29 / 04 / 2024

yunanistan kamu varlıkları

yunanistan kamu varlıkları

Yunanistan'ın Avrupa'ya olan borçlarını ödemesi için özelleşitrme programı hızlandırılacak. Ülkenin malı mülkünün satışı için ise IMF Başkanı Lagarde'ın eski sağ kolu ünlü Fransız Maliyeci Jacques Le Pape atandı.

Yunanistan kamu varlıklarını e-Bay modeli ile satacak!

Troyka ile Yunanistan Cumhuriyeti Varlık Geliştirme Fonu yetkilileri, büyük varlıklarını satamayan Yunanistan hükümetine devlete ait küçük bina, ofis ve evlerin internet üzerinden açık artırmayla satılmasını tavsiye etti..

İtalya'da Rus milyarderlerin mal varlıklarına el konuyor!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla Avrupa Birliği  tarafından uygulanan yaptırımlar dahilinde şu ana kadar 5 Rus milyarderin İtalya'daki mal varlıklarına el kondu.

Evergrande, varlıklarını satacak mı?

Çinli dev gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande, nakit darboğazında kaldı. Haftalardır gündemden düşmeyen şirket, bu sefer de varlıklarının satışı iddiasıyla gündemde.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları ağustosta yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) resmi rezerv varlıkları Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 11,3 artarak 117,8 milyar dolar oldu.

Milyonerlerin gayrimenkul varlıkları 418,3 trilyon oldu!

Credit Suisse tarafından yayınlanan yeni bir rapordaki verilerde, Kovid-19 pandemisi sürecinde 5 milyon kişi milyoner oldu. Kişilerin gayrimenkul varlıklarının toplam değeri 418,3 trilyonu buldu.

Ülkemizin taşınmaz kültür varlıkları meclis gündeminde!

Ülkemizin taşınmaz kültür varlıkları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gurbetçilerin tapu ve mal varlıkları paylaşılacak mı?

Gurbetçilerin bilgilerinin taraf ülkelerle paylaşılmasına ilişkin anlaşma yürürlüğe alındı. Peki gurbetçilerin tapu ve mal varlıkları paylaşılacak mı?

Milyarderlerin varlıklarını yöneten aile ofisleri mercek altına alındı!

Toplam 6 trilyon dolar değerinde servet yöneten “aile ofisleri”, ABD’li Archegos’un iflasının ardından otoritelerin radarına girdi. Aralarında SEC ve ABD Vadeli İşlemler Komisyonu gibi otoriteler ABD’de varlıklı birey ve ailelerin kişisel varlıklarını yöneten aile ofisleri mercek altında...

Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları 95,3 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,4 azalarak 95,3 milyar dolar oldu.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları aralıkta 93,3 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, geçen yılın aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 12,8 artarak 93,3 milyar dolar oldu.

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelikte Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TCMB'nin resmi rezerv varlıkları kasımda 2,2 azaldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi rezerv varlıkları, kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 azalarak 82,7 milyar dolar oldu.

yunanistan kamu varlıkları Haberi

yunanistan kamu varlıkları

Fransa Maliye Bakanlığı’ndan bir yetkilinin verdiği bilgiye göre, Yunanistan’da kamu varlıklarının satışının hızlandırıması için oluşturulacak yeni özelleştirme fonunun yönetim kurulu başkanlığı görevini bir Fransız üstlenecek. AB ile Yunanistan arasında yapılan 86 milyar euro büyüklüğündeki kurtarma programı çerçevesinde Atina’nın kamu varlıklarının satılması için bir özelleştirme fonu kurması gerekiyor.


İSMİ ÜZERİNDE ANLAŞILDI


Kurulacak fonun yönetimi 5 kişiden oluşacak. Bu 5 üyeden 3’ünü Yunan hükümeti, diğer 2 üyeyi ise kreditörler belirleyecek. Her iki tarafında veto hakkı olacak. Kathimerini gazetesinin haberine göre, Yunanistan ve kreditörler yönetim kuruluna Fransa’dan Jacques Le Pape’nin başkanlık etmesi konusunda anlaştılar.



Sözcü


Haber Takvim'de şu şekilde yer aldı


IMF, Yunanistan'ın Avrupa'ya olan borçlarını ödemesi için özelleştirme programının hızlandırılmasına karar verdi. Ülkenin satışı için ise IMF Başkanı Lagarde'ın eski sağ kolu ünlü Fransız Maliyeci Jacques...