04 / 05 / 2024

yurt sorunu çözülüyor

yurt sorunu çözülüyor

Türkiye'de 200'e yakın üniversite yaklaşık 800 bini yeni kayıt 6-milyon dolayındaki öğrenci ile 2015-2016 eğitim öğretim yılına hazırlanırken, gençler yurt telaşına kapıldı.

Sarıyer’deki 11 mahallenin tapu sorunu çözülüyor! Son dakika! 

İBB Meclisi, 19 Şubat Pazartesi günü Sarıyer’de tapu sorunu yaşayan 11 mahallenin sorununun çözülmesi amacıyla toplanacak. İşte ayrıntılar...

Kira anlaşmazlıkları bir bir çözülüyor: 50 bin dava ortadan kalktı! İşte ev sahipleri ve kiracıların davasız çözümleri..

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira anlaşmazlıkları arabuluculuk ile bir bir çözülüyor. Arabuluculuk ile 50 bin davanın ortadan kalktığı belirlendi. İşte o çözümlere örnekler... 

Bilecik Ertuğrulgazi’nin imar sorunu çözülüyor!

Bilecik Ertuğrulgazi Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşları sevindirecek haber geldi. Ertuğrulgazi’nin 10 yılı aşkın süredir devam eden imar sorunu çözülüyor.

Kıdem tazminatı sorunu çözülüyor mu? Yeni sistem ve detayları

Yeni bir sistem ile çalışanların kıdem tazminatları sorunu çözüme kavuşacak. Bu yeni yapıda, işçilerin birikimleri özel bir fondada bir araya getirilecek ve devlet tarafından bu birikimler garanti altına alınacak. İşte bu konuda bilinmesi gereken tüm ayrıntılar...

AVM'ler ile perakendecilerin ortak gider sorunu çözülüyor! Kanun teklifine onay çıktı!

AVM'lerde ortak gider tartışmaları durulmuyor. Ancak sorun çözüme kavuşuyor. İşte ayrıntılar...

KDV'de yeni dönem bugün resmen başlıyor! Milyonlarca mükellefe büyük müjde! KDV iadesi ne kadar olacak?  

1 milyon civarında mükellefin karşı karşıya kaldığı KDV problemleri çözülüyor. Peki KDV'de yeni dönemle neler değişecek? İşte KDV'de yeni dönemin ayrıntıları...

Barınma sorunu çözülüyor! Milyonlarca öğrenciye müjde! 

Türkiye'de uzaktan öğretim ve açık öğretimde okuyan kişiler de dahil olmak üzere üniversite öğrencisi sayısı 8 milyon 240 bin 997 olarak belirlendi. Örgün eğitim de ise 3 milyon 800 binden aşkın öğrenci bulunuyor. Son zamanlarda barınma sorunu yaşayan bu milyonlarca öğrenci için çözüm yolda...

İzmir Bayraklı'daki kentsel dönüşüm sorunu çözülüyor!

İzmir Bayaklı'da devam eden kentsel dönüşüm problemleri ortadan kalkıyor. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, çalışmalardaki son durum hakkında bilgi verdi. 

Kuşadası Uydukent'in imar sorunları çözülüyor!

Kuşadası'na bağlı Uydukent'te imar sorunlarına yönelik sorunlar çözülüyor. Konuyla ilgili müjdeyi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'den açıklama geldi. 

Muğla'nın imar sorunu çözülüyor mu?

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Av. Sevin Çağlayan, Muğla'nın ilçelerinde senelerdir kronik hale gelmiş olan problemlerin ilk sırasında yer alan imar sorununun 2012 yılında çıkartılan 6360 sayılı kanun ile çözülebileceğine vurgu yaptı. 

Kocaeli 42 Evler'deki tapu sorunu çözülüyor! 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, yaptığı açıklamada İzmit İlçesi 42 Evler Mahallesinde yaşayan kat maliklerinin yaşadığı tapu sorunun çözümünde çok önemli bir adımın atıldığının müjdesini verdi.  

Kapalı Maraş’ın ihtilaflı mülk sorunu çözülüyor!

46 yıl sonrasında kısmi olarak sahil şeridi açılan Maraş’ın ihtilaflı mülk sorununa Tam Çözüm Merkezi talip oldu. Uzun yıllardır kapalı olan bölgenin yeniden aktif olarak açılması ile şimdiden “hak sahipleri ne yapacak?” sorusu gündeme geldi.

Eyüp Nişanca’daki 40 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Nişanca Mahallesi’ndeki 40 yıllık tapu sorunu çözülecek.

yurt sorunu çözülüyor Haberi

yurt sorunu çözülüyor

Türkiye'de 200'e yakın üniversite yaklaşık 800 bini yeni kayıt 6-milyon dolayındaki öğrenci ile 2015-2016 eğitim öğretim yılına hazırlanırken, gençler yurt telaşına kapıldı. Yurt kapasitesi nedeniyle yaşanan soruna, Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, eksikliğin "yap-kirala" modeliyle kapatılabileceğini bildirdi. 


"YAP-KİRALA" MODELİ

Ünal, yurt sorununun kamu-özel işbirliğiyle sağlık tesislerinin 'yap-kirala-devret' modeline benzer bir modelle çözülebileceğini belirtti.  Özellikle öğrencilere yönelik konsept projelerle uzun vadeli, kazançlar sağlayabileceğini ifade eden Ünal," Ankara öğrenci yoğunluğunun Eskişehir yolu göz önüne-alındığında Bağlıca, Yapracık, Umitköy ve Yaşamkent bölgelerinde bu tarz yapılara ilgi gösterilmeli" dedi. 


Akşam...