02 / 05 / 2024

yüksek katlı bina yapımı

yüksek katlı bina yapımı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehirde yüksek katlı konut yapılmasına şiddetle karşı olduğunu söyledi. Sakarya'da yıkılacak olan stadyum arazisinin yerine 14 katlı bina yapılacak tartışmaları ise sürüyor..

1933 yılında İstanbul'da yüksek binalara tepki! Bina kanunu çıkmalı!

1933 yılında İstanbul'da her geçen gün sayısının arttığı yüksek binalara tepkiler artmaya başlamış. Bunun önüne geçebilmek için bina kanunun çıkarılması talep edilmiş.

Ülke genelinde 6-7 milyon riskli bina var: Sadece yüzde 4'ü kadar rantı yüksek yerler yenilendi!

Adana’da İMO ve büyükşehir belediyesinin gerçekleştirdiği Şubat 2023 Depremleri Sempozyumu’nda, 10 milyon civarındaki yapı stokunun 6-7 milyonunun riskli yapı statüsünde olduğuna ve sadece yüzde 3-4'üne denk gelen yüksek rantlı yerlerin yenilendiğine dikkat çekildi. İşte o açıklamalar...

Depremlerde ağır hasar gören Gaziantep’teki 7 katlı bina çöktü!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan 7 katlı bina, yıkım sırasında çöktü.

Malatya'da yüksek katlı 61 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar gören Malatya'da, yüksek katlı binaların patlayıcı kullanılarak yıkımı hız kesmeden sürüyor.

Düzce'de yatay kentleşme modeliyle yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi!

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremle sarsılan Düzce'de yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi...

Kastamonu'da selden zarar gören 10 katlı bina yıkıldı!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle hasar gören 10 katlı bina iş makinesinin yardımıyla yıkıldı. 

Güney Kore'de 5 katlı bina çöktü: 8 yaralı!

Güney Kore’nin Gwangju şehrinde yıkım çalışmaları devam eden 5 katlı bina çöktü...

Ankara'da temeli kayan 8 katlı bina tahliye edildi!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde boşluk oluşan ve istinat duvarının bir kısmı yıkılan 8 katlı bina, çökme tehlikesi nedeniyle boşaltıldı. 

Afrika'nın en yüksek binası Mısır’da yükseliyor!

Afrika'nın en yüksek binası olma özelliğine sahip olacak Iconic Tower Kahire'de inşa ediliyor. Bina tamamlandığında 385 metre yüksekliğe sahip olacak. 

Ordu kıyılarındaki yüksek katlı bina inşalarına son!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Belde Evler örneğinde olduğu gibi kıyılar yargı kararıyla koruma altına alındı. Buna göre kıyılarda yüksek ölçekli bina inşasının önüne geçildi. 

Bakırköy'deki 6 katlı bina çelikle güçlendirildi!

İstanbul'da yapı stokunun tartışıldığı son günlerde ise Bakırköy'de bir bina görüntüsüyle dikkat çekti. 6 katlı apartmanda çelik konstrüksiyon güçlendirme yapıldı.

İzmir İnciraltı’nda yüksek katlı binalara izin verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda İnciraltı zirvesi düzenlendi. Alanın sağlık turizmi olarak planlanması ve yüksek binalara izin verilmemesi gibi konular hakkında görüş alışverişi yapıldı. 

Büyükçekmece'deki 8 katlı bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 8 katlı bina yıkıldı...

yüksek katlı bina yapımı Haberi

yüksek katlı bina yapımı

VATANDAŞLARIMIZIN yüksek katlı binalarda oturmasına gönlüm razı değil." dedi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısı Toçoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi. Toçoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaşlara seslenerek imar uygulamaları hakkında belediye tarafından ilan edilmeyen hiçbir şeye itibar etmemeleri gerektiğini söyledi. Toçoğlu, "Bakanlığın çıkardığı yönetmelik üzerinde çalışıyoruz. İmar konusunda, bizim söylemediğimiz hiçbir şeye vatandaşımız itibar etmesin. Şu anda mevcut yönetmeliklerle projeleri uyguluyoruz." ifadelerini kullandı. 


Toplantıda Sakarya Ulaşım Ana Planı'nın kabulünü de değerlendiren Toçoğlu, "Plan, uzun vadede bizim için bir yol haritasıdır. Yaptığımız anketler ve yürütülen çalışmalar ile elde edilen bilgileri bu raporda topladık. Bundan sonraki ulaşım adımlarımız elimizdeki bu bilgiler ışığında atacağız. Büyükşehir trafiğinde kronikleşmiş bir sorun yok. Plan köklü bir çalışmadır." diye konuştu. 


Toçoğlu, şehir merkezinde kalan ve arazisi TOKİ'ye devredilen Atatürk...