26 / 07 / 2024

Yurt dışına gayrimenkul yatırımı

Yurt dışına gayrimenkul yatırımı

Koronavirüs nedeniyle kaçan iki Türk aile Butan ve Tonga'ya yerleşti. 208 devletin yer aldığı dünyada Türk'ün olmadığı bir  ülke bile kalmadı.

Yurt dışına gayrimenkul yatırımında ivme yükseldi!

2002'den bu yana 160 milyar dolar doğrudan yatırıma ulaşan Türkiye'nin aynı dönemde yurtdışına doğrudan yatırımları 47,3 milyar dolar oldu. Verilere göre, Nisan ayında gayrimenkul dahil hesaplamada Türkiye’nin yurt dışına yaptığı yatırımlar, gelen yatırımların üstüne çıktı.

Yurt dışı çıkış harcına rekor zam geldi! Ne 1.500, ne de 3 bin TL!

Yurt dışı çıkış harcına yapılacak olan ve pek çok kişi tarafından da merakla beklenen zam belli oldu. 150 Türk Lirası şeklinde uygulanan yurtdışı çıkış harcına yüzde 233 zam yapılarak, 500 TL'ye çıkartıldı.

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımı yılın ilk beş ayında yüzde 51 artarak 1 milyar doları geçti!

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları giderek daha artıyor. Bu yılın ilk beş ayında yurt dışı gayrimenkul alımı yüzde 51 artışla 1 milyar doları aştı.

Pegasus duyurdu! Pegasus yurt dışına indirimli bilet kampanyasını açıkladı!

Pegasus 26-27 Haziran 2024 tarihinde alınacak yurt dışı hat biletlerine yönelik kampanya düzenledi. Biletler 9 Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu açıklandı.

Yurt dışına çıkış harçlarının artırılmasının asıl sebebi, döviz çıkışını engellemek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı vergi paketinde yer alan yurt dışı çıkış harcı ile ilgili düzenleme tepkilere neden oldu. Harcın 3 bin liraya çıkarılacağı iddiası gündeme oturdu. Ekonomist Tolga Aykut, harcın artırılma sebebini yurt dışına döviz çıkışını engellemek olarak yorumladı.

Yurt dışı çıkış harcı 3 bin TL'ye çıkıyor!

Yurt dışı çıkış harcına zam geleceğine yönelik belirtilen haberlerden sonra Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan sunum kapsamında, mevcut 150 Türk Lirası olan yurt dışı çıkış harcının 3 bin TL'ye yükseltilmesi önerildiği belirtildi. Önerinin önümüzdeki hafta TBMM'ye sunulması bekleniyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yurt dışına çıkış harcı ile ilgili açıklama geldi!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), yurt dışına çıkış harcına yönelik açıklamalarda bulundu. Yapıla Açıklama kapsamında "Yurt dışına çıkış harcının, yurt dışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan miktarlar üzerinden ödenmesi gerekir" diye ifade edildi.

Türkler yurt dışından, yabancıların Türkiye’den aldığından 1 milyar dolarlık fazla konut aldı!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı, kredi faizlerinin yüksekliği ve erişim zorluğu, gayrimenkule ek vergi söylentileri Türkleri yurt dışı yatırımına yönlendirdi.  Konutta 1 milyar dolarlık dış ticaret açığı oluştu. Ekonomist Tunç Şatıroğlu, "Ev sahibi düşmanı uygulamalar bitmeli" dedi.

Türkiye’den yurt dışına yapılan gayrimenkul yatırımları rekora koşuyor! 

Yurtdışına Türkiye’den yapılan doğrudan yatırımlarda 2024 Ocak-Nisan döneminde hizmetler sektörünün ağırlığı yüzde 72,1’e çıkarken, yatırımların yüzde 41’inin gayrimenkul için giden tutarlardan meydana geldiği görüldü. İşte o rakamlar...

Sektörden katlamalı vergi eleştirisi: Yatırımcıyı yurt dışına kaçar, işsizlik artar!

İzmir Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mesut Güleroğlu yaptığı açıklamada 2. ve daha fazla konuttan kademeli olarak daha fazla vergi alınmasını öngören yasal düzenlemenin yatırımcıları yurt dışına kaçıracağını ve işsizliği artıracağını söyledi.

Gayrimenkul fonlarıyla ilgili düzenleme konut satışlarını azaltır, yurt dışına yatırımı artırır

Gayrimenkul yatırım fonlarının, gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Ekonomist Nejat Özonay, konut sektörüne çözüm olarak sunulan yeni uygulamanın projeleri yavaşlatacağını ve satışları azaltacağını söyledi.

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları yüzde 62 artışla 597 milyon dolara ulaştı!

Türklerin  yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları, 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek, 597 milyon dolara ulaştı.

Polat Gayrimenkul'ün yurt içi ve yurt dışı projelerine büyük talep! Konutların yüzde 80'i satıldı!

Polat Gayrimenkul’ün, yurt içi ve yurt dışı projeleri büyük talep gördü. Büyük ilgi neticesinde beklenenden çok daha hızlı tükenen  dairelerin yüzde 80'i satıldı.

Türklerin yurt dışı gayrimenkul alımları yüzde 62 arttı! 597 milyon dolarlık alım yapıldı!

Türklerin yurt dışında gerçekleştirdiği gayrimenkul alımları 2024 yılının ilk üç ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 62 artış göstererek 597 milyon dolara çıktı. 

Yurt dışına gayrimenkul yatırımı Haberi

Yurt dışına gayrimenkul yatırımı

Türk Milleti, bin yıl önce Orta Asya'dan göçe başladı. Zamanla Avrupa, Amerika ve Afrika'ya kadar yayıldı. Pandeminin başladığı zamandan bu yana 206 ülkede Türk vardı. Son bir yılda Butan ve Tonga'ya da iki Türk aile taşındı. Böylece dünyanın 208 ülkesi Türkler'le tanıştı. 

208 ÜLKEDEYİZ

Takvim'de yer alan habere göre; Türkler, bin yıl önce Orta Asya'dan göçe başladı. Zamanla Avrupa, Amerika ve Afrika'ya kadar yerleşti. Son iki ülkeye de gitti. Böylece dünyada bulunan 208 ülkede Türkler varlığını gösterdi. Birleşmiş Milletler'e üye 198 ülke olsa da aslında yeryüzünde 208 ülke bulunuyor. Geçen yıla kadar 206 ülkede Türk vatandaşı ikamet ediyordu. Pandemiyle beraber Güney Asya ülkesi Butan'a da bir Türk çift yerleşti. Geçtiğimiz ay da Güney Pasifik'te bulunan ve 177 adadan oluşan...