07 / 05 / 2024

yunanistan gayrimenkul oturma izni

yunanistan gayrimenkul oturma izni

Habertük Gazetesi köşe yazarlarından Alper Öcal, bugünkü yazısında emlak fiyatları düşen ve 250 bin euro karşılığında 5 yıllığına oturma izni veren altın vize vermesi ile gündeme gelen Yunanistan'ı değerlendirdi. 

Konut sektöründe küresel talep artıyor! Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları cazip hale geldi! 

Döviz kira getirisi, yüzde 25 kira sınırı ve serbest dolaşım avantajları, yatırımcıları yurt dışında gayrimenkul edinmeye yönlendiriyor. AB ülkelerinde ticaret ve çalışma hakkı gibi imkanlar, Yunanistan, Portekiz ve Karayip Adaları'nı cazip hale getiriyor. 

Yunanistan 'altın vize' için değişikliğe gidiyor! Yatırım tutarında sınır 800 bin euro olacak!

Yunanistan'da yatırım yapma karşılığında kişilere oturma izni sağlanmasını öngören 'altın vize' için gereken minimum tutarın 800 bin euroya çıkarılacağı söyleniyor. 

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides: Türkiye, Avrupalı emekliler için en uygun adres! 

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides, Avrupalı emeklilerin en uygun şartlarda yaşayabileceği ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye'yi ikinci sırada Almanya, üçüncü sırada ise Yunanistan takip etti.

Yunanistan'daki kiralık gayrimenkullere İsrailli yatırımcılardan büyük talep!

Yunanistan'da kiralık gayrimenkul pazarı Gazzede'ki çatışmalar devam ederken İsrailli yatırımcılardan büyük ilgi gördü.  

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ünal Aysal, Yunanistan'da gayrimenkul zengini oldu!

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal ve eşi Fani Aysal’ın Yunanistan'da 21 milyon Euro’ya ev aldığı konuşuluyor...

Avrupa'dan gayrimenkul alan Türklere oturma izni!

Türkiye’den ayrılan ve ayrılmak isteyen vatandaşların sayısı hızla artıyor. Maddi imkanı iyi olan Türk vatandaşları “Altın Vize” kapsamında Avrupa'dan gayrimenkul alıp AB oturumuna sahip oluyor.

Yunanistan'da gayrimenkul fiyatları yüzde 40 değer kaybetti!

Yunanistan'da gayrimenkul fiyatları 2008'den 2015'e kadar geçen sürede yüzde 40 değer kaybetti...

Karadağ'da 6.5 bin euroluk gayrimenkul yatırımına oturma izni!

Birçok ülke gayrimenkul yatırımcısına fırsat kapısı açıyor. Oturma izni en kolay alınabilen ülkelerin başında Karadağ geliyor. Ülkede 6 bin 500 euroluk yatırım yapana vatandaşlık veriliyor.

Türkler Yunanistan'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor!

Yunanistan, ülkeye para girişini arttırmak için ‘Altın Vize’ uygulamasının kapsamını genişletiyor. 400 bin Euro’luk yatırım yapan bölgede oturma izni alabiliyor. Türkler özellikle Atina'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor.

Yunanistan'da emlak piyasası hareketlendi!

Habertük Gazetesi köşe yazarlarından Alper Öcal, bugünkü yazısında emlak fiyatları düşen ve 250 bin euro karşılığında 5 yıllığına oturma izni veren altın vize vermesi ile gündeme gelen Yunanistan'ı değerlendirdi. 

yunanistan gayrimenkul oturma izni Haberi

yunanistan gayrimenkul oturma izni


Yunan makamlarının açıkladığı rakamlara göre yılın ilk 6 ayında Yunanistan'a giden Türk turist sayısı önceki yıla oranla yüzde 50 artış göstererek 1.5 milyona dayanmıştı.

Harcamaların kişi başına 200 ila 250 euro civarında gerçekleşmesi ve aynı dönemde Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin kişi başı 63 dolar harcaması turizm çevrelerinde büyük yankı uyandırmış ve tartışmalara yol açmıştı.

Görünen o ki, Yunanistan'a olan talebin artması artık sadece turizm ile sınırlı değil. Komşu'da yaşanan ekonomik darboğazın gayrımenkul fiyatlarını düşürmesi Türk vatandaşlarının Yunanistan emlak sektörüne olan iştahını da kabarttı.

ŞAMPİYON ÇİN, İKİNCİ TÜRKİYE
Ülkenin en büyük emlak portalı Spitogatos'un kurucusu Dimitris Melachroinos'un açıkladığı verilere göre gayrımenkule en yoğun talep yüzde 203 artışla Çinlilerden geldi. İkinci sırada ise yüzde 90 artışla Türkiye var.

Çinli bir yatırımcının Atina'nın Attica bölgesindeki...