21 / 05 / 2024

yurtdışındaki türk varlıkları

yurtdışındaki türk varlıkları

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları arttı. Türkiye' nin yurt dışı varlıkları ekim ayı sonu itibariyle 228,4 milyar dolar, yükümlülükleri ise 648,7 milyar dolar oldu...

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları mayıs ayında yüzde 7,5 azaldı!

Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları Mayıs sonunda 2022 yıl sonuna göre % 7,5 oranında azalışla 285,1 milyar dolar, yükümlülükleri ise % 5,0 oranında azalışla 579,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Yerli yatırımcıların pay senedi varlıkları yüzde 156 artarak 2 trilyon TL'ye ulaştı!

Geçen senenin haziran ayı sonunda 756,5 milyar Türk Lirası olan yurt içi yerleşiklerin pay senedi varlıkları, bir senede yüzde 156 artış göstererek, 1 trilyon 936 milyar TL'ye yükseldi.

Altına fısıldayan adam İslam Memiş'ten uyarı: Haziran ayında altın ve dolar etkilenebilir!

İslam Memiş, Haziran ayı için "gram altın" konusunda uyarıda bulundu ve dolar karşısındaki tüm varlıkların etkilenebileceğini söyledi.

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

Mercedes mal varlıklarını devretti! Tamamen piyasadan çekiliyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından Avrupalı devler bir bir Rusya’dan çekilme kararı alırken son olarak Mercedes de ülkeden tamamen çekildi. Mercedes ülkedeki tüm varlıklarını Rus Avtodom şirketine devretti.

Yerli yatırımcı pay senedi varlıklarında yükseliş! 1 trilyon TL’yi aştı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, yerli yatırımcıların pay senedi varlıklarının eylül ayı sonu itibarı ile 1 trilyon 36 milyar Türk Lirası’na ulaştığını duyurdu. İşte detaylar…

Türk lirasındaki değer kaybı yüzünden sonunda bu da oldu! Apple'ın değeri 500 Türk şirketini geçti

Türkiye'de son 6 ayda dolar ve euronun 18 liraya dayanması nedeniyle Türk Lirasındaki aşırı değer kaybı, Fortune 500 listesine giren Türk şirketlerinin toplam cirosunun Apple'ın cirosunun gerisinde kalmasına neden oldu.

2021 yılında Türk yatırımcıların yurt dışındaki yatırımları ne kadar?

Türk yatırımcıların 2021 sonunda yurt dışında ne kadar yatırım yaptıkları belirlendi. İşte 2021 sonu itibariyle Türk yatırımcıların yurt dışındaki yatırım rakamları!

Türk müteahhitler yurt dışındaki 20 milyar dolarlık hedefine 10 ayda ulaştı!

Türk müteahhitler yurt dışındaki 20 milyar dolarlık hedefine 10 ayda ulaştı, peki ilk 10 ayda en çok iş üstlenilen ülkeler hangisi oldu?

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

yurtdışındaki türk varlıkları Haberi

yurtdışındaki türk varlıkları

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları ekim ayı sonu itibariyle 228,4 milyar dolar, yükümlülükleri ise 648,7 milyar dolar oldu.


Merkez Bankası, 2013 yılı ekim ayına ilişkin Türkiye'nin Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerini açıkladı.


Ekim sonu itibariyle, Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) verilerine göre, Türkiye'nin yurt dışı varlıkları, 2012 yıl sonuna göre yüzde 7,4 oranında artışla 228,4 milyar dolar, yükümlülükleri ise yüzde 2,3 oranında artışla 648,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.


Türkiye'nin yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerinin farkı olarak tanımlanan net UYP, 2012 yıl sonunda 421,3 milyar dolar iken 2013 yılı Ekim ayında 420,3 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.


Varlıklar alt kalemleri incelendiğinde, rezerv varlıklar kalemi 2012 yıl sonuna göre 15 milyar dolar artışla 134,2 milyar dolar seviyesinde gerçekleşirken, diğer yatırımlar kalemi ise 800 milyon dolar...