02 / 05 / 2024

zeminden ısıtma nedir

zeminden ısıtma nedir

Termal labirent sistemin Türkiye'deki ilk örneği olan Türkiye Müteahhitler Birliği binası, Roma mimarisinden esinlenilerek hava kanallarıyla zeminden ısıtılıyor. Sistem, ısıtma/soğutma maliyetlerinde yüzde 35-40 düzeyinde tasarruf sağlıyor.

Askı süresi nedir?

İmar planları birçok taşınmaz, tarla ve arsa sahibini ilgilendiren bir konudur. Bu nedenle imar planları ile ilgili süreçlerin öğrenilmesi elzemdir. Askı süresi de bunlardan biridir ve imar planlarında sıklıkla bahsedilen bir süreçtir. Peki askı süresi nedir ve en fazla ne kadardır?

Depremzedelere açılsın denmişti! Şato villaların sahibi açıkladı: İnşaat tamamlanmadı, altyapı, su, ısıtma yok! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, Bolu Mudurnu'daki şato villaların depremzedelerin barınmasına açılması talep edilmişti. Şirketin sahibi açıkladı: İnşaat tamamlanmadı, altyapı, su, ısıtma yok! 

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Binalarında merkezi ısıtma sistemi olanlar dikkat! Sakın gözden kaçırmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, binalarda merkezi ısıtmayı ve merkezi ısıtma ile ilgili ortaya çıkan anlaşmazlıkları kaleme aldı.  

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Berat Hırdavat İnşaat Taahhüt Isıtma Soğutma İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Berat Hırdavat İnşaat Taahhüt Isıtma Soğutma İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te Mehmet Süren tarafından kuruldu.

Isı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır?

AB ülkelerinin Rusya'ya enerji bağımlılığından kurtulmak için kullanımının yaygınlaştırmayı düşündüğü ısı pompası nedir, nasıl çalışır, evlerde nasıl kullanılır? İşte detaylar...

Erensan TR MIX ile ısıtma sistemleri geleceğin teknolojisiyle tanıştı!

Basınçlı Kap ve Kazan Sektörü’nün ülkemizdeki öncü markalarından olan Erensan, düşük NOx emisyon değerlerine sahip, çevre dostu TR MIX (Premix Brülörlü Paslanmaz Çelik Yer Tipi Yoğuşmalı Sıcak Su Kazanı) ile ısıtma sistemlerinde teknoloji dönemini başlatıyor.

Merkezi ısıtma sistemli binalarda ısı pay ölçer hukuku!

Merkezi kalorifer sistemlerinde evlerin büyüklüğüne, arsa payına göre ısınma parası ödenir. İşte merkezi ısıtma sistemli binalarda ısı pay ölçer hukuku...

Garant Expo Fuar Ve Stand Hizmet İşleri Havuz Ve Su Isıtma Sis.Rek. Tan.İnş.İth.İhr.Tic.Paz.Ltd.Şti. kuruldu!

Garant Expo Fuar Ve Stand Hizmet İşleri Havuz Ve Su Isıtma Sis.Rek. Tan.İnş.İth.İhr.Tic.Paz.Ltd.Şti. bugün Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Yasemin Sümer ve Basri Feyyaz Atılgan ortaklığında kuruldu. 

Isıtma soğutma sistemlerinin markalı konuta katkısı nedir?

Daikin, mucidi olduğu ve VRV adını verdiği merkezi sistemlerle açık ara lider. Her 3 projeden birinde Daikin tercih ediliyor. Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, ana hedeflerinin Türkiye’de hem soğutmada hem ısıtmada liderlik olduğunu söylüyor.

TOKİ Mamak Evleri'nin merkezi ısıtma sorunu mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Mamak Kusunlar Mahallesi'nde dar gelirli aileler için yapılmış olan TOKİ projesinin merkezi ısıtma sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök, sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

Zehnder radyant tavan ısıtma ve soğutma sistemleri!

Yüzde 40’ın üzerinde sağladığı enerji tasarrufu ile Zehnder radyant tavan ısıtma ve soğutma sistemleri, tahrik enerjisi için ekstra elektrik maliyeti çıkartmıyor ve kullanıcıları için çok ekonomik oluyor.

zeminden ısıtma nedir Haberi

zeminden ısıtma nedir

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) Ankara'daki yeni merkez binası, yeşil bina teknolojilerini bir adım öteye taşıyarak, "Önce Biz Binaları Şekillendiririz, Sonra da Onlar Bizi" felsefesini ön plana çıkarıyor. Mimar Selçuk Avcı tarafından tasarlanan TMB merkez binası, termal labirent sistemi ile önce Londra'da En İyi Uluslararası Yapı Ödülünü, daha sonra ise ABD tarafından verilen Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) Platinum sertifikasını almaya hak kazandı.


Termal labirent sistemin Türkiye'deki ilk ve tek örneği olan bu bina, Roma mimarisinden esinlenilerek hava kanallarıyla zeminden ısıtılıyor.


Farklı teknolojiler bir arada

Zeminden ısıtma, duvardan ısıtma gibi tanıdığımız çözümler, yüksek performans ve düşük enerji tüketimi açısından termal labirent sisteme benzer bir felsefeye sahip. TMB Genel Merkezi tasarımını özgün ve yenilikçi kılan husus ise, yüksek performanslı ve düşük enerji...