19 / 05 / 2024

Yüzyılın Direnişçisi Küba Devrimi ve Tarih Bilinci

Yüzyılın Direnişçisi Küba Devrimi ve Tarih Bilinci

Beyin kanaması nedeniyle bir süredir yoğun bakımda olduğu bilinen Oktay Ekinci, 15 Ekim'de vefat etti. Ekinci son dönem Cumhuriyet Gazetesi yazarı olsa da bir dönem Mimarlar Odası Genel Başkanlığı'nda bulunmuştu

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı! Dev projeler geliyor...

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı. Bu kapsamda Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren ihalesine bu yıl çıkılacak. Çukurova Havalimanı önümüzdeki günlerde açılacak. İşte detaylar...

Gençlik ve Spor eski Bakanı Dr. Kasapoğlu: Yüzyılın dönüşümünün başlangıcındayız!

Gençlik ve Spor eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıldönümü kaleme aldığı makalede yüzyılın dönüşüm ve gelişiminin başlangıcında olunduğunu belirtti. 

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

Yüzyıl Tasarım Ve Mimarlık Limited Şirketi Kuruldu!

Yüzyıl Tasarım Ve Mimarlık Limited Şirketi Şişli’de 100.000,00 TL sermaye bedeliyle Furkan Karpuz tarafından kuruldu.

Kıdem tazminatı resmen dibi gördü! Son 40 yılın en düşük seviyesinde!

Kıdem tazminatı günden güne erimeye devam ediyor. 1982’de asgari ücretin 7,5 katı, 1992’de de 5,7 katı olan kıdem tazminatı tavanı, temmuzda asgari ücretin 1,75 katına kadar gerileyerek, son 40 yılın en düşük seviyesini gördü.

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda son bir yılın en düşük seviyesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı nisanda 2,8 tona gerileyerek son bir yılın en düşük seviyesine geriledi.

0.79 faizle 10 yıl vade fırsatıyla evini dönüştürmeyen kalmasın! Yüzyılın Dönüşüm projesine yoğun ilgi!

Sağlıksız stoku yenilemek için başlatılan yüzyılın dönüşüm hamlesine ilgi oldukça yoğun. 1 hafta gibi kısa sürede kampanyaya 34 bin 425 binada, 446 bin 577 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı. En çok başvuru yapan ilçe Bahçelievler olurken onu Güngören takip etti.

Bakanlık düğmeye bastı! Ramazan'da göz açtırılmayacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı, ramazan sebebiyle yaşanan yüzyılın afetinden etkilenen şehirler başta olmak üzere, ülke genelinde gıda kontrollerini çoğaltacak, tüketimi çoğalan ekmek,  tatlı ve süt ürünleriyle alakalı işletmeleri daha sıkı takibe alacak.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi çok sayıda akademisyen alıyor! Bu ilanları göden geçirmeyen bin pişman!

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim elemanları alım ilanını yayımladı. İlanlara son başvuru tarihi 14 Mart 2023 olarak belirlendi. Öğretim görevlisi ve Arş. Gör. adayları için sınav takvimi de belli oldu. İşte detaylar…

BM’den, deprem açıklaması! Yüzyılın en kötüsü!

Kahramanmaraş merkezli iki depremin, son yüzyılda bölge genelinde yaşanan en kötü olay olduğu Birleşmiş Milletler (BM) tarafından duyuruldu. BM, ‘asrın felaketi’ olarak nitelenen depremlerin bu bölgede son yüzyılda yaşanan en kötü olay olduğunu söyledi.

Dacia Duster'da yılın son fırsatı başladı! Araba alacaklara müjde! İşte 10 Aralık 2022 fiyat listesi...

Dacia Duster'da yılın son fırsatı başladı. Duster, bu aya özel 100 bin TL'ye 12 ay yüzde 0.99 faiz fırsatıyla satışta. Peki Dacia Duster Aralık ayı fiyatları kaç lira? En uygun Duster ne kadar oldu? İşte 10 Aralık 2022 fiyat listesi...

Yüzyıl Proje Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yüzyıl Proje Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Yıldız tarafından kuruldu.

Yüzyılın Direnişçisi Küba Devrimi ve Tarih Bilinci Haberi

Yüzyılın Direnişçisi Küba Devrimi ve Tarih Bilinci


1952 Balıkesir doğumlu Oktay Ekinci, bugün tedavi gördüğü Alman Hastanesi'nde vefat etti. Cumhuriyet Gazetesi yazarı olan Ekinci, Mimarlar Odası eski genel başkanı olarak da görev almıştı. 


Beyin kanaması nedeniyle bir süredir yoğun bakımda olduğu bilinen Ekinci, yüksek mimar olarak biliniyordu. 


Oktay Ekinci'nin hayatı:

Oktay Ekinci, (doğum 1952, Balıkesir - ölüm 15 Ekim 2013 İstanbul) Aslen Karslı Türk mimar, öğretim görevlisi, Mimarlar Odası eski genel başkanı. Kars Ardahan Iğdır Siyasal Birikim Gazetesi Köşe yazarı ve Cumhuriyet gazetesinde Çed Köşesi adlı köşenin yazarıdır.


Usta Gazeteci Oktay Ekinci'nin Özgeçmişi


1952 yılında Balıkesir’de dünyaya gelen aslen Karslı olan Oktay Ekinci, ilkokulu Erzincan ve İstanbul’da okudu. Orta öğrenimini İstanbul Pertevniyal Lisesi’nde tamamlayan Ekinci yüksek öğrenimine 1969 yılında o zamanki adı Devlet Güzel Sanatlar Akademisi olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar...