03 / 05 / 2024

Zekai Görgülü kim

Zekai Görgülü kim

Şehir planlama uzmanı Prof. Zekai Görgülü, planlamanın yerini kentsel dönüşüm aldığını söylüyor. Zekai Görgülü, hepimizi ilgilendiren kentsel dönüşümün de çok büyük sorun olduğuna dikkat çekiyor...

Ahmet Serdar Görgüç kimdir? Ahmet Serdar Görgüç ne iş yapıyor?

Ahmet Serdar Görgüç kimdir? Ahmet Serdar Görgüç'in eğitim durumu nedir? Ahmet Serdar Görgüç kariyeri ve eğitim durumu nedir? Ahmet Serdar Görgüç'in kim olduğu ve Ahmet Serdar Görgüç'in hangi alanlarda görevler yaptığı ve merak edilen detaylar...

Bb Görgülüler Kaba Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bb Görgülüler Kaba Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Savaş tarafından kuruldu.

Altın fiyatlarında 1980'den bu yana ilk kez böylesi görülüyor... Uzmanlar rekor rakamı açıkladı

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde de düşmeye devam ederken ons tarafında büyük bir sıkışma olduğu görülüyor. Altın fiyatlarının ne olacağını merak eden yatırımcılar için uzmanlardan rekor rakam açıklaması geldi.

''Gümüşte artık dip seviyeler görülüyor'' diyen İslam Memiş'ten hemen harekete geçin uyarısı! Gümüş bu kadar olacak

Gümüş fiyatları son zamanlarda bir hayli düşmeye başladı. Gümüşteki düşüş karşısında Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş ''Gümüşte dip seviyeler görülüyor'' diyerek yatırımcılara ellerindeki fırsatı açıkladı...

Görgülü Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Görgülü Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler’de Cemal Cenk Güler tarafından kuruldu.

3600 ek göstergede son durum ne? Kimler 3600 ek göstergeden yararlanabilecek? Kim ne kadar maaş alacak?

Milyonlarca memur ve emekli bu haberi bekliyor. 3600 ek göstergede ağustos ayı itibarıyla son durum ne? Kimler 3600 ek göstergeden yararlanabilecek? Kim ne kadar maaş alacak? İşte detaylar…

Görgün Group İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Görgün Group İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te İsmail Gorgün tarafından kuruldu.

Sermaye Piyasası Kurulu'na yeni başkan ataması kararı Resmi Gazete'de! İbrahim Ömer Gönül kimdir?

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenliğlu'nun görev süresinin dolması nedeniyle boşalan başkanlık makamına İbrahim Ömer Gönül atandı. İbrahim Ömer Gönül'ün atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. İbrahim Ömer Gönül kimdir, kaç yaşında, nereli?

Döviz piyasasında sakin seyir görülüyor!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 2022 yılının ilk toplantısında faizi sabit tuttu, ardından döviz piyasasında sakin seyir görülüyor...

Ekin Türkmen, Bodrum Gümüşlük'te ev kiraladı!

Ünlü oyuncu Ekin Türkmen, bu sene yaz sezonuna Bodrum'da start verdi. Ekin Türkmen, Bodrum Gümüşlük'te ev kiraladı.

Görgülü Mühendislik Taahhüt İnşaat İç Dış Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Görgülü Mühendislik Taahhüt İnşaat İç Dış Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Serdar Aksoy tarafından kuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı!

Berat Albayrak'ın istifa talebinin kabulünden sonra, Cumhurbaşkanı kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı.

Muğla Gümüşlük'teki kaçak yapı imar affı sebebiyle yıkılamıyor!

Gümüşlük’te Antik Myndos Kenti içindeki betonarme yapıya ilişkin Mart ayında yıkım kararı alınmıştı. Fakat sahibinin imar affı kapsamında aldığı yapı kayıt belgesi yıkımı engel oluyor. 

Zekai Görgülü kim Haberi

Zekai Görgülü kim

Şehir planlama uzmanı Prof. Zekai Görgülü, hepimizi ilgilendiren kentsel dönüşümün büyük sorun olduğuna dikkat çekiyor. Şehir planlarının yerini bugün kentsel dönüşümün aldığını vurguluyor. Büyükşehir belediyelerinin artık en düzgün planlan yapsalar da siyasi kararların Ankara'nın iki dudağının arasında olduğunun altını çiziyor. Kentsel dönüşüm denilen olgunun insan haklan, mülk edinme hakkı ve anayasaya aykın olduğunu önemle belirtiyor. 

- Kentsel dönüşüm depreme dayanıklı kentleşme gerekçesiyle ortaya çıktı. Ancak daha sonra özellikle yüksek rant sağlanan projelere öncelik verildiği görüldü. Bu çelişkiyi nasıl karşılıyorsunuz? 

Z.G.- Kentsel dönüşüme kavram olarak baktığınızda kentsel mekânın yeniden üretim sü-' reci gibi değerlendirilen bir kavram ya da olgu olduğunu görüyorsunuz. Kentsel dönüşüm her zaman olduğu gibi Batılı ülkelerde ortaya çıktı. Ingilizcesi "urban transformation". 

Ama literatürde bu kavrama çok rastlamazsınız. Çünkü daha çok...