21 / 05 / 2024

zabıt defteri tapu kütüğü

zabıt defteri tapu kütüğü

Zabıt defteri kadastro görmemiş yerlerde bulunan taşınmazların bilgilerinin yer aldığı defterdir. Taşınmazın kadastrosu yapıldığı takdirde bu defterdekiler tapu kütüğüne aktarılır. Defter üzerinde taşınmazın cephesi, cinsi, durumu da yer alır..

ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan tapu açıklaması: Tapu işlemleri daha kolay yapılabilir!

Türkiye Tapu uygulamasını değerlendiren Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam tapu uygulamasının hayata konulması ile tapu işlemlerinin daha kolay ve şeffaf olabileceğini ifade etti.

Tapuda yeni dönem: 2024'te 'Türkiye Tapu' uygulaması başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Tapu uygulamasını hayata geçirmek için düğmeye bastı. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi planlanıyor.

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

Tapu sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı ve ‘Türkiye Tapu’ uygulamasını devreye alacağını duyurdu.

SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesinin yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı işlem yapabilmesine imkan vereceğini açıkladı.

Hisseli tapu nasıl alınır? Hisseli tapu nasıl bölüştürülür? 

Hisseli tapular, birden fazla hisseye sahip olan taşınmazlara verilen belirli bir tapu türüdür. Hisseli tapularda, mülkiyet payları farklı kişilere ait olduğundan, yönetim ve satış süreçlerinde bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapu nedir ve nasıl bölünür, işte tüm cevapları…

Türkiye'de geçen ay 208 binden fazla gayrimenkul satışı yapıldı! Tapu harcı geliri şaşırttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen ay 208 binin üzerindeki gayrimenkul satış işleminden 3 milyar 669 milyon 976 bin Türk Lirası tapu harcı geliri elde edildi.

Ölen kişinin tapusu alınmazsa ne olur? Tapu intikalinin süresi var mı? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Eğer bir kişinin ölümüne rağmen tapu intikali gerçekleştirilmezse ne olur? Tapu intikali için bir süre sınırlaması var mıdır? Tapu intikal işlemi için tüm mirasçılar gerekmekte midir? İşte ayrıntılar...

Adalet Bakanlığı alım yapıyor! Zabıt katibi olmak isteyenler hemen başvursun!

2023 Adalet Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Ülke genelinde zabıt katibi adliye kontenjan dağılımı belirlendi. İşte detaylar!

Tapu miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapu intikali konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Bununla birlikte de “Miras kalan tapular nasıl görünür, Adıma tapu kaydı var mı?” sorularının da yanıtı da merak ediliyor. İşte tüm araştırılanlar!

Katiplik alımına yaklaşık 5 bin kişi başvurdu! Zabıt katibi maaşları ne kadar 2023? 

625 kişilik katiplik ilanına 5 bini aşkın adaydan başvuru geldi. Peki zabıt katibi maaşları ne kadar 2023? İşte merak edilenler...

Adalet Bakanlığı personel alımı yapıyor! İşte şartlar

Adalet Bakanlığı personel alımı ilanları pek çok kişi tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Yeni yayımlanan ilanla; zabıt kâtibi, mübaşir, infaz koruma memuru ve farklı kadrolara çok sayıda alım yapılacak. İşte tüm detaylar...

Adalet Bakanlığı rekor düzeyde personel alacak! Temizlik görevlisinden zabıt katibine kadar birçok alanda alım var!

Adalet Bakanlığınca yayınlanan performans programına göre 2023 yılında rekor düzeyde personel alımı yapılacağı görüldü. İşte detaylar...

Adalet Bakanlığı'ndan rekor düzeyde personel alımı! Temizlik, güvenlik görevlisi, zabıt katibi ve mübaşir alınacak!

Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan performans programına göre 2023’de rekor düzeyde personel alımı yapılacağı görüldü. İşte detaylar...

zabıt defteri tapu kütüğü Haberi

zabıt defteri tapu kütüğü

Bu defter üzerinde gayrimenkulun cephesi, cinsi, durumu yer alırken her işlem sırasıyla ayrı bir şekilde yazılır


Zabıt kadastrosu bulunmayan taşınmazların kaydedildiği ve bu taşınmazlar üzerindeki hakların takip edildiği defterdir. Zabıt defterlerinde taşınmazların sınırları Doğusu:....., batısı:....., kuzeyi:.......,güneyi:.....” şeklinde belirtilir.


Taşınmazlar için ayrı birer sayfa ayrılmıyor, işlemler sırayla yazılıyor. İşlemlerin belgeleri ise ay ve gün belirtilerek özel bir torba içinde saklanıyor.


Defter içinde kayıt evrakları ay esasına göre tutuluyor. Ay sonunda ise tapu müdürü yapılan işlemin miktarına göre sayfayı bağlıyor. Zabıt defterlerinde her işlem için ayrı bir bölüm açılıyor. Bölümlerin arasında, yeni kayıt yapılacağı zaman geldiği defter gösterilir ve eski kayıtta gittiği defter belirtilir.


Zabıt defterlerinde tapu kütüğünden farklı olarak taşınmazların sınırları, taşınmazların malikleri ya da nitelikleri de gösterilir. Yüz ölçümleri ise kadastro yapılmadığı için...