24 / 05 / 2024

yunanistanda kriz ev fiyatlrını etkiledi

yunanistanda kriz ev fiyatlrını etkiledi

Kreditörlerin, nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşullara referandumda "hayır" diyen Yunanistan`da şahsa ait adalar satılıyor.

Ev sahibi ve kiracı arasındaki kriz büyüyor! Kiracısına hem dava açtı hem de saldırdı!

İstanbul'daki barınma sorununa neden olan kira fiyatları ile ilgili her geçen gün yeni sorunlar yaşanmaya devam ediyor. İstanbul'da bir ev sahibi tahliye davası açtığı kiracısının kardeşine saldırdı.

Konut kiralamada yeni kriz: Bazı ev sahipleri yüzde 25 sınırını aşan uygulamayı devreye aldı!

Ev kiralama yöntemi kiracı ve ev sahipleri arasında sorunlara yol açıyor. Bazı ev sahipleri 'tahliye taahhütnamesi' şartıyla evi kiraya veriyor. Bu yöntemle yasal kira zammı yüzde 25 sınırı aşılabiliyor. 

Ev sahibi ve kiracı arasında 'kiralık ilan' krizi!  

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlığa yeni bir kriz eklendi. Ev sahibi evini yüksek kiraya vermek için kiralık ilanı asmak istiyor, kiracılar da bu duruma karşı çıkıyor. 

Kiralar 5 yılda yüzde 900'e yakın arttı: Tüketici Birliği çözüm önerilerini paylaştı! Ev sahiplerine yüksek vergi...

Kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artışlar, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları resmen kriz haline getirdi. Tüketici Birliği Federasyonu çözüm önerilerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

Kabul etmeyene evi kiralamıyorlar! Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarında yeni kriz: Teminat senedi!

Ev sahibi ile kiracı anlaşmazlıkları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak ev sahibi evdeki ankastre gibi demirbaşlar için ‘teminat senedi’ istemeye başladı. Kabul etmeyene ise evi kiralamıyorlar. İşte detaylar...

Ev kiralamada yeni kriz: Taahhütname yoksa daire yok!

Fırsatçıların ev kiralarken ki yeni taktikleri duyanları hayrete düşürdü. Kira sözleşmesine tahliye taahhütnamesini ekleyen ev sahipleri imza atmayana evi kiralamıyor. Böylece istediği zaman zam istediği zaman da kiracıya çık baskısı uygulayabiliyor. İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira krizi sona eriyor! Kira artışına ilişkin yeni düzenleme Meclis'e geliyor! 

Ev sahibi ve kiracılar arasında kriz haline gelen fahiş kira artışları ile ilgili çalışmalar başlıyor. Meclis'te kira artışları ve Kovid-19 izinleri gündeme getirilecek. 

Kira tespit davası ne kadar sürer?

Gayrimenkul piyasasında yaşanan kriz ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların mahkemelere taşınmasına neden oluyor. Peki, kira tespit davası nedir? Kira tespit davası ne kadar sürer? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kiralık ev fiyatlarına öğrenci dopingi!

Son zamanlarda ev kira bedellerinde meydana gelen yükselişler, üniversite öğrencilerinin okula geri dönmesiyle kriz haline geldi. Peki, kiralar neden bu kadar arttı?

Nuray-Okan Fenercioğlu çifti ev sahibiyle kriz yaşıyor!

Sosyetenin tanınan yüzlerinden Nuray-Okan Fenercioğlu çifti otopark sorunu nedeniyle Bebek’te bulunan dairelerinin ev sahibiyle kriz yaşıyor.

''Bekara ev yok'' diyenleri kriz vurdu!

Emlak sektöründe bu yıl durağanlık yaşanıyor. Emlakçılar durumdan müzdarip. Ev satacak yada kiralayacaklar, kişinin medeni durumuna bakmıyor.

Yunanistan'da ev ve ada fiyatları dibe vurdu!

2 yıldır ekonomik kriz yaşayan Yunanistan’da ev fiyatları dibe vurdu, adalar da satışta... Selanik’te bir daireyi 10 ila 20 bin Euro’ya satın almak mümkün... Dairelerin en önemli müşterisi ise Türkler...

Yunanistan'da ev fiyatları yüzde 40 düştü!

Kriz nedeniyle komşudaki emlak piyasası dibe vurdu. Binlerce ev satılık ama alan yok. Bu durum en çok yabancılara yarıyor.

yunanistanda kriz ev fiyatlrını etkiledi Haberi

yunanistanda kriz ev fiyatlrını etkiledi

Kreditörlerin, nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları referandumla reddeden Yunanistan'da şahsa ait adalar satışa çıkarılıyor. 


AA muhabirinin 'Online Özel Adalar' isimli gayrimenkul satış sitesinden derlediği verilere göre bugün itibarıyla şahsa ait 17 özel ada satışa çıkmış durumda. Bu sayının önümüzdeki süreçte 120'yi bulması bekleniyor. 


Merkezi İngiltere'de bulunan uluslararası gayrimenkul şirketi Spot Blue Müdürü ve gayrimenkul piyasası uzmanı Julian Walker, ekonomik krizle mücadele Yunanistan'dan satışa çıkan şahsa ait adaları almanın uzun vadede kazançlı bir yatırım olacağını söyledi. 


Walker, Yunanistan'ın euroyu bırakarak eski para birimi drahmiye dönme ihtimalini hatırlatarak, "Eğer euro para birimi olarak kullanılmaz ve yeni bir para birimine geçiş yapılırsa ev fiyatları düşer. Bu nedenle şu anda yatırım yapmak doğru değil. Ancak uzun vadeli yatırımcıysanız ve maddi gücünüz de varsa...