22 / 05 / 2024

yurt dışı yatırımı için doğru zaman mı

yurt dışı yatırımı için doğru zaman mı

Türk şirketlerinin peşine Avrupa’daki satılık markalardan sonra, şimdi de yabancı emlakçılar düştü. Almanya’dan İtalya’ya, İngiltere’den İspanya’ya birçok ülkenin emlakçıları, iflas eden markaların tahliye ettiği dükkanlar için Türk perakendecilerine teklifler götürüyor...

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Türk yatırımcıları 128 ülkede varlığını sürdürüyor!

Yurt Dışı Yatırım Anketi verilerine göre, Türk yatırımcılar 2022 yılı sonu itibarıyla 128 ülkede faaliyetlerine devam ediyor.

Trendyol’dan deprem bölgesine dev yatırım! Bölgedeki 35 bin işletmeyi yurt dışı pazarlara açacak!

E-ticaret platformu Trendyol, afet bölgesine desteklerine devam ediyor. Şirket, Adana Aktarma Merkezi yatırımını erken devreye alırken, bölgede yaşayan 35 bin satıcının ürünlerini de yurt dışı pazarlar ile buluşturmayı hedefliyor.

Çin 4 ayda 33.6 milyarlık yurt dışı yatırımına imza attı!  

Ocak-Nisan aylarında Çinli yatırımcılar 155 ülke ve bölgede 3 bin 84 denizaşırı şirkete toplam 235 milyar RMB (33,6 milyar dolar) tutarında yatırım yaptı.

Doğan Holding yatırım bankası kuruluşu için BDDK'ya başvuruda bulundu!

Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ, "D Yatırım Bankası Anonim Şirketi"nin kuruluşu için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvuruda bulundu.

Yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere tavsiyeler!

İşadamı Gürkan Gülay, yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen girişimciler için Karadağ'ı işaret etti.

Gayrimenkul yatırımcıları yurt yatırımına yöneliyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Proje Değerleme ve Danışmanlık Departmanı Kıdemli Müdürü Evren Tüfekçi, düzenli gelir arayışındaki gayrimenkul yatırımcısının yurt yatırımına yöneldiğini söyledi.

Doğanlar Yatırım Holding yurt dışında 20 mağaza açacak!

Doğtaş ve Kelebek markalarıyla mobilyada mağaza yatırımlarını sürdüren Doğanlar Yatırım Holding, yurt dışında açacağı 20 mağazanın yanı sıra enerjide de yeni fırsatlar kovalıyor. Grubun başkanı Davut Doğan, Afrika'da biyoenerjide yatırım planladıklarını söylüyor.

Yurt dışına 324 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapıldı!

Yurt içi yerleşiklerce en fazla yatırım yapılan sektörler 561 milyon dolarla "madencilik ve taşocakçılığı", 379 milyon dolarla "elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme", 324 milyon dolarla "gayrimenkul" şeklinde sıralandı

Kira sertifikası ihracı, uzun dönemli yatırım aracı!

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcı Alpaslan Çakar, "Avro cinsi devlet tahvili ve kira sertifikası ihracı, yurt dışında yerleşik yatırımcılar için uzun dönemli yatırım aracı" dedi...

Türkler yurt dışında emlak yatırımına yöneldi!

Yurt dışına milyoner göçü, emlak firmalarını harekete geçirdi. Türk vatandaşlarının yurt dışında emlak yatırımına yöneldi. Şirketler, ev alana danışmanlık hizmeti veriyor.

yurt dışı yatırımı için doğru zaman mı Haberi

yurt dışı yatırımı için doğru zaman mı

Satılık markalarına müşteri arayan Avrupalı firmaların ardından, şimdi de yabancı emlakçılar Türk markalarının peşine düştü. Dünya'dan Özge Yavuz'un haberine göre; iflas eden Topshop, Topman, Dorothy Perkins’in sahibi Arcadia’nın ardından, son olarak GAP’ın İngiltere’deki 95 mağazasını kapatma kararı vermesiyle boşa çıkacak olan binlerce dükkan için kiracılar aranıyor. 

Almanya’dan İngiltere’ye, Fransa’dan İtalya’ya birçok farklı ülkede iş yapan yabancı emlakçılar, Türk markalarına, “Fırsat, harika lokasyon, kaçırılmaz” şeklinde dükkan tekliflerinde bulunuyor.

Kovid-19 salgınından önce boş mağaza bulmanın neredeyse imkansız olduğu ana caddeler ve iş yapan AVM’lerde boş ve uygun fiyatlı mağaza bulan Türk şirketlerinin bir kısmı bu teklifleri değerlendiriyor. Fakat, ‘Pandemi döneminde yurtdışına açılmak fırsat mı, risk mi?’ diye sorulan birçok perakende patronu, bu konuda ikiye farklı düşünceye sahip. Bu ülkelerde mağazalar kiralayıp açılış yapmaya...