu ne kadar oldu? İNG, Yapı Kredi, Garanti, Ziraat, Akbank...

Temmuz ayında yapılan ara zammın ardından emekli promosyon ücretleri arttırıldı. Bu kapsamda bankalar art arda promosyon güncellemesi yaparken kamu bankalarının da yarışa katılmasıyla promosyonların ücretleri arttı. Peki 2022 en yüksek emekli promosyonu ne kadar oldu?

Emekliye yüksek promosyon müjdesi! Bankalar peş peşe duyurdu! Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, TEB, Yapı Kredi...

Emekli promosyonuna ilişkin bankalardan peş peşe zam açıklaması yapıldı. Bankaların emekli promosyon fiyatları belli oldu. Peki en yüksek promosyon ne kadar kadar? Hangi banka kaç TL emekli promosyonu veriyor? İşte banka banka emekli promosyon ücretleri.

Yenişehir'deki en yüksek yapılaşma izni verilen parseller kimlere ait?

Tartışmalı proje Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilecek Yenişehir'de en yüksek yapılaşma izninin verildiği toplam büyüklüğü 7 milyon metrekareye ulaşan 223 adet parselin sahipleri merak edilmeye başlandı. 

Kiraya enflasyondan yüksek zam yapılır mı?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline TÜFE'ye göre zam yapılıyor. Peki, kiraya enflasyondan yüksek zam yapılır mı?

Yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidat konusunda sular durulmuyor. Peki yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

Düzce'de yatay kentleşme modeliyle yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi!

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremle sarsılan Düzce'de yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi...

İstanbul'da yüksek kaliteli ofis binalarına talep artıyor!

Cushman - Wakefield tarafından yayınlanan "Türkiye Pazar Analizleri Üçüncü Çeyrek” raporuna göre; İstanbul'da ofislere dönüş artarken yüksek kaliteli binalara talep attı.

Yüksek aidat mağduru olmamak için neler yapılmalı? 

Sitelerde yüksek aidatlar site sakinlerinin en büyük problemlerinden biri. Peki, sitelerde yüksek aidat ile karşılaşılmaması için neler yapılabilir? İşte detaylar...

Yüksek kaliteli yapı için şantiye denetimleri devam ediyor Haberi

Yüksek kaliteli yapı için şantiye denetimleri devam ediyor

YÜKSEK kaliteli yapı için şantiye denetimleri devam ediyor. Yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm temel hedeflerinden birinin; ülkede, olası afetler sonrası can ve mal güvenliğini sağlayacak yaşanabilir çevreye sahip, mekân ve yaşam kalitesi yüksek yapılaşmayı sağlaması olduğu vurgulanarak Anayasa ile de güvence altına alınmış olan yaşam hakkının teminat altına alınmasında önemli bir yere sahip olan Bakanlığın temel hedefine ulaşılmasında yapılaşmanın etkin bir şekilde denetlenmesinin büyük önem taşıdığı kaydedildi. 



Denetimler sıklaştırıldı 

Bu kapsamda yapı denetim kuruluşlarının görevlerini mevzuata ve standartlara uygun olarak gerçekleştirip gerçekleştirmediğinin tespitine yönelik olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca bir takvim yılı içinde her bir yapı denetim kuruluşunun en az 6 kere şantiye denetimi yapıldığına dikkat çekilerek "Denetimler de öncelikle gerçekleşen imalatların yapının ruhsat ve eki projesine uygunluğuna bakılıyor; ayrıca...